Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 386 205
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 1 965
даммм, ей това искам да го избегна с  предварителна декларация, защото не знам какво ще ми е състоянието след операцията
Котката Марта жалко че така се е получило и дано сега да сте добре  bouquet

# 1 966
  • София
Да се запиша и аз в темата. В 27/28 г.с. съм и мисля да раждам в Тина Киркова. Следя си бременността при д-р Галя Богданова в поликлиниката в Младост. Мисля сега на 22, когато ми е консултацията да говоря с нея за раждането и да направя някакъв план т.к. термина ми е около средата на Август и не знам как ще е положението с отпуските. Бих искала да родя нормално, ако не се наложи разбира се друго, но ми се иска да ползвам упойка. Ще говоря с нея за тези неща....мненията за нея са доста добри.

Иначе ходя и на частно в клиника Надежда при д-р Михова. С удоволствие бих родила там, но ми идва твърде скъпо т.к. искат 1750лв. На фона на 900 при избор на екип в Тина Киркова си е доста разликата. Все пак това дете после няма да лапа мухи Simple Smile Имам доста приятелки раждали в Тина Киркова и са доволни. Кумицата ми роди и двете си деца нормално без избор на екип, но мен ме притеснява да не си избера екип, а и не знам тогава с упойката как ще стоят нещата. Притеснявам се и някой да не почне в последния момент да ни натиска за пари и накрая пак да ги дам само че не на хора на които искам. Това го казвам т.к. миналата година ми се наложи за съжаление да правя аборт по медицински причини и го правих в Майчин дом, където една ужасна лекарка ме изнуди да си платя за екип за процедурата. Беше изключително неприятно и не искам да отида никога вече в тази болница. Макар, че не съм чувала за подобни изцепки в Тина Киркова, вече имам едно на ум как може да се развият нещата и не ми се рискува.

Съжалявам ако съм била многословна Simple Smile Прочетох последните няколко страници, но ще се опитам да се върна и по-назад, за да не задавам въпроси на който вече сте отговаряли.

# 1 967
Astined, аз съм с особено мение за Майчин дом. Там имам чувството, че за "добър ден" ти викат дай 100лв Joy

Докато в Тина киркова съвсем не е така, пак мое мнение. И двете си деца родих там. Първото преди 10г, а второто - февруари тази година. Не мога да се оплача от отношение. Да не говорим, че като раждах първия път и ме впечатли в предродилна една от акушерките колко беше мила с една ромка, която раждаше за осми път Laughing

Със сигурност и тук има черни овце, но не е всеки втори, както в Майчин дом Peace

# 1 968
  • София
А обясняват ли ти след раждане за кърмене, за къпане на бебе и разни други неща .......предполагам че пак зависи на кого ще попаднеш де, но все пак. И като питам дали обясняват имам предвид без значение дали си със екип или във вип стая.....Все забравям да питам познати и приятели раждали там за това....но се сещам, че кумицата ми е казвала, че от родилното е много доволна, но от педиатрията след това и въобще не беше доволна.

Аз малко се притеснявам и защото знам, че голяма част от най-добрите им специалисти са отишли именно в Надежда. Те започнаха да израждат там някъде от миналото лято и тогава доста хора са преминали към тях.
Лежах за повръщане на системи края на Януари в Тина Киркова и ми направи впечатление, че масово бяха много млади лекарите. Но пък бях много доволна как се държаха всички. На фона на Майчин дом, като се има предвид и за какво бях там и че определено ми беше много тежко....разликата беше огромна. Абе да не се връщам към това ужасно преживяване.....

# 1 969
Предложи ми една акушерка да ми обясни за кърменето, на третата вечер някъде.  Laughing
Иначе, като ни донесоха бебетата, ни казаха: "Вие си знаете там как става, нали..." (и на двете майки ни беше второ дете).

За къпане не знам дали обясняват, не съм питала.

# 1 970
Има ли раждали при доктор Ковачева? Бихте ли я препоръчали?

# 1 971
  • Там някъде
Svetlina, аз ще раждам при д-р Ковачева, а засега тя ми води бремеността и от това, което съм видяла до тук, я препоръчвам не с две, ами с три ръце. Имам приятелки, родили при нея (последната на 02,04,2014 г. - секцио) и са изключително доволни, а аз самата ще дам отчет за раждане при нея след около месец  Peace

# 1 972
Astined раждала съм и двете деца с д-р Богданова. Ако нямаш показания за секцио няма да те натиска за такова- ще раждаш естествено. Но ще ти сложи със сигурност окситоцин (т.е ще те вържат към монитор на легло) и даже ще настоява за упойката- 'за да не се мъчиш' - просто такъв и е стила на работа. Ще се редуват с акушерката да стоят при теб и ще ти разказва истории, за да те отвлича и да минава по-бързо времето- т.е проявява човечно отношение към родилката, но след като се следиш при нея това си го забелязала вече.
Ще мине да те види ден-два след раждането със сигурност, ако имаш оплаквания ще те прегледа лично. Ако не си фен на съвсем естественото раждане (без упойки, без окситоцин, с много разхождане и различна поза от легнала по гръб), а щом искаш упойка разбирам, че не си- мисля че ще останеш доволна.

# 1 973
Astined, много добър избор си направила щом си се спряла на д-р Богданова  Grinning. Раждах при нея миналата година януари. Останах много доволна от нея. Както и sunlight_eli ти е отговорила - тя е много ЗА раждане с упойка. Според мен няма да иска още от сега да коментирате раждането. До колкото си спомням, тя повдига въпроса към 36 г.с - имала си някакви такива разбирания (суеверие, или нещо от сорта "да не дърпа дявола за опашката") Wink. Иначе екипът с който работи за раждането е много добър. И акушерката и анестезиоложката са много добри  Peace. Богданова наистина създава настроение по време на раждането, разведрява обстановката и ние даже си се шегувахме. Раждането ми беше много приятно  Peace.
За педиатрите - доколкото си спомням миналата година, когато аз раждах, имаха нови попълнения. Правиха някакви промени по цялостната организация в отделенията и нещо не нацелих момента тогава  Confused. За периодът, в който бяхме там никой не дойде да ни информира как са дечицата. Аз родих в 11,30ч, донесоха ми бебчо чак на другият ден след 16ч  Crossing Arms. Доста им бях набрала. Зависи си и от смените, които се грижат за мъниците. Единият ден бяха по-усмихнати и се заприказваха с нас, на другия - точно обратното. Гледах да не се ядосвам от такива изцепки.
Макар, че ми е първо детенце, започнах опитите за кърмене веднага щом ми го донесоха. В началото като попитах дали ще ми помогне някой докато се учим да се кърмим. Казаха ми "Да, след малко ще дойда!". Добре,че бях в стая с една мама с второ детенце, та тя ме насърчи да не чакам, ами направо да си пробваме. Показа ми как да го кърмя. Е, не дочаках сестрата. Не сме имали големи трудности в началото с кърменето, но си трябва постоянство и доста опити. Ще стане! Само не се отказвай Wink. За къпане и смяна на памперси - само една сестра ми показа и то след като изнахалствах да ми покаже. Беше вечерта и дойде да вземе съквартирантчето за смяна на тоалет и аз си изпросих и нашия пампи да смени. Питах дали може да дойда да гледам и тя се съгласи. Така че питай си смело и ще ти покажат Wink. Не чакай от тях да дойде инициативата.
И за финал - аз бях във двоен ВИП стая (ако може да се нарече ВИП де  Crazy). Леглата бяха ужасни - едни кожени и постоянно им се събираха чаршафите. Ако знаех, бих си донесла от вкъщи чаршаф с ластици, че да си спестя стоте пъти ставане за оправяне на чаршаф. Ама това е дребна подробност де Wink. Все пак 3 дни се изтърпява. 

# 1 974
Леле, какъв съм кретен! Живяла съм там общо над 1 месец и не се сетих за чаршаф с ластик...

# 1 975
  • София
Момичета,ясно е че в реанимация не се разрешава посещение,но как ММ ще ми донесе водата.След операцията може ли да по някакъв начин да ги донесе бутилките,за да не ги мъкна?

# 1 976
Да, ще го пуснат за 5 минути.

# 1 977
  • София
Много благодаря за отговора!

# 1 978
  • София
Ако си на втория етаж, най-вероятно ще ги предаде на персонала, там не пускат.

# 1 979
Здравейте! Не можах да изчета всичко назад и направо ще питам. Знаете ли в кой ден има отворени врати да огледам, че никога не съм ходила в тази болница и също дали може да се поиска упойка ако нямаме избор на екип и на каква цена? Поздрави!

Общи условия

Активация на акаунт