Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 387 152
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Здравейте на всички.
Интересува ме как са неонатолозите там? В смисъл, добри ли са като специалисти и дали ако е недоносено бебето може да им се довери човек?

Аз честно казано с недоносено бебе не бих отишла никъде другаде, освен в Майчин дом  Rolling Eyes Мислила съм си ако тръгна да раждам в недподходяща седмица какво ще правя и винаги съм стигала до мисълта, че ще тичам в МД. Изобщо няма да ме интресуват условия, екипи и пр. Там са най-подготвени за недоносени бебета.

# 166
Ванила, относно недоносените бебета прочети това. Мисля, че ще е полезно за всички. За мен определено информацията е много полезна и аз също като Ваче след прочетеното съм наясно, че тръгна ли да раждам преждевременно няма да се насоча към ТК  Naughty

# 167
Ето за това става въпрос, забравих да го постна  Embarassed

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=665267.0

# 168
Изобщо не знаех за това, ужасно.
Аз даже съм мяркала статия колко малко бебе били спасили..
Дали не са взети мерки? Все пак много бебета се раждат недоносени, как може да не предупреждават. Rolling Eyes
Само за недоносените ли нямат апаратура или изобщо са оставени на оцеляване newsm78

# 169
  • София
Вярно е, че най- добрите неонатологии са в "Майчин дом" и в Педиатрията, както и най- опитните специалисти. Много се натъжих от прочетеното, колко жалко за бебенцето...  Cry
Но ето пък, спасиха Лъчко, който се роди в 28-ма седмица...Не знам. Бойковата сестра, която сега са сложили за завеждащ отделение, също няма "малка специалност"- т.е. Неонатология, "само" педиатър е. А за интубирането на недоносените- от мъжа ми и негови колеги съм чувала, че малко хора го умеят и се наемат да го правят... Sad

# 170
  • София
То по принцип нещата с недоносени деца са строго индивидуални. Има деца, родени 600 грама, които оцеляват и то без последствия, има деца родени в 8 месец, които имат дихателни проблеми и загиват. Дето се вика божа работа. Въпроса, обаче е къде ще се направи най-много за едното или за другото бебе. Моето лично мнение е, че при д-р Слънчева в МД шанса и на двете бебета би бил по-голям.

# 171
  • София
Дали може да има връзка с махането на Стоичкова? Може тя да е обрала пешкира, като завеждащ отделението.
 Като виждат, че са неспособни да се справят, мило отношение е най-малкото, което дължат на родителите, а то...

# 172
  • София
Дали може да има връзка с махането на Стоичкова? Може тя да е обрала пешкира, като завеждащ отделението.
 Като виждат, че са неспособни да се справят, мило отношение е най-малкото, което дължат на родителите, а то...
Не, те са тандем със Стаменов отдавна. Peace

# 173
Честит Св. Валентин / Трифон Зарезан момичета. Пожелавам на себе си и на всички вас да бъдем много обичани, уважавани и ценени от половинките си, защото го заслужаваме   bouquet
Относно Това, което постнах за починалото бебче в ТК - адски много се натъжих. Дори не мога и да си представя колко огромна е мъката на тези родители. Дано Господ скоро ги дари отново с бебче, но това, което са преживели никога няма да бъде забравено. И не мога да си обясня каква е тази върховна наглост, или по-скоро тотално безразличие от страна на хората от болницата, които са казали "такъв му бил късметът"  #2gunfire
Вероятно защото с първата си бременност дори преносих, като че ли досега някак си не се замислях за случаите, в които раждането тръгне преждевременно. Но е факт, че в тази болница се раждат много бебета, известна част от тях недоносени. Много ми се иска да вярвам, че след направения одит на болницата и направеното заключение, че там деиствително липсва тази апаратура, а би трябвало тя да е налице - нещата са се променили и този проблем е разрешен. Утре мислех да се обадя и да се запиша за дни на отворени врати или училище за родители през март и непременно ще попитам за това.

# 174
  • София

Здравейте момичета,

понеже имаше въпрос защо не се вдига телефона на регистратурата на ТК, днес бях там и ги питах.
Не знаех, но е имало кампания за безплатни прегледи и са им прогърмели телефоните... отдавна часове не е имало, но хора са настоявали  Tired И сега.. не вдигат.
Да кажа, дните на отворени врати за Март ще са същите като за Февруари
5, 12, 26ти  Mr. Green

# 175
Много се натъжих за малкото бебенце! Ако трябва да съм откровена, мен ме разочарова отношението и към доносените здрави бебета. В моя случай 10торно ги помолих да не прерязват пъпната връв 3, 5 мин...ей не дочакаха и 1 мин и вече зор да не изтинело детето, взеха ми го  и хукнаха с него по дългия коридор с отворените прозорци както си е голо голеничко.
Човек трябва агресивно да си държи на своето...и ако има проблем, нямат право 12 часа да си мълчат за детето.

# 176
  • София
Ако се сетят да му метнат нещо отгоре, няма да изстине, ама още един "парцал" за пране много натоварва бюджета явно...

# 177
А от коя г.с. се води доносено? 36 г.с. или 37 г.с.?

# 178
  • София
А от коя г.с. се води доносено? 36 г.с. или 37 г.с.?

37-ма  Wink

# 179
Аха. Значи ако тръгна да раждам преди 37 бягам в МД....
Аз пробвах да си стегна сака за болницата ама много голям ми се струва  Shocked ДАли е нормално с толкова голям сак? Уж съм взела само най-необходимото. даже не съм сложила всичко още...

Общи условия

Активация на акаунт