Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 387 175
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 180
  • София
kilimiotlista, аз така бих направила, но пък все пак 35-36 седмица не е много недоносено бебето. Зависи от доста неща. Но ти не го мисли сега така. Ще си родиш на термин  Wink

# 181
ДА, права си. То даже ако си е над 2, 5 кг. даже може и да не го водят недоносено  Rolling Eyes Абе малко остана  Whistling

# 182
  • София
ДА, права си. То даже ако си е над 2, 5 кг. даже може и да не го водят недоносено  Rolling Eyes Абе малко остана  Whistling

Гледай сега.. няма причина да мислиш, че ще родиш по-рано. Повечто жени си раждат около термин  Wink Стискаме палци!  Grinning

# 183
Здравейте момичета,
понеже имаше въпрос защо не се вдига телефона на регистратурата на ТК, днес бях там и ги питах.
Не знаех, но е имало кампания за безплатни прегледи и са им прогърмели телефоните... отдавна часове не е имало, но хора са настоявали  Tired И сега.. не вдигат.
Мерси! Аз се изхитрих единия ден и звъннах в 7:45 - е вдигна ми някаква жена, и се уговорихме, записах си час за 26.02.

# 184
Да ви кажа и аз на тема "не доносени": при мен вероятността да родя преждевременно беше много голяма (още в началото на бременността шийката на матката беше 2,7 см и започна да се скъсява). Никой лекар не вярваше, че ще го износя до девети месец. През тези месеци бях предупредена, че ако ми изтекат водите трябва да отида в МД /но не си спомням до коя седмица беше/, три пъти ми правиха тест за изтичане на околоплодни води и в най- рисковите седмици бях с инжекции с кортикостероиди /за да няма дихателни проблеми бебо/. Смятам, че ако не ме бяха следили толкова изкъсо и стриктно можеше да стане страшно!

# 185
  • София
Valia, абсолютно си права- женската консултация е от изключителна важност!  Peace

И аз да кажа за МД- до 20 г.с. смятахме да раждаме там, без избор на екип (толкова пари, може да се купят 1000 неща за бебето), ей така да отида и на когото попадна... Е, да, ама в 20 г.с. отидох на фетална морфология при доц.Виолета Димитрова от МД, беше кофти преживяване и аз реших, че няма да се оставям да раждам при непознати. Много добро решение, защото накрая мъжът ми и докторката, която ми следеше бремеността бдяха над мен 14 часа, оказвайки ми неоценима подкрепа. В МД това нямаше да е възможно!  Naughty

# 186
  • София
Juleto, ти обърна ли внимание, че говорим за раждане на евентуално недоносено бебе, а не за раждане по принцип? Знаеш ли колко ми пука дали лекарката ще ми държи в ръката 14 часа. Ако трябва в калта ще родя само и само детето да има шанса да оцелее, защото да не се лъжем и да кажем нещата, че без добра техника недоносените деца имат огромен риск да загинат. В МД е най-добрата неонатология. Така че двете неща са напълно различни

# 187
  • София

Аз съм чувала, че в момента неонатологията на Токуда е по-добра от тази на МД, по-добра техника + по-добри специалисти...
Може ли някой по-запознат да сравни МД и Токуда? (знам, че темата е за ТК, но ми стана интересно предвид последните коментари)

# 188
Здравейте майчета Wink
Въпроса ми е свързан с Тина Киркова и д-р Диков.Има ли майки,които са раждали при него.Видя ми се много готин,човечен и вдъхва доверие.Препоръча ми го моя АГ,в ТК е от около месец и половина Peace

# 189
dr.Dikov ne raboti li i v chastnata klinika Viara s dr.Rusinov?Predi vreme pitah za dr.Rusinov,no otgovor ne poluchih Sad

# 190
  • София
Vache, съжалявам, не съм обърнала внимание.  #Cussing out Ок, неонатологията на "Майчин дом", да.  Peace

# 191
Ами не Peace Аз ходих на чано при него в Център семейно планиране на Дондуков 67.А иначе др.Диков е в ТК от средата на януари.Аз за това питам дали има някой,кото да е раждал при него Wink

# 192
  • София
Vache, съжалявам, не съм обърнала внимание.  #Cussing out Ок, неонатологията на "Майчин дом", да.  Peace

Hug Hug Hug

# 193
Има ли мами родили наскоро без избор на екип? Какви са впечатленията от лекарите и акушерките там?
Решила съм да раждам в ТК,но моят лекар се мести в новата клиника на Стаменов, а там ми е доста по-скъпо  Sad та още се чудя и мая как да раждам и да избирам или не екип  Thinking
Ако се реша на екип може би ще е д-р Киров или д-р Панова, които не познавам но мои познати препоръчаха. Та сега съм в чуденка какво да правя, че чета доста лоши отзиви за раждането без екип....  Sad вие как мислите?

# 194
  • София
lastname, ако решиш да си при д-р Киров, от личен опит - препоръчвам и аз.
По принцип съм "ЗА" избор на екип, защото така си познаваш лекаря, градите заедно доверие преди раждането, може да ти даде ценни съвети, да те подготви за някои неща и така според мен ще ти е по-спокойно при самото раждане.
Но има доста момичета, които са били доволни от раждането си и без избор - нека и те да кажат.
Решението трябва да си е твое  Peace.

Общи условия

Активация на акаунт