Ида от древността, отивам в бъдещето - Ямбол тема 23

• 59 828
  • 741
  •   2
Отговори
# 660
Не смятам че правя реклама на което и да е учебно заведение. Исках детето ми да учи в К и М само заради една определена учителка, но по груби сметки тя няма тогава да взима първи клас и смятам да я запиша в Климент Охридски. Детето ми е на година и половина и до тогава не знам колко вода ще изтече, но да са живи и здрави тези 2 жени заради които искам да я запиша в тези училища ще направя всичко възможно да е при тях ако има шанс. Ако не избора ми много се усложнява.... Смятам че нито оценките, нито домашните са критерии за това колко кадърни са учителите и колко надарени са децата. Всяко дете е различно и учителят трябва да има подход, ако има то тогава детето се развива. Ако няма... Каузата е загубена.....

# 661
Стана ми гадно като прочетох коментарите ви за училище "Кирил и Методий". Аз живея в центъра и винаги съм възприемала това училище като мястото където ще учат децата ми, защото ми е най-близо и удобно. Не желая да ме делят на бедна и богата обаче, на живееща в центъра и в Златен рог...Аман вече, все едно не става дума за Ямбол ами за някое училище в Манхатън  Crossing Arms.
Училище "Климент Охридски" не е вариант за мен. Редовно се разхождам около него и това което виждам като минавам не ми харесва въобще. Когато са в междучасие редовно виждам децата да пушат и пият извън двора, гонят се, псуват се и си говорят на чужд за мен език.

Последна редакция: ср, 25 юни 2014, 22:00 от desperation

# 662
Не става въпрос за учителски усилия,става въпрос за това ,че децата взимат доста по- голям материал с доста по-голямо разнообразие от задачи и всичко.И наистина полагат усилия.В,, Проф. Нойков,, например голяма част от децата не решават извънкласно задачи по мат. за състезанията ,пращат ги обаче на такива и после разочарование.На моята приятелка детенцето казва,че голяма част от децата завършват втори клас сричайки и не знаейки таблицата.Ей тук идва мястото на многото домашни.А това,че някой от у-телите в К и М гонят слава няма да го отреча никога.Не защитавам училището,просто в голяма част от училищата не се полагат много усилия .В други пък няма посещаемост(за по-големите класове) и въобще ми е много трудно да избера къде ще бъдем в 5клас

Не се карам с никой и не налагам мнение Peace

. Не желая да ме делят на бедна и богата обаче, на живееща в

Нямах в предвид ,че в КиМ ни делят на бедни и богати.А когато една от нашите не богати майки попита как става приема за 5кл в ПГ директорката и отговори ,,ако мислите,че събота и неделя ще си ходите на село ,а другите ще ходят по състезания няма как да ви приемем дори и да сте пълни отличници,,.Явно жената не и се е видяла да изглежда  достатъчно добре и и заприличала на селянка,така и не разбрахме

Последна редакция: чт, 26 юни 2014, 10:50 от mamagali_vanko

# 663
  • Ямбол
Сравнението по разказ на приятелка не е много удачно. А и от едно дете не може да се съди за цяло училище.
Аз също не се карам, само се опитвам да излагам обективно мнение.
Имам наблюдения на деца идващи и от споменатите училища - едните са доста разглезени, другите са леко плахи, но се справят добре, като че ли К. и М. се конкурират много добре като подготовка до четвърти клас с Кл. Охридски.
Това са ми впечатленията от петокласниците, които идват в гимназията.
Кл. Охридски обаче не ги препоръчвам след четвърти клас. Началните им учители са само на ниво. Нагоре много ги сменя и не съм доволна.

# 664
В Кл Охридски има такива дето пушат и пият, защото сега нали го направиха до 12клас. Аз държа дъщеря ми ако е там да е при г-жа Митраджиева, страхотен педагог и човек. А за КиМ е много отдавна тази мълва че само богаташи си записват там децата. Аз исках зараяди определена учителка както казах, но там лошото е че едните са обикновени деца а другите са на родители с мнооого възможности. Тези с многото възможности децата им са презадоволени (на повечето, не на всички) и така децата на обикновените родители като мен се чувстват по-малко добри, по-малко обичани и т.н. Не искам детето ми всеки ден да се прибира разревано, че еди кой си имал телефон за 1000лв или пък таблет или каквото и да било, което аз не мога да си позволя. Точно това ме дърпа настрани от КиМ

# 665
  • Ямбол
Тази госпожа Митраджиева води същия випуск, в който е и дъщеря ми. Нейната класна е Илияна Бившева. Страхотна е. Изключително много съм доволна от нея. А Митраджиева е другата, която ми бяха препоръчали преди да я запиша, но аз избрах Бившева, заради паралелката с повече математика и не съжалявам. Точно съм уцелила интереса на детето.
В същото училище на големия класна беше Карайчева. Също изключителен учител. Не намирам нищо, за което да имам забележки.

# 666
Здравейте мили съгражданки случайно видях темата и маалко почетох няколко странички назад ще я прочета и цялата когато имам повече време.Виждам водите дебати за училищата и преподавателите ами то във всяко училище има добри и има преподаватели които ходят колкото да им върви стажа,НО не всичко зависи от преподавателя важно е и детето с каква нагласа и интерес възприема информацията по дадения предмет.
Моето дете ще е в 7 клас на есен  и от сега се чудя към кои училища да го насоча къде ще получи по добра подготовка за да продължи след гимназията.
А относно МГ имам доста познати които съжаляват че са записали децата си там.
Ние кандидатствахме в МГ от 5 клас но не ни огря,също бяхме от тези които всяка събота давахме парички за ,,УЖ "уроци при другаря Карлов в училище и след няколко ходенета дъщеря ми почна да вика неискам да ходя той работи само с 2-ма ученика на другите само ни събира парите и до там няма обяснения нищо ,човека работи избирателно.Така и не се явихме на приемния изпит ,че точно тогава ни хвана варицела и бяхме под карантина.Казхме си ами съдба нищо след 7 клас живот и здраве може да имаш други интереси освен математика,както и стана.Отделно редовно от тези прословути ,,уроци" се прибираше с листи от задачите на гърба на които имаше разни училищни истории,така ли за тези такси които събираха не можеха да отделят стотинки за принтиране на чисти листи .А освен това  в МГ и ПГ се приемат 99% деца от Кирил и Методий според мен имат си договорка те децата няма и къде да отидат след 4 клас освен в гимназиите.
Извинявам се ако съм допуснала някъде правописна грешка!
Лично мое мнение за майките които ще имат първокласници първо изберете най-близкото до дома ви училище и след това преподавател,нека детето да свикне и да стане самостоятелно не може да се обвинява че само преподавателя не е добър мноого зависи от заложбите и средата на децата ни как ще се развиват и в училище.
Май много се разпрострях  за което се извинявам Praynig
Хубав ден !

# 667
Лиляна, а какви впечатления имаш за "П.Р.Славейков" 1-4 клас? Колебая се между него и "Охридски", категорично не желая "Кирил и Методий", поради изброените по-горе от всички ви причини. 2015-а ще сме първи клас, но отсега ни претърсват учителките  Simple Smile. Сина ми завърши "Хр.Смирненски" преди време, но в момента май доста е западнало училището? За МГ много мога да говоря, и хубаво, и лошо. Имахме късмета сина ми да е в класа на Марин Димитров, не съм дала лев за каквито и да е уроци, освен подготовката за Кеймбридж-сертификати  по английски, в "Европа". Иначе нещата в училището наистина са тотално побъркани (може би от директора?), та затова и учителите са демотивирани и учението куца. Нищо общо с моите спомени отпреди 20 години. ПГ ми изглежда все по-приемлив вариант за малката, но има мнооого време дотогава.
При избор на училище тръгвам от преподавателя, особено в начален курс. Също - локацията, интересите на детето, моето обаче засега няма никакви изявени.
А пушещи и пиещи има край всички училища с класове след 5-ти. За огромно съжаление.

# 668
Заниманията на Карлов нямат нищо общо с уроци, човекът представя на децата задачи, за който действително има интерес заниманията и задачите са интересни.
Класирането в МГ съвсем ясно е посочено как става, въз основа на кои състезания и по какъв начин се оформят резултатите, между другото Косьо Косев сега са две, а не едно състезание, взима се по-добрия резултат, така че приемането не става просто да те огрее. Действително има деца, които не са за МГ, но поради родителски амбиции попадат там и после почва оплакването.
А в КМ като всяко училище има различни учители, въпросът е как ще се справи детето и какво очакват родителите и в крайна сметка в нашия град децата не са толкова много, училища има.

Последна редакция: чт, 26 юни 2014, 16:54 от MIK

# 669
....
Лично мое мнение за майките които ще имат първокласници първо изберете най-близкото до дома ви училище ...
Аз това се опитвам да направя, но след всичко прочетено леко се стресирах. Отделно факта, че преди няколко седмици позната с първокласник 2015 ходи до К и М да запише детето и казаха, че места нямало вече  ooooh!. Колко време преди детето да стане първи клас трябва да го запиша там #Crazy?

# 670
Далеч по-рано се оформят класовете.

# 671
  • Ямбол
За К и М съм чувала, че още октомври и ноември на предходната учебна година стават записванията. Напливът за там е голям. Предполагам, че и рушвети вървят при толкова много желаещи, но това е само предположение, не съм чувала.
За Славейков не съм чула нищо лошо. Моя колежка го предпочете за двете си деца и е доволна. Аз за началното училище избирам учител и избрах Бившева, а тя е в Кл. Охридски. Иначе проучих почти всички начални, дори и Професор Нойков и прехваленото К и М. Само до Аврена не опрях.

# 672
Рушвети??? Стига бе, снобарията много народ е превзела.

Отделно факта, че преди няколко седмици позната с първокласник 2015 ходи до К и М да запише детето и казаха, че места нямало вече  ooooh!. Колко време преди детето да стане първи клас трябва да го запиша там #Crazy?
Същото чух от баща, записал наскоро детето си в "П.Р.Славейков", точно за 2015 говоря. Начална учителка от "Кл.Охридски" ми каза, че класа й бил почти запълнен, да побързам с решението. И тогава предположих, че е някаква тактика за пришпорване на родителите, но сега ми се затвърди мнението  Simple Smile. Още повече, че вече съм минала по тоя път и знам как се случват нещата в крайна сметка - класовете уж все пълни, пък все набъбват.

# 673
Как се оживи само нашата тема!
Това,че няма места може да ни радва от друга страна.Идват и по-добри времена за училищата и може би след като борбата за бройка не е толкова ожесточена нещата ще се потръгнат.
Кажете сега кога ще си правим форум среща Simple Smile

# 674
  • Ямбол
Рушвети??? Стига бе, снобарията много народ е превзела.
....
Наистина ли разбираш значението на думата сноб?

Общи условия

Активация на акаунт