Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 387 089
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 105
  • София
На мен мехура ми го спука доктора. Относно проверката за разкритие... "бърка" на приема, когато спука мехура и когато установи, че имам пълно разкритие, т.е 3 пъти. За мен не е било проблем пукане на мехура, дори мисля, че е по-добре, но това си го избира всеки за себе си  Peace

За гащите. Ами на мен не ми даваха пък да лежа, трябваше да обикалям, градинката, коридора, преродилна..  Mr. Green И когато при движението по малко околоплодни води се процеждат покрай главата на бебето (те не изтичат съвсем всичките) и аз трябва да се мотая в коридора е доста неприятно. Освен това те са смесени с всички секрети покрай раждането. Ами питах акушерката как да ходя, тя рече с превръзка.. ми как да я крепя таз превръзка? може ли с гащи? Тя каза, може и толкоз  Wink
А понеже съм карък доктора се появяваше все когато аз бях полегнала, поседнала...  Crazy За около 10 часа в родилното съм седяла не повече от 10-15 минути общо и 2 пъти мерене на тонове. И той все в тия почивки ме спипваше Rolling Eyes Mr. Green
skrech, стига де... когато пукат мехура слагат подлога даже. Едно да видят водите какви са и все пак не е нужно да се олива леглото. Така че как не си разбрала аз нямам идея  Wink

# 106
Към никой конкретно, просто питам, обръщат ли някой внимание на плана за раждане. Аз с доктора ще обсъдя, ама той надали ще стои постоянно с мен и кой знае някоя чевръста акушерка...
Иначе за информираното съгласие и аз съм чувала, че не е добра идея да не го подписваш.

# 107
  • София
 Първия път бях на легло, вече усещах позиви за напън, но персонала не вярваха, че са напъни толкова скоро и рекоха да проверят разкритието. Провериха и спукаха мехура там на леглото. Задника ми се стопли от течността(остава и вариант точно пък тогава спонтанно да са се спукали).
Втория път бях на магарето (а то беше в помещението, където първия път беше предодилна зала и направо на него ме качиха). Дори не съм разбрала кога се е случило, акушерката водеше разговори с лекарите около нея и им даде отчет, така разбрах.
 Мен лично в моите случаи пукането на мехура не ме притесняваше, защото си беше непосредствено преди същинското радане. Оставих коментар, защото на мои близки им пукаха водите, пак без да го обсъждат с тях, доста по-рано, което си създава реални предпоставки за проблеми.

А проверката за разкритие при мен първия път беше доста пъти, не 3. Толкова гадно беше, че им казах, че не ща повече. После, като усетих първи леки напъни и им казах, една лекарка (много мила) се запъти към мен, а някаква друга ѝ подвикна:"Остави я, тая не дава да сме я пипали. Нека си напъва, да се разкъса" . И пак добре, че избрах тази болница. В МД ражда снаха ми и тя беше "щастливката", на която трябваше след лекаря целия отбор студенти да се изредят да проверяват разкритие. Не стига че боли, ами го повтарят отново и отново. И то някакви младежи, които много от които изобщо няма и да практикуват това, просто с присъствието си спомагат за унижението и дискомфорта на родилката (унижение и дискомфорт казвам,  nori4ka87  Wink ти беше доста голяма привърженичка на достъпа на студенти до всяка родилка. Казвам го, защото всички тези студенти са били и между краката на снаха ми, докато е раждала. Виждала е през цялото време физиономиите им, които са издавали откровено отвращение, а една от тях е излязла от залата с викове :"Не многа, не мога повече, това е ужасно гнусно!" )

# 108
Първия път бях на легло, вече усещах позиви за напън, но персонала не вярваха, че са напъни толкова скоро и рекоха да проверят разкритието. Провериха и спукаха мехура там на леглото. Задника ми се стопли от течността(остава и вариант точно пък тогава спонтанно да са се спукали).
Втория път бях на магарето (а то беше в помещението, където първия път беше предодилна зала и направо на него ме качиха). Дори не съм разбрала кога се е случило, акушерката водеше разговори с лекарите около нея и им даде отчет, така разбрах.
 Мен лично в моите случаи пукането на мехура не ме притесняваше, защото си беше непосредствено преди същинското радане. Оставих коментар, защото на мои близки им пукаха водите, пак без да го обсъждат с тях, доста по-рано, което си създава реални предпоставки за проблеми.

А проверката за разкритие при мен първия път беше доста пъти, не 3. Толкова гадно беше, че им казах, че не ща повече. После, като усетих първи леки напъни и им казах, една лекарка (много мила) се запъти към мен, а някаква друга ѝ подвикна:"Остави я, тая не дава да сме я пипали. Нека си напъва, да се разкъса" . И пак добре, че избрах тази болница. В МД ражда снаха ми и тя беше "щастливката", на която трябваше след лекаря целия отбор студенти да се изредят да проверяват разкритие. Не стига че боли, ами го повтарят отново и отново. И то някакви младежи, които много от които изобщо няма и да практикуват това, просто с присъствието си спомагат за унижението и дискомфорта на родилката (унижение и дискомфорт казвам,  nori4ka87  Wink ти беше доста голяма привърженичка на достъпа на студенти до всяка родилка. Казвам го, защото всички тези студенти са били и между краката на снаха ми, докато е раждала. Виждала е през цялото време физиономиите им, които са издавали откровено отвращение, а една от тях е излязла от залата с викове :"Не многа, не мога повече, това е ужасно гнусно!" )

Това с мехурае вярно. Лично мнение   , да не се пука рано. А3сина ми го родих сзвсем естествено и мехура се спука сам, а сега в ТК ми го спукаха 2 часа преди това и бебка и3ле3е по трудно. А проверката 3а ра3ккритие е най  гадния ми спомен , много боли Cry

# 109
  • София
Аз това исках да ви питам, коя ви е била най- неприятната процедура около раждането... защото за мен определено беше проверката на разкритие.  Tired Хем болеше, хем и психологически момент имаше, не можех да го преодолея.  Cry Около 4-5 пъти се случи това, на 2 часа го проверяваше докторката. Тя пък ми каза, че няма да ми слага Окситоцин, имала си съображения (сигурно отрано усещаше, че раждането не върви към нормално, но все пак дадохме шанс) и съм й благодарна за това, защото както не получих повече от 5см. разкритие за 14 часа, само щях да се спукам от болки от контракциите. Тоновете ги мерехме по- често, най- вероятно заради изтеклите води.

Както споменах и преди, аз бях във "ВИП" залата, в която нямаше нищо "ВИП". НО, наистина си бяхме сами- аз, мъжа ми и докторката. Идваше от време на време дежурната акушерка, както и 1-2 млади акушерки, НО НИКОЙ НЕ МЕ Е ПИПАЛ, освен докторката ми.  Peace Проверяваха има ли нужда от нещо- смяна на еднократния чаршаф на кушетката, записа на тоновете и контракциите, такива неща. Не знам дали това е било заради факта, че съм с външен лекар и нямат практика да им се бъркат, не мога да кажа. Чак като стана ясно, че нещата отиват към секцио, ми правиха проби за алергии към антибиотици, сложиха ми абокати, взеха ми кръв за потвърждаване на кръвната група ( влязох с хемоглобин 83, та "отнесох" 2 банки кръв Wink) Но, пак повтарям- никой друг не ме е "проверявал", освен докторката ми.   Naughty Peace

А за подписването на информираното съгласие- в приемния кабинет нещата се случват толкова бързо, че нямаш време да четеш какво подписваш, никой не те чака...

# 110
  • София
Съгласието може да се отпечата и да се попълни предварително, тъкмо защото в приемния кабинет и с контракции някак не ти е до четене на информация. Реформата имаше напън да тръгне от там, че имаше протести, че подписваме нещо, което на практика е абсурдно да е "информирано" съгласие.

Във ВИП родилна има ли отделно санитарен възел?
 А когато раждах нощно време, нямаше топла вода. Февруари месец аз се поливам с ледена вода при напреднал етап на раждане.

# 111
ВИП залата за Водно раждане няма отделен санитарен възел, това беше кофти. Беше пълна със санитарния материали и други мръсни неща. Много тясна и неудобна. Иначе съм с много добри спомени от Св. София  http://www.estestveno.com/node/2142

# 112
  • София
Момичета, само мен ли не ме е боляло при проверка за разкритие? Rolling Eyes Само непосредствено преди изгонването ме боля само. И двата пъти. Първия път на 8 см ми сложиха упойката. Тогава ме боля като ме бръкнаха. Има жени, които и преди раждане изпитват болка като ги проверяват за разкритие. Но аз като цяло имам щастието да изпитвам интензивна болка половин час преди да родя. Лекарите са ми казали, че имам анатомия да раждам деца. Ама.. няма вече  Mr. Green

# 113
  • София
Във "ВИП" родилна зала НЯМА отделен санитарен възел, през 2 врати на етажа имаше тоалетна и там ходех... И самата "ВИП" зала както казах, е била "ВИП" през 80-те сигурно- бели плочки, черни фуги, овехтели кушетка и магаре... Просто е смешно да искат 150лв за нея, поне да я ремонтират, че да ти е приятна обстановката...  Rolling Eyes Единственото предимство е, че сте си сами с таткото и доктора.

За проверката на разкритие... боли по- малко и е по- малко неприятно, ако си сте правили любов с таткото до последно...   Embarassed

# 114
Мен за разкритие ме проверяваха всички д-ри, които бяха там.В началото ме беше срам и се стягах, после вече не ми пукаше. Студентките не са ме пипали, нито акушерките.Непосредствено преди да се кача на магарето акушерката,която се предполагаше,че ще ме изражда ми донаправи разкритието.
Продължавам да съм си на мнение за стажантите и присъствието им в предродилна.Все пак има разлика между стажанти и студенти,нали?! Wink Но повече няма да споря,струва ми се излишно.

# 115
Здравейте!

Имам въпроси относно документите, които се носят при постъпване в болницата:

- трябва ли да нося и личната карта на мъжа ми или е нужна само моята?
- обменната карта колко дни преди датата на термина се издава от АГ?
- направлението също колко дни преди термин се издава?
- нужен ли е и документ за кръвна група и резус фактор на мъжа или е достатъчно само на майката?
- кога се прави изследването за Wass и HbSAg - АГ ли ще ме насочи?
- личната амбулаторна карта - от АГ ли се получава и после се ходи до личния лекар да се завери, нали?

Благодаря предварително!  Hug

# 116
  • 42°37'41.83N 23°21'53.29E
След като мен 3 различни доктори ме провериха за разкритие, стигнах до заключението,че си зависи до доктора. Първо бяха две младички докторки, гледаш ги с мънички ръце, пък пипат като хамали  ooooh!
По-късно дойде един млад доктор, личеше си че им е шеф, пипаше много леко.

maminka23
Личната крата на на мъжът ти не ти трябва.
Обменната карта+болничен се издават от Аг-то в началото на 9, т.е. 1 месец преди термин.
Пак АГ-то ще те насочи кои изследвания, кога се правят.

За личната амбулаторна карта, май ми трябваше само, когато ми издаваха болничен, но не си спомням точно  newsm78

# 117
Разбира се, че зависи от д-ра как ще мине прегледа.От общо 6-ма доктори, които ме провериха за 22 часа, само при един ме болеше адски много. Другите преглеждаха поносимо добре.
За документите:
- направлението за хоспитализация доки по ЗК ми го даде 1 седмица преди да родя; а този на частно - деня преди да отида в болницата
- кръвната група си я носих и моята и на мъжа ми
-личната амбулаторна карта също я носих
-васерман, спин и хепатит правих в началото на бременността.Доки каза, че са старички, ама не ме върна
-личната карта на мъжа трябва за признаване на детето(ако не сте омъжени) 1 ден, след като родиш.

# 118
Nori4ka, Kalei - благодаря ви!  Hug

# 119
  • София
 Обменната карта и направлението получих 45 дена преди термин.
 За заверка от личния лекар не помня да съм ходила.
 Никакви документи на мъжа ми не съм носила и не са ми искали при приема. Записахме името на детето на 3тия ден(тогава го измислихме); бяха ни нужни двете лични карти и свидетелство за брак.

Общи условия

Активация на акаунт