Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 387 083
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 90
  • София

Магнетче,  Hug ама по ваше желание дадохте, нали? Никой не ви е казвал да дадете?

Не,беше коментирано преди това...тогава избора беше 350лв-твърде малко..

# 91
zdraveite momicheta i parvo se izviniavam za latinicata.Nasochila sam se kam dr.Rusinov(tina kirkova),no ne namerih nishto za nego.Mamite koito imat info za nego,shte se radvam da razkajat.Blagodaria vi

# 92
  • София

Т.е. един вид изнудване... дайте още малко  ooooh! Ма кво ли се учудвам и аз си плащам за добро отношение, за да съм сигурна  Tired

# 93
  • София

Т.е. един вид изнудване... дайте още малко  ooooh! Ма кво ли се учудвам и аз си плащам за добро отношение, за да съм сигурна  Tired

Хм,никак не беше малко. Но, да аз това си плащам-сигурност,отношение,спокойствие,внимание и ги получих. Не съжалявам за парите и така Simple Smile

# 94
Явно съм скръндза аз Simple Smile
И двата пъти си платих само каквото си бях избрала по фактура и ни лев отгоре! И бутилка и бонбони за избрания доктор и кутия бонбони и кОла за акушерките на етажа при изписването. (първия път исках и акушерката от раждането да намеря, но не успях)

# 95
Хммм и аз ги мислех така нещата - кутия бонбони и сокчета, коли, такива работи.Ама ако не ми хареса отношението им (ще съм с външен лекар) и това няма да видят  Mr. Green  Twisted Evil

И едно въпросче за упойките - секциото не го ли правят със спинална, а не с пълна?

Последна редакция: пт, 01 фев 2013, 17:17 от VanilaV

# 96
  • София
VanilaV, да със спинална,но може да сложат каквато се наложи.
ПП Оправи си правописа,моля те.    bouquet

# 97
Здравейте!
По въпроса за гащи в предродилна - другото момиче въобще не попита дали може да си обуе.Ама тя и повече лежеше, даже заспиваше между контракциите.
При мен води не изтекоха, а и нямаше да се сетя да питам въобще.
За почерпката - купихме торта и я дадохме на акушерката при изписването, а за родилното взехме питка и бонбони.На д-ра,който ме изроди, и на акушерката купихме по 1 бутилка уиски и по 1 кутия Мерси. Финансово нямахме възможност да се отблагодарим за всичко,което направиха за нас( говоря за д-ра и акушерката) и много съжалявам за това, а др. 2 отделения почерпихме за здравето на детето. Все пак стояхме там 12 дни и отношението към нас беше добро.

# 98
  • София
Аз водите не давам да ми пукат, обаче има някои акушерки, които хич и не питат. Уж разкритие проверяват и готово.

И сега какво, аз ли ще изляза най-голямата скръндза? Не съм плащала нито лев на никого, не съм давала бонбони и питиета, не съм дала и едно цвете на изписването. Просто нищо, нищинко. Нямаше на кого да благодаря специално за по-специално отношение. Радвах се втория път, че така на добре вървят нещата в неонатология, но по-скоро бих им писала поздравително писмо.

# 99
При мен стана много добре,че се опитаха да пукнат мехура. Водите са били прекалено малко и бебчо е щял да се задуши.Пък не знам как така акушерките ще те лъжат, че няма да пукат мехура.То си личи от километри, че няма да е обикновен преглед за разкритие.....

# 100
  • София
Не съм твърдяла, че лъжат, а че не питат. Аз съм лаик човек, не мога да позная от километри приближаващата се десница разкритие ли ще проверява или ще пука мехур, извинете.

Странни работи пишеш често, норичка. Как така щяло да се задуши, какво общо има? Лекар ли го каза?
 По кой начин са разбрали, че водите са прекалено малко( и какво значи прекалено малко, като ти си в родилното, съответно се очаква да родиш до часове и тези води на са му нужни на бебето)? Или ако са имали предвид, че то дълго време е стояло с малко води, тогава не ти ли е казал следящия бременността гинеколог, че си с намаляващи води? И с какво ще помогне спукването на мехура, не схващам.

# 101
Пукането на мехура не е само с гола десница. Има си инструмент с който се пука и се прави на контракция, така че, няма как да не разбере човек. От опит го казвам, още ми е прясно, прясно. Че не питат, не питат, обаче предупреждават  Laughing

# 102
  • София
В обичайната поза, която заемах, за да ме бърникат, виждах само върха на корема си и коленете, не съм правила специални напъни да надникна по-добре какво държат в ръцете си, още повече, че не очаквам да правят нещо различно от проверка на разкритие (която също правят по време на контракция). Тъй, че щом и двата пъти не разбрах, има как да не разбере човек. Или съм била твърде заета с контракциите, все тая. Факт е че разбрах, че ги спукаха след това.

# 103
Е, добре де, като не искаш да ти се пука мехура и си го написала даже в плана за раждане, никой ли не се съобразява с това?

# 104
  • София
Това към мен ли? Аз не съм отишла с план за раждане. Имах си мой собствен... по-скоро стратегия как да действам, а не писмен план за в болницата.
Подсети ме да питам, някой уважава ли плана за раждане, ако няма избор на екип, с който предварително да е обсъден? И нали вече може да се попълва информираното съгласие предварително, но си спомням, че имаше разкази как тормозят родилката докато не подпише всичко, ако е отказала нещо и за това майките с химикал дописваха какво отказват да им се прави (ако някой си спомня тези казуси от преди време). Та сега как се приема това да идеш с предварително попълнено информирано съгласие с несъгласие по някои точки?

А от както разбрах за промените в управата взех да се замислям за ВИП родилна. Да си направим уговорките с лекаря и в тайната стаичка никой да не ни закача... но нямам представа каква е реалността във виповете. Наистина ли сме си само ние или отново се изрежда половината персонал да сее акъл и да бърника отдолу? (спомням си, че на раждането на Пипилота не са били само избраните от нея хора и са се намесвали)

Общи условия

Активация на акаунт