Crock Pot -мнения, рецепти

  • 397 976
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 2 655
  • София
  • Мнения: 1 832
Ако месото е с кокал е много по-добре да се готви бавно.

# 2 656
  • Мнения: 3 005
Момичета гозбите стават страхотно вкусни  Heart Eyes Peace

Направих бутчетата разпадаха се, и картофите отдолу много ми харесаха, после за уикенда правих мързеливите сърми на Мария   Hug - с мъжо си отядохме  Peace
Вчера правих и само телешко, първо малко го изпекох в тенджера с много лук и подправки и после го сложих в кукъра само със соса който си пусна, пуснах на силно 2-3ч и после за около час намалих стана превъзходно дори леко някои парченца се поизпекоха и добиха златист цвят  Peace

Ир Hug знам че готвиш много здравословни ястия, дай идея за нещо от/с елда и киноа   newsm78
Сега нямам идея обаче какво да сготвя  Tired Outta Joint

За уикенда сме заплюли да е боб, помня че Пеп-чо  Hug има написана рецепта, ще я погледна  Peace

А хляба как го приготвяте?
Мусака правите ли в кукъра, не съм засичала  Tired

# 2 657
  • Бургас
  • Мнения: 10 663
Браво, ani-ali!  Grinning
И аз съм много доволна от моя Крок. Обаче хляб и мусака не съм правила в него до сега.
Месата стават превъзходни.
Майка ми за Коледа приготви пълнено пиле с ориз, гъби и сини сливи - невероятно беше. Все забравям да я питам за рецептата.

# 2 658
  • Мнения: 224
Аз сутринта сложих едни ребра на отложен старт за около 4 и половина часа.Сложих само ребрата върху 2 топки фолио за печене, за да се стича мазнината, която ще падне от тях. Натрих ги само с малко подправки ще видим довечера какво ще излезе.

# 2 659
  • Мнения: 5 682
Аз сутринта сложих едни ребра на отложен старт за около 4 и половина часа.Сложих само ребрата върху 2 топки фолио за печене, за да се стича мазнината, която ще падне от тях. Натрих ги само с малко подправки ще видим довечера какво ще излезе.
Среахотна идея!  Peace

# 2 660
  • Мнения: 6 105

Майка ми за Коледа приготви пълнено пиле с ориз, гъби и сини сливи - невероятно беше. Все забравям да я питам за рецептата.


Ще се радвам да споделиш рецептата с нас Simple Smile много интересно ми стана.

# 2 661
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 756

Ир Hug знам че готвиш много здравословни ястия, дай идея за нещо от/с елда и киноа   newsm78
Сега нямам идея обаче какво да сготвя  Tired Outta Joint


     За съжаление киноа и елда още не съм готвила в Крок-а. Правих вчера вкусна салата с киноа (сварени  (от консерва) червен боб, царевица, грах; Сварена киноа, грах замразен пак сварен, печени чушки, зелен лук на ситно, зехтин, лимонов сок, черен пипер и сол - отлежава поне двайсетина часа, за да "дръпне" и да се овкуси добре). Днес за обяд я ядох с филийка с хумус, но за вечеря си нарязах и една свежа марулка и всичко го смесих - стана чудно!  Heart Eyes
       Киноата я слагам в супи вместо фиде или ориз; слагам я в смеси за зеленчукови кюфтета (утр ще правя такива - смлян сварен боб, блендиран бейби спанак, печени чушки, моркови и лук настъргани на ситното ренде, сварена киноа, яйце, подправки - печени на фурна, сплескани като бъргъри). Елдата също става за кюфтенца, много я харесвах по-рано сварена с препържено масло и намачкана сварена тиква - мммм, подсети ме, че не съм правила отдавна. НО всичко това не е за слоукукър, на тиган или за фурна е.
             Дано съм била полезна.

# 2 662
  • Мнения: 3 005
Ир  Heart Eyes Hug много полезна с коментара, особено това " Киноата я слагам в супи вместо фиде или ориз" със сигурност ще я използвам и свърша по-бързо  Peace Hug

За кукъра днес мисля да сложа нещо като мързеливи пълнени чушки -  ще ги нарежа чушките от консерва на дребно, заради детето  и ще сложа повечко булгур, предпочитаме го пред ориза, а утре може пак сърми, че трябва да използваме зелето  Grinning

# 2 663
  • Бургас
  • Мнения: 10 663
Майка ми за Коледа приготви пълнено пиле с ориз, гъби и сини сливи - невероятно беше. Все забравям да я питам за рецептата.
Ще се радвам да споделиш рецептата с нас Simple Smile много интересно ми стана.

Питах я снощи, но точна рецепта не мога да дам. И тя, като мен, готви на око и на вкус.  Laughing
Но ще опиша това което ми каза.
Задушават се лук, гъби, морков и сушени сини сливи без костилки. Част от плънката се смесва с ориз, задушава се още малко и се пълни пилето. Останалите зеленчуци се изсипват на дъното на гърнето. Върху тях се слага напълненото и овкусено пиле, налива се съвсем малко бяло вино и се оставя да се готви до готовност. На края може да се запече за кратко във фурната за коричка.
Подправките, които е използвала са куркума, риган и джинджифил.
Готвила го е на силната степен, но колко време и тя няма престава.
Въпреки, че аз изобщо не харесвам джинджифил под никаква форма, много ми хареса комбинацията. Сини сливи в манджа също в не ям и ги отделях, но те придаваха много характерен и приятен аромат на цялото ястие. Така че и аз ще сложа, като реша да го пробвам.

# 2 664
  • Scotland
  • Мнения: 1 405
А как правите сърми,момичета?

# 2 665
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
А как правите сърми,момичета?

Първо приготвям листата кисело зеле. Махам твърдата част от листото и го режа на 2 ако е много голямо. В отделен със смесвам всичко сурово: Шепа ориз, кълцано месо или кайма, праз, черен пипер, червен пипер,щипка кимион, малко чубричка. Сол НЕ слагам, зелето е достатъчно солено. Разстилам едно зелево листо в средата слагам плънка - окло супена лъжица и завивам. Първо завивам навътре към плънката двата края, после завивам навътре долния край на листото и след това завивам нагоре на стегнато руло към свободния край. Нареждам сърмичките плътно в крока със свободния край на листото надолу, като ако ми остане някакво свободно място просто сботвам там от зелевите изрезки, за да може всичко да е плътно и да не се развиват сърмите по време на готвене. Нареждам на 2 реда. След това заливам с половин чаена чаша зелев сок и доливам вода колкото да покрие сърмите. Аз лично нямах нужда да слагам чиния отгоре за да ги натисне, но ако ако ви се струват хлаваби, просто сложете отгоре една чиния. Готвих на слабо за около 6 - 7 часа. Просто вклюих преди лягане и като станах в 6 сутринта бяха готови.

Извадих ги и със останалата течност приготвих сос. Не беше много течността, около чаена чаша при мен. Смесих я с кофичка кисело мляко, едно яйце и чаена лъжичка брашно и я сложих на слаб котлон, като бърках непрекъснато докато се сгъсти.

Сервирах сърмичките в чинийка, поляти със сос и поръчени с (лют) червен пипер.

# 2 666
  • Scotland
  • Мнения: 1 405
SilverDream,благодаря много  newsm51

# 2 667
  • Мнения: 6 105
Мaрия, благодаря. Непременно ще пробвам! bouquet chef

# 2 668
  • Scotland
  • Мнения: 1 405
Момичета,сготвих чудно лучено пиле с вино в пот-а  Grinning Едно цяло пиле го намазах обилно със смес от чубрица,сол и зехтин - отвътре и отвън. 5 големи глави кромид нарязах на шайби,сложих на дъното на пот-а,малко бяло вино сипнах и отгоре пилето. Пекох 5,5 часа на low,обърнах пилето и още около час на high. Извадих пилето,обезкостих го. Лука и целия сос след печенето пасирах до гладко на блендера и залях с него парчетата пиле. Който иска може да си го сгъсти и с лъжица брашно,но аз съм на режим и не мога. Уникално стана.

# 2 669
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
SilverDream,благодаря много  newsm51

 Hug Hug

Аз пък днес сготвих бебруджа чорба в крока. Накиснах 500гр бебруджа за 30 мин в топла вода с малко сода, изплакнах, и сложих в пота. Добавих настърган морков, наситнен лук, чушка и малко целина, лъжичка сол, пипер и джоджен, долях вода и включих за 4 часа на силно. После добавих доматен сок и червен пипер + още малко сух джоджен и оставих за още час. След това сгъстих с малко брашно и това е - облизахме си пръстите Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт