Crock Pot -мнения, рецепти

• 398 254
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 2 430
  • Калифорния, САЩ
Ир, аз затова си купих чушкопек, опичат се вълшебно с лек дъх на дим както в доброто старо време, там пека и патладжан за кьопоолуто! Simple Smile Ако знаеш само колко е грозен, не са му сменили дизайна вече 30 години hahaha

Ей, Мимка, ще ми се да видя опулената физиономия на някой американец, виждайки това чудо!  Crazy Crazy Crazy Таквоз чудо тук не съм виждала, а и едва ли има  Wink.

# 2 431
Ир, веднъж на гости беше един германец, гледа, цъка, пули се, много го хареса.... Shocked Накрая аз му викам, че ще купя един да му подаря, но като видя колко тежи се отказа .... hahaha

# 2 432
Пренесоха си мои приятелки без проблем чушкопеци. Със самолет, да. Simple Smile
Та не е невъзможно.

# 2 433
  • Калифорния, САЩ
Пренесоха си мои приятелки без проблем чушкопеци. Със самолет, да. Simple Smile
Та не е невъзможно.

Къде ги пренесоха? В коя държава? Как ги ползват?  Rolling Eyes

Тук, в Щатите, контактите са различни, щепселите, волтажа на тока...

# 2 434
Единственият проблем реално е волтажът,  за САЩ,  но много от уредите са пригодени и за това. Трябва да се провери на място. 
Различните щепсели се решават с един адаптер.  И на мен единият ми крок пота е с английски щепсел.

# 2 435
Ехеее, че моят крок е с английски контакт ...има преходници за по 10 лв. Simple Smile Аз го имам от преди в България да бяха чували за слоукукър Simple Smile
Като тъгвах за Щатите пък си бях взела преходници за там за зарядни за фотоапарати, лаптоп,преса и т.н., защото си носех мои уреди Simple Smile

# 2 436
  • гр. София
Когато е прехода е от английски контакт към български се купува само преходник или директно си сменяте щепсела - проблем няма, защото волтажът е един и същ. Но с уреди от Щатите не е съвсем така. Подобни преходници вършат работа за зарядни за фотоапарати и тем подобни дребни неща. Лаптоп може да се зарежда навсякъде с преходник, защото при тях волтажа е от 100-240V. Но по-мощните домакински уреди /а и други/ обикновено са или за Европа, или за там. За някои може да си купите преобразуватели на ток. Има от 110 волта към 220, както и обратното. Но и те са за уреди до 150-200 вата.  Peace
Аз например от Щатите си купих флосър, но го ползвам с преобразувател на ток.

Стана малко дълго... 

И за да не е оф - кажете някакви рецепти за слоя-то... Не го използвам толкова често, колкото ми се иска.

# 2 437
Сега е сезонът на праза.  У нас обичат всякакво месо в доматен сос с много праз.
Примерно - кюфтета в подобен сос.

Мисля скоро да Пека тиква,  става много вкусна.  Ако обичате печени ябълки също може да опитате.

# 2 438
  • Русе

Мисля скоро да Пека тиква,  става много вкусна.  Ако обичате печени ябълки също може да опитате.
  На ябълките слагаш ли някаква течност, ромче, мед, нещо друго.

# 2 439
Има една рецепта с ябълки, круши, един пръст вино, мед и канелени пръчки, готви се 4 часа на високата степен, после слагаш парченце плод, сосче и топка ванилов сладолед , мммм!

# 2 440
ето ябълки от мен. Върху филийка хляб ги поставям, после и нея си изяждам Simple Smile със сметаната и мед  http://pep-4o.blogspot.bg/2013/12/blog-post_18.html

# 2 441
Ир, днес правих чушките, дебели, червени месести chef....след четири часа на силно спрях...има два пръста вода на дъното, а чушките сварени и пред разпад....!  Shocked
Сега ги затворих в една тенджера, да видим утре как ще се обелят..толкова кашнати освен да ги направя на някаква лютеница
 Simple Smile
Давайте идеи  chef

# 2 442
  • Калифорния, САЩ
   Интересно  Thinking, дали не е от чушките (да не са пълни с нитрати и тем подобни, ти по-добре ги разбираш; ама като те знам каква си, едва ли ще вземеш нещо некачествено  Hug). Намачкай ги с вилица и им прибави яйце и зелени подправки - супер омлети стават. Или пробвай на пеп-4о кюфтенцата от печени чушки.  Hug Hug

# 2 443
Ирка, специално се върнах да ги купя и да ги занеса у нас, толкова ми харесаха на външен вид, но не пречи да са пълни .....не сме вътре Sad
Ще ги разбъркам една част с извара и чесън, а другите на омлет за мен довечера Simple Smile

# 2 444
Явно времето им е било много. Пробвай следващия път за 2 часа например как ще са.
Но все пак резултатът няма как да не е варени чушки, предвид колко течност пускат те и как готви крок пота.

Общи условия

Активация на акаунт