Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 387 200
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 195
  • София
lastname, аз също познавам доста мами, родили без избор на екип (включително и в "Тина Киркова") и са доволни, всичко е минало гладко и без проблеми.  Peace
Аз лично избрах да раждам с екип, защото ми беше притеснено (първо раждане, а и по принцип съм си притеснителна), и защото в месеците на женската консултация изградих доверие със следящата ме лекарка.  Peace

А относно д-р Киров и д-р Панова- за д-р Киров съм чувала само положителни отзиви (включително и това, че е привърженик на естественото раждане), а за д-р Панова мненията са и в двете посоки.

Успех!   bouquet

# 196
Ластнейм, за д-р Панова ми казаха, че правела чудеса. Отиваш с 5 см разкритие и до 1 час раждаш. Това са думи на позната , та не мога да кажа със сигурност.
Иначе и аз раждах без екип, въпреки че съм си притеснителна.Просто бяхме финансово притеснени в момента. Е, вече със сигурност втория път ще съм с избор, но това си е заради наложителното секцио, което ще трябва да правя.

# 197
и аз да споделя опита си с д-р Киров, той ме подкрепи в желанието си за нормално раждане след секцио Peace
Приятелка е при Панова и е доволна.

# 198
  • София
Ластнейм, за д-р Панова ми казаха, че правела чудеса. Отиваш с 5 см разкритие и до 1 час раждаш. Това са думи на позната , та не мога да кажа със сигурност.

Именно... въпросът е дали искаш да родиш за 1 час, което не е нормално по принцип  Wink
Между двамата категорично мога да кажа - д-р Киров. Но аз втория път исках да родя без много намеси и упойка. Виж ако раждах за първи път определено бих си искала отново упойката и тогава може да избера чисто хипотетъчно д-р Панова. Когато раждах тя беше лекар на едно от момичетата в предродилна. Сложи й системата, упойката и тя роди. Беше много доволна. Панова е много магнетична като човек. Аз лично бях впечатлена чисто визуално. Така че зависи много как искаш да родиш.

# 199
... Виж ако раждах за първи път определено бих си искала отново упойката и тогава може да избера чисто хипотетъчно д-р Панова. ...
Защо така? Напоследък всички ми казват, че без упойка ще съм луда да раждам Rolling Eyes

# 200
... Виж ако раждах за първи път определено бих си искала отново упойката и тогава може да избера чисто хипотетъчно д-р Панова. ...
Защо така? Напоследък всички ми казват, че без упойка ще съм луда да раждам Rolling Eyes

Защото си боли Laughing

# 201
  • София

Защото си боли Laughing

Мдам.. точно затова  Sunglasses
Раждах първия път с упойка и пак така бих родила. Втория без и така пак бих родила  Laughing
За луда, защо да си луда.. това всеки си го решава сам и няма защо да дава квалификации на другите. Аз лично смятам, че след като има начин да си спестя болката защо да не го направя. Пак подчертавам, че има разлика дали е първо или следващо раждане. При мен първият път силната и интензивна болка дойде около 8 см. разкритие около 2 часа преди да родя. Втория път от интензивната болка до раждането имаше около 40 минути. И пак си исках упойка в тия 40 минути  Mr. Green Сега вече от позиция на времето мога да направя разликата меду 2 часа и 30-40 мин, в които се включва изгонването на плода. Затова и казвам, че нищо не бих променила в двете си раждания.  Wink

# 202
  • София
barabana, значи съм нерегистрирана луда  Simple Smile Раждането обичайно боли и има практики, които засилват несравнимо болката, както и други практики, които я облекчават(като първо правило - не правиш ли нещо, което да засили болката, тя няма да е непоносима в общия случай).
 Ако се информираш предварително какво би могла да избегнеш, за да не боли много и какво да приложиш, за да боли по-малко, като дойде момента на упойката, можеш сама да прецениш да се възползваш или не.
 Приятелките могат да мислят за лудост и изобщо да раждаш вагинално или да чакаш 9ти месец. Макар опита на близките да е много ценен, съмнявам се да нямаш желание за свое си раждане, и да искаш да преживееш дирижирано по чужд домел.

nori4ka87, от теб човек много ценни неща може да научи. Значи да бягам далеч от "магьосницата" Панова  Wink Други лекари правят несравнимо по-големи чудеса, възпрепятстват разширяването на таза и си оставаш като момиченце... е, понякога целта оправдава средствата и последствията  Rolling Eyes

# 203
Казвам каквото знам за д-р Панова. Ако знам, че следващото ми раждане ще е същото и ще мъча бебето 22 часа няма да се замисля дали тазът ми ще остане широк или не. Ако за 1 час може да спести мъките и на двама ни и бебчето ми да е наред не виждам нищо лошо. Пък то тазът се разширява по време на цялата бременност. Naughty

# 204
  • София
Ахъ... това за таза го знам и без да ми размахваш пръст и казвам това, което казах.
  Тъй като знам горе-долу как е протекло раждането ти и пред какви екстри ти се "кланяше", има как да се съглася напълно, че е възможно да раждаш 22 часа в мъки  Wink и едно "чудо" за раждане за 1 час при 5см разкритие е голямо спасение (единствено, според теб) . Имам чувството, че някои естествени процеси са ти твърде далеч от разбиранията, а "преклона" ти пред всичко редно и нередно, пък довело то и до твоите мъки, стана съвсем ясен още с първите ти коментари след раждането. А дали бебчето ти ще е наред след такива "чудеса" това няма как да ти го гарантира и доктор Хаус. Но в учебниците, по които са учили години наред лекарите, пише какво би могло да се случи.
 Обичайно обаче бременните не се нуждаят от готови рецепти за скоростно раждане, безболезнено раждане и прочие, а от информация (достоверна, адекватна, пълна), която да им бъде от полза при техния случай за техния избор.

Последна редакция: нд, 17 фев 2013, 18:22 от skrech

# 205
Скреч, наистина няма хич да споря с тебе!От твоите постове пък стана ясно, че си доста заядлива....

# 206
barabana Еми значи и аз съм луда като теб  Grinning
Това колко боли при раждане е може би въпросът с най-много и най-разнообразни отговори. Всеки ще ти каже различно! Много е индивидуално! Зависи от това какво раждане ще ти се падне разбира се, но основно зависи от това с каква нагласа отиваш да раждаш! Боли, но болката си е поносима!  Настрой се на усещане като от мнооооого голям запек!  Hug

# 207
 Hug
Аз така или иначе не мога да се възползвам от упойка, защото съм след секцио и не се слага, за да усещаш операцията. Така, че ще си представям как няма да ме боли толкова и така, имам ли друг избор ? Mr. Green

# 208
  • София
Ако държите на максимално естественото раждане, д-р Панова определено не е вашият избор. Цени си свободното (извънработно) време, почивките, екскурзиите и т.н. Познавам я служебно и без да искам знам доста неща за нея, но не е много коректно да разправям. Иначе наистина е харизматична, много приятен събеседник и с този нейн сладък полски акцент...  Grinning Спаси жената и детето на мой колега, също така.  Peace Затова казвам, че мненията са в двете посоки. Зависи какво очакваш и как искаш да ти протече раждането Wink

Когато постъпих в болницата, смяната на д-р Киров тъкмо свършваше. Един по- млад колега правеше снимка на плода и той дойде за малко. Направи ми приятно впечатление, такъв един спокоен, а белите му коси внушават доверие. Оказа се, че са работили заедно някога с мойта докторка и си направи лека закачка: "-Това на Биса ли е?", а в коридора двамата направиха "залагане" за големината на бебето. Той не позна, между другото, 1:0 за Биса  Laughing  Това ми е единствения контакт с него, останалото са мнения на мами от кръга на дулата Олга Дукат. Много е на почит сред тях.  Peace

Аз също имах твърдото намерение да родя без упойка, но тъй като така и не стигнах до същинската част на раждането и истински силните болки, не знам дали щях да издържа и да не си поискам упойка.  Crazy Това за тежкия запек не го чувам за първи път, между другото.  Laughing

barabana, на теб ти е време, може да се случи всеки момент! Стискам ти палци да мине по мед и масло раждането! И после да се похвалиш тук, да не забравиш!  Hug

# 209
Juleto, благодаря ти Hug и аз съм в нетърпеливо очакване вече Simple Smile
как ще забравя? цяла бременност следя темата и се съветвам с вас Hug

Общи условия

Активация на акаунт