Crock Pot -мнения, рецепти

  • 398 199
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 2 475
  • София
  • Мнения: 5 738
Ами всякакви-тении, салмонела и др.
ММ е ловец и знам, че заради трихинелозата по дивеча му стои в главата това. Въпросът е доколко е резонно това притеснение.

# 2 476
  • Мнения: 13 446
Ами всякакви-тении, салмонела и др.
ММ е ловец и знам, че заради трихинелозата по дивеча му стои в главата това. Въпросът е доколко е резонно това притеснение.
Нали си изследват месата след улова им?

# 2 477
  • Мнения: 5 694
http://slowcooker.bg/recipes/crock-pot-info/meso-pechene-crock-pot/сега се разровихи  това ми е достатъчно  Peace ,дивеча не може да се сравнява с месото в хранителния сектор  Naughty за това улова  задължително се изследва преди да се яде.А пък и като се сетя как в Франция поднасят стековете почти сурови  Crazy

# 2 478
  • Мнения: 3 020
Замразяването на месото вероятно ще свърши по-добра работа ........
Не претендирам да съм много запозната с това, но за пръв път чувам, че при замразяване се убиват бактерии и т.н.  newsm78 Точно обратното е. Горещата Т ги убива, не ниската. На ниска даже те се съхраняват.

Винаги преди да сложа месо, го кипвам буквално, хвърлям водата и после го правя, каквото съм решила. Така направих и с телешкото. По този начин му 'изпадат' почти всички вредности.  Peace

Лейла, ето рецептата. Само пасирах лука /винаги го правя на пяна/ и сложих копър.
http://slowcooker.bg/recipes/2014/09/%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d1 … 0%bf%d0%be%d1%82/

# 2 479
  • София
  • Мнения: 5 738
Ами всякакви-тении, салмонела и др.
ММ е ловец и знам, че заради трихинелозата по дивеча му стои в главата това. Въпросът е доколко е резонно това притеснение.
Нали си изследват месата след улова им?
О, за дивеча да! Задължително! Но примерно пилетата, които ни колят на вилата, телето и т.н. Те реално не са изследвани. Той на тях акцентира.
No flame , благодаря за статията!  

# 2 480
  • Мнения: 8 427
Цвети, дивеча го изследват за трихинелоза, но за други гадинки не (ММ е ловец, дори и аз съм носила проби, преди изследваха за тении, случвало се е да има и предупреждаваха да се консумира след добра термична обработка, сега вече само за трихинелоза изследват). Та, за по-сигурно, нека месото поври с ключ 15 минути и после готви в кукъра. Ако искаш погледни и напред в темата на стр. 143 и 144, Пепчо е коментирала за дивеча. Peace Това с варенето аз го прилагам при всяко домашно месо, както и при дивеча. Peace

# 2 481
  • София
  • Мнения: 5 738
Благодаря, Фортуна!  Hug
Момичета и пак да питам за ориз със зеленчуци и то най-вече за пропорциите на ориз/вода.

Последна редакция: сб, 08 окт 2016, 18:24 от tzvety26

# 2 482
  • Мнения: 9 456
Да, дивеча задължително 15 мин на висока Т* да ври и тогава в крока, Фортуна е писала, че не изследват за всичко и сам доктор ми е препоръчвал, когато съм ходила за резултатите.
Домашното  също  подлежи на зарази. Имаме приятел, на който цялото семейство е заразено с трихинелоза - лекуваха се, но тия гадинки се запечатвали от лечението и стояли капсуловани до 40 год, вместо да измрат.  Домашното прасе е хапнало мишка, яла отрова и готово, заразено е.  В кланиците си има доктор, който проверява, но ..........

# 2 483
  • София
  • Мнения: 5 738
Пеп-чо, благодаря ти! Значи вече всичко през котлона.
А вариант ли е в края на готвенето да се слага във фурната за 15-20 минути?

# 2 484
  • Мнения: 9 456
 Mr. Green не знам. Слагам там, когато трябва да хване тен отгоре - не пречи на гърнето, тъй като керамиката си е загрята вече.  Но си мисля, че идеята е първо да ври на силно и после да продължи на по-ниска Т*. Ще трябва да питам

# 2 485
  • Мнения: 8 427
Понеже прасето е всеядно животно, може да изяде мишка и оттам да се зарази с трихинелоза, е препоръчително да се изследва и домашното прасе след като се заколи. Peace Трихинелите не загиват при варене, независимо от температурата и продължителността на варене.  Peace

# 2 486
  • София
  • Мнения: 5 738
Fortuna, благодаря отново! Ще изследваме месото вече.
Пепчо, разбрах ти идеята! Не е нужно да питаш. Логично е това, което казваш.
А телешкото изследвате ли го за нещо?  
Да ви кажа въобще не се бях замисляла над тези неща. А ММ откакто купихме Кукър повтаря да питам и проверя.
 

# 2 487
  • Мнения: 8 427
Цвети, ние не гледаме телета, но по принцип те са чисти животни и не би трябвало да има проблем. Peace
На село сме гледали овце и агнета, не сме ги изследвали.  Peace

# 2 488
  • Мнения: 13 446
Понеже прасето е всеядно животно, може да изяде мишка и оттам да се зарази с трихинелоза, е препоръчително да се изследва и домашното прасе след като се заколи. Peace Трихинелите не загиват при варене, независимо от температурата и продължителността на варене.  Peace

А какво може да се направи в такъв случай или единственият вариант е да не се яде месото?

# 2 489
  • Мнения: 8 427
Понеже прасето е всеядно животно, може да изяде мишка и оттам да се зарази с трихинелоза, е препоръчително да се изследва и домашното прасе след като се заколи. Peace Трихинелите не загиват при варене, независимо от температурата и продължителността на варене.  Peace

А какво може да се направи в такъв случай или единственият вариант е да не се яде месото?
Ако се окаже, че свинското месо е заразено с трихинелоза не се консумира, защото заболяването е много тежко. Peace

Общи условия

Активация на акаунт