Коса с омбре ефект

• 122 493
  • 162
  •   1
Отговори

Най-хубавото на този ефект е, че може да се направи и в домашни условия.
Нека тук се съберем всички привърженички на омбрето. Ще споделяме как сме го постигнали, с каква и кой номер боя, какви грижи полагаме в последствие за косата си.  Peace

# 1
Аз много харесвам омбрето. Моя опит- косата ми беше изсветлена до ниво 8 и омбрето го постигнат с обратния начин, не със изсветляване на краища, ас потъмняване на основа с 600кастинг, но това беше преди две седмици, и съответно кастинга се отми почти изцяло и ефекта вече не се забелязва  Crossing Arms
Сега се чудя дали пак да потъмнявам осовата или да взема някаква по-силно изсветляваща боя и да действам по краищата  Rolling Eyes

# 2

Моята изглежда така, но без тънките кичури. С платина е изрусена, но ми харесва, че доста добре се  прелива с моята коса.  Косата ми е ниво 5, а русото от платината е може би ниво 10.  Thinking
Обмислям другия път да пробвам с руса боя. Някой пробвал ли е на Лореал боята за омбре?

# 3
Страхотен ефект. За съжаление, в момента косата ми е до раменете, но пък с балеаж, но като порасне бих си направила омбре.  Crazy

# 4
  • София
Благодаря на medissa за темата Peace. Тъкмо в неделя правих неуспешен опит за омбре  Mr. Green.

Косата ми е ниво 4.5-5, а взех Garnier Nutrisse 5 1/2  с идеята да получа златисти светлокестеняви краища, което не стана естествено... Усетих се, че ми трябва цвят от русата палитра и вчера си купих Garnier Nutrisse 81 Пепеляво светло рус, т.е. ниво 8. Приятелка с фризьорски опит ме посъветва да избера пепеливо русо, за да избегна евентуален жълтеникав/оранжев ефект, а после, ако не ми харесва мога да направя мат със златисто светлокестеняво.

Целта ми е да получа естествено изглеждащо омбре на избрани кичури, т.е. нещо средно между омбре и балеаж:

Ще докладвам за резултата Peace

Последна редакция: ср, 30 яну 2013, 11:22 от Mini Rebel

# 5
Да, най-вече ако може направи и снимки.
Щом косата ти е ниво 4.5-5 е нещо като моя цвят, а не като този на снимката.  Thinking Има вероятност според мен да потъмниш краищата с това пепеляво русо, отколкото да ги изсветлиш. Както казах - аз сега съм с платине, но следващия път мисля да пробвам с боя , но ще си купя някой от най-светлите тонове русо.  Whistling
Да са се получи преливащо трябва да топира кичура и да се направят много тънки вътрешни кичури, но щом ще ходиш на фризьор там ще знаят. Успех ида не заправиш снимки.  Party Simple Smile

# 6
Не ми харесва.Никак даже.За мен лично е смешно Laughing
Мое мнение  Peace
Омбре...сомбре...бля-бля Mr. Green

# 7
  • София
medissa, косата на снимката, която си постнала, е по-светла от ниво 5, което се води средно кестеняво. Струва ми се, че е по-скоро 6 /светъл кестен/.  Peace

А моята изглежда точно като цвета на Лили Олдридж, който съм постнала, т.е. 4.5, дори 4. Аз не искам руси кичури, затова и вземам средно русо, пък дано да излезе светло кестеняво Mr. Green
Ако някой е ползвал пепеливо средно русо ниво 8 върху тъмно кестенява коса, да сподели  Peace

# 8
Аз съм гледала друга таблица за с равняване на цвета. В такъв случай моята е ниво 6, дори 6.5 Simple Smile

# 9
Не ми харесва... преди време имах руси кичури, когато израснаха ефекта беше същия. Прикривах ги с шампоан оцветител, тъй като не исках да боядисвам цялата коса с боя. Когато се отмиеше оцветителя ефекта беше същия. Направо откачах  Cry

# 10
На мен ми допада омбре ефекта. Проблемът е, че косата ми е тъмно кафява и нямам идея как ще се получи добре изглеждащо омбре...може би светло кестеняво в краищата..?

# 11
medissa, благодаря за тази тема!   bouquet
Аз съм от фенките на омбретo. Преди време се реших да си направя, когато бях с тъмна коса и се направих с този комплект на Лореал http://2.bp.blogspot.com/-n2vZe2lwu7Y/UIGLjpi0WII/AAAAAAAADBU/IP … eal+ombre+kit.jpg
Много е удобен за домашно ползване и се получава супер с него.  Peace Само дето косата в краищата много се скапва... ooooh! и изисква доста повече грижи. Peace
Макар,че сега преминах към медено русото, пак мисля да продължа да си поддържам и омбрето,защото си ми харесва. Heart Eyes

# 12
Този комплект съм му хвърлила око във ФЮ, но не мога да преценя кой цвят да взема. Предполагам за коса ниво 6, дори 6.5 ми трябва най-светлия вариант за боята.  newsm78
Ти с най-тъмния ли се прави?
За краищата - няма как просто. Дори и с боя да се направиш със сигурност няма да е като естествената коса, но пък с подходящи грижи, аз се справям . Crazy Успокоявам се с мисълта, че не е на цялата коса и когато реша, че не мога да се справя със сухото режа и готово.  Party Simple Smile

# 13
Тъкмо вчера си купих комплекта на Лореал - вариант 2, за светло кестенява коса до тъмно руса. Сега събирам още смелост да се намацам  Mr. Green

Това, което ме притеснява е, че не искам да се получи рязка линия между двата цвята, а някак по-скоро да се прелива... Дано успея да постигна нещо прилично Simple Smile Иначе, ножица!

А как поддържате краищата?

# 14
За да не се получи резка в първия пост има видео, в което преди намазването се топирва косата , после като се среши се прелива.  Peace
Ще направиш ли снимки защото аз се чудя дали да си взема вариант 1 или 2. Ти от къде си купи боята и на каква цена?
Краищата с кристали. Peace

Общи условия

Активация на акаунт