Crock Pot -мнения, рецепти

  • 397 920
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 1 455
  • Мнения: 110
Помагайте! Остана ми плънка от зелевите сарми, дали ще стане ако смеся с кисело зеле и напълня пилето  и сложа в крока или да си ги пека по отделно , пилето в крока плънката в печката?  Thinking

# 1 456
  • Мнения: 496
Според мен ще се получи с плънката в пилето само,ако ориза ти е почти готов, Ако е полусуров няма да се получи, защото няма да има от къде да си поема водата.

# 1 457
  • Мнения: 673
Сготвих вече няколко ястия на слоу кукър-а и моите впечатления:
Ребърца с лук, вино и подправки.. Първото ми ястие. Въпреки, че стана доста вкусно и крехко, бях разочарована, защото...ами ребърцата са ребърца само на скара/барбекю и всичко останало е похабяване.
Втората ми гозба беше боб със свински джоланчета. Готвих около 7 часа на ниска степен, но явно трябваше още, защото бобът ми остана леко суров. Не че не го изядохме, мъж ми даже хареса, че не е разварен. А месото също стана доста крехко.
Третата гозба е традиционен арменски десерт ануш абур. Взех рецептата от този блог. Малко увеличих количеството на около 600 гр. жито и стана огромно количество! 5,7 л крок пот се напълни догоре. Тъй като за пръв път готвя десерта, мога да си взема поуки за следващия път. Времето трябва вместо 5 часа на ниска степен, да е поне 6 часа. Трябва и по-малко количество жито да сложа, защото стана по-гъсто от стандартното. Но пак е много вкусно всичко и си го хапваме освен за десерт, и за закуска, че няма изяждане.
Бъдещ проект за крок пот-а ми е цяло пиле, но да видим кога Simple Smile

# 1 458
  • София
  • Мнения: 1 193
Здравейте ,мисля да метна в Крока едни сухи чушки с боб .Как ги правите вие ?

# 1 459
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 374
Предварително сварен боб, много запържен лук (поне 3-4 глави - може и няколко стръка праз), към запържения лук се прибавя брашно, червен пипер, джоджен или босилек, може и малко чесън - да стане гъста каша. Обърква се със сварения боб, пълниш чушките (предварително накиснати да омекнат), може да сложиш малко - ама наистина малко -  от водата, в която са киснали чушките, затваряш и готвиш, докато чушките ти се сторят готови (всичко друго така или иначе е предварително готово).

# 1 460
  • Мнения: 110
Направих цяло пиле в крока, стана превъзходно; сочно, вкусно, чудно!
Имам обезкостени пилешки гърди и малки парчета свинско, съвети как да ги приготвя? Simple Smile

# 1 461
  • Мнения: 33 093
Направих цяло пиле в крока, стана превъзходно; сочно, вкусно, чудно!
Имам обезкостени пилешки гърди и малки парчета свинско, съвети как да ги приготвя? Simple Smile
Кажи сега рецептата, време, вода, подправки и т.н.

# 1 462
  • Мнения: 110

Кажи сега рецептата, време, вода, подправки и т.н.
Мими, комбинирах различни съвети и рецепти от тук: различни подправки- сол,  черен пипер, червен пипер, чесън на прах, мащерка и на каквото друго ми се спряха очите, мисля че подправките са въпрос на вкус, втикнах масло под кожата и малко отгоре, половин чаша бира. Вътре сложих една срязана на 4 мандарина. Сигурно се готви 6-7 часа половината на слабо половината на силно. Накрая малко го запекох във фурната за 15 минути. Стана много сочно и падаше от кокала. Аз малко на око действам даже и с температурата на крока, но горе долу спазвам времето, което други са предложили. Модифицирам си го според зависи  Grinning

# 1 463
  • Мнения: 33 093

Кажи сега рецептата, време, вода, подправки и т.н.
Мими, комбинирах различни съвети и рецепти от тук: различни подправки- сол,  черен пипер, червен пипер, чесън на прах, мащерка и на каквото друго ми се спряха очите, мисля че подправките са въпрос на вкус, втикнах масло под кожата и малко отгоре, половин чаша бира. Вътре сложих една срязана на 4 мандарина. Сигурно се готви 6-7 часа половината на слабо половината на силно. Накрая малко го запекох във фурната за 15 минути. Стана много сочно и падаше от кокала. Аз малко на око действам даже и с температурата на крока, но горе долу спазвам времето, което други са предложили. Модифицирам си го според зависи  Grinning
Ха ха и аз така на око ама викай дай малко да съм по стриктна! Но всичко ми се получава бързо лесно и със замах!

# 1 464
  • Мнения: 110

Кажи сега рецептата, време, вода, подправки и т.н.
Мими, комбинирах различни съвети и рецепти от тук: различни подправки- сол,  черен пипер, червен пипер, чесън на прах, мащерка и на каквото друго ми се спряха очите, мисля че подправките са въпрос на вкус, втикнах масло под кожата и малко отгоре, половин чаша бира. Вътре сложих една срязана на 4 мандарина. Сигурно се готви 6-7 часа половината на слабо половината на силно. Накрая малко го запекох във фурната за 15 минути. Стана много сочно и падаше от кокала. Аз малко на око действам даже и с температурата на крока, но горе долу спазвам времето, което други са предложили. Модифицирам си го според зависи  Grinning
Ха ха и аз така на око ама викай дай малко да съм по стриктна! Но всичко ми се получава бързо лесно и със замах!
Ами да, според мен най-удачно е да имаш изходна база и от там вече си правиш съответните промени според вкус, желание и налични продукти.

Аз имам свинско и пилешко, чудя се да сложа ли лук и зелени чушки или само с малко бира и масло и да си направя картофи във фурната..... ще се почудя и ще реша  Laughing

# 1 465
  • Мнения: 6 105
Първото нещо, което приготвих бяха зелеви сарми с кълцано месо. Приготвих ги за 8 часа. Първо си мислих, че ще е много това време, но като станах на сутринта да ги проверя се уверих, че не е.
По крехки сарми не съм хапвала никога. Ориза не се беше се разварил, каквито би бяха опасенията.

# 1 466
  • Мнения: 8 001
Кажете нещо бързо за приготвяне с кайма.

# 1 467
  • София, Младост 2
  • Мнения: 8 374
Чили - на моите диваци това им е любимото. Запържва се половин кг кайма (може и лук да се сложи), ръсиш сол, червен пипер, черен пипер, малко кимион, риган, евентуално лют пипер. Прибавяш я в крока заедно с поне 900 мл домати за готвене (такива на кубчета - не само доматен сок или пасата!), зеленчуци на кубчета - целина, чушка, тиквичка, морков... каквото имаш под ръка и в произволни количества. Добавяш 3 малки или 2 големи консерви червен боб и 1 консерва царевица (или изчакваш да стане готово и добавяш замразена царевица) и оставяш да се готви 4 часа на силно или 6 ч на слабо. Опитваш на вкус и ако трябва, коригираш подправките и това е.

Ако човек много го мързи, не запържва предварително каймата, а само я намачква с доматите, пляска всичко останало в крока и оставя да се готви (каймата става на ситни трохи, обаче стои по-белезникава). Бобът и царевицата могат да се прибавят и чак когато всичко е готово, защото реално те са сварени и няма нужда да се убиват от готвене още веднъж.

Същото става и на котлон, само че аз не го държа повече от 2 ч - реално след около час-час и нещо е съвсем готово.

# 1 468
  • Мнения: 13 415
Това е идеално ако искате да "пробутате" органово месо Simple Smile с дроб към него става много вкусно.

# 1 469
  • Мнения: 9 451
Това е идеално ако искате да "пробутате" органово месо Simple Smile с дроб към него става много вкусно.


какво месо, Ули?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт