Crock Pot -мнения, рецепти

• 398 212
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 2 460
Не знам колко е било предните зими, но със сигурност под 0 - давай

На мен ми мирише когато готвя зеле и милото не дава да готвя нощем зеле. Кисело  Stop

# 2 461
Тази нощ ще слагам боб, с червена чушка, на сутринта цялата къща мирише Simple Smile Но аз го държа в кухнята  hahaha

# 2 462
Аз готвя в крока само на терасата. Тя е остъклена със старо винкелно остъкление, през което си духа. Нищо му няма. Готви си. Обикновено готвя през деня, докато ни няма. Вечер приготвям нещата, слагам ги в крока и го изнасям на терасата. Сутринта само нагласям и пускам.

# 2 463
  • София
Телешко с грах дали може да се направи в Крока? Как мислите?  Thinking
Лейла, стана ли ти телешкото?

# 2 464
При мен не е така или явно не ми пречи. Готвила съм и сърми с кисело зеле Simple Smile

# 2 465
  • гр. София

Още не съм го правила. Замотах се нещо...... Чудя се смлени домати да слагам ли вътре, как да подходя...?  newsm78 От години не съм правила грах у нас. Както споменах аз много не го обичам, ММ не яде телешко, а детето ми каза - Няма да е като на баба! - та......така.
Кажете как да го започна. Първо да сложа само телешкото ли в Крока и после да добавям грахта, домати и каквото там трябва още? Че накрая ще се окаже май, че аз ще си го ям.  Rolling Eyes

# 2 466

Още не съм го правила. Замотах се нещо...... Чудя се смлени домати да слагам ли вътре, как да подходя...?  newsm78 От години не съм правила грах у нас. Както споменах аз много не го обичам, ММ не яде телешко, а детето ми каза - Няма да е като на баба! - та......така.
Кажете как да го започна. Първо да сложа само телешкото ли в Крока и после да добавям грахта, домати и каквото там трябва още? Че накрая ще се окаже май, че аз ще си го ям.  Rolling Eyes
Аз бих го направила така: запечатвам месото в олио и го прехвърлям в слоу кукъра, в същата мазнина слагам лук (когато готвя в слоу кукъра не го режа едро, че не ми харесва), после граха, сол, червен пипер и магданоз, малко домати и прехвърлям в слоу кукъра  и на HIGH.

# 2 467
Взех пиле на Дюк и утре ще правя фрикасе по тази рецепта http://pep-4o.blogspot.bg/2010/05/blog-post_09.html  chef само,ще трябва да заменя прясното мляко с течна сметана,че стомаха ММ не го понася под никаква форма-според вас какво количество сметана да сложа  newsm78

# 2 468
  • гр. София
Скрит текст:

Аз бих го направила така: запечатвам месото в олио и го прехвърлям в слоу кукъра, в същата мазнина слагам лук (когато готвя в слоу кукъра не го режа едро, че не ми харесва), после граха, сол, червен пипер и магданоз, малко домати и прехвърлям в слоу кукъра  и на HIGH.

Благодаря Fortuna, така ще пробвам.  bouquet

# 2 469
  • София
Тънички сравнително телешки стекчета ,дали ще станат в крок пота  newsm78 ? Мислех нещо тип телешко по бургундцки да направя ,но мм ги иска със сос от синьо сирене.Имате ли някаква рецепта ?

# 2 470
Лейла, точно онази вечер правих телешко с грах на слоу. После от компа ще ти пусна линка на рецептата. Тя си е точно за кукър. Стана мноооого добре. Снощи го доядохме.

# 2 471
  • София
Момичета, добро утро!
Може ли някой да ми каже дали е готвил ориз със зеленчуци (броколи, карфиол, грах, царевица и моркови) в Слоукукъра? И ако да да ми обясни технологията?
И имам още един въпрос-ММ е на мнение, че трябва да прекарвам месото преди/след да го сложа в Кукъра и през друга термична обработка, за да умрат всички микроорганизми, водещи до някакви зарази в него. На какво мнение сте и температурата от 97-98 градуса не е ли достатъчна?
Въпросът е най-вече поради факта, че ядем домашно телешко, свинско и пилешко, а понякога и дивеч.

# 2 472
Замразяването на месото вероятно ще свърши по-добра работа от запечатване заради зарази, но аз лично мисля, че няма нужда. Моите крокове си врят и двата след един момент.

# 2 473
  • София
Благодаря, Ули. При нас всичкото месо е замразено.  Peace

# 2 474
 newsm78 какви зарази имате предвид #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт