Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 388 719
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 300
Пък на нас на курсовете за родители към Естествено ни казаха да тръгваме към болницата на 3 минути контракции и аз се чудя дали не е твърде късно и няма ли да го родя в таксито, друсайки се по паветата към болницата.  Crazy Милото каза, че нещо много лесно си го представям раждането.  Laughing

# 301
Цитат
Който е раждал във вода, колко време по-рано ви искат да сте на линия в болницата? (можеш ли примерно да поръчаш да пълнят, пък като стигнеш направо да цопнеш вътре   ).
Да това е добър въпрос. Аз лично мисля да отида с около 7,8 см. разкритие. И няма проблем да ти напълнят ваната и да ви пуснат с таткото даже и лекарят при който ще раждаш да не е там.  Peace
Еовин ами то това е да ти кажа най-трудното да се ориентираш с колко см. си. Аз мисля да имам дула в нас преди да отида към болницата и така да се ориентирам. Че за второ раждане нямам идея колко бързо стават нещата. За първо обикновено човек отива винаги по-рано. Аз с първото раждане отидох с около 4см. разкритие и лекарят ми си ме прати вкъщи още да си седя Simple Smile После се върнах по-късно с 7 см. Simple Smile Но това е по-скоро изключение, повечето лекари биха те приели в болница...
Ох постоянно правя добавки съжалявам, но пак да добавя, че на мен пък ми е много трудно да запомня през колко време трябваше да са контракциите и колко време да продължават (беше между 3 и 5 мин. май, като за първо раждане наистина 3 мин. си е добре)... 40, 50, 90 секунди ли беше... много съм зле Simple Smile А да и трябва да продължават така, през такъв интервал в продължение на 1 час

Последна редакция: чт, 28 фев 2013, 23:40 от kilimiotlista

# 302
  • София
Аз това с контракциите го нямам за ориентир. Моите ако станат по-начесто от 7-8 минути, значи съм родила (втори етап го минавам на тъгадък, сякаш по поръчка  Laughing ). Предвид уникалното спокойствие, което имах, изобщо не исках да мръдна от леглото, но усетих, че забавя ли се още, по-добре да не тръгвам. Вярно е гадно да се пътува в този момент(отвратително е!), но се жертвах доброволно, само за да се спася от предродилна зала. Бях го изчислила всичко точно Simple Smile Трябваше да родя нощем и да пристигна колкото да мога на два, а не на 4 крака да вляза в приемния кабинет. Ток и жици е работата... ако си припомня още един път раждането, изобщо ще се откажа от ВИПове и екипи  Laughing

# 303
На 5-тия етаж, където са двойните, единичните стаи и апартамента, свижданията са по всяко време, освен м/у 14 и 16ч., ако правилно помня. А една вечер мъжа на съквартирантката седя до 21ч. и никой нищо не му каза, така че...  Peace
Хм, аз вторник бях на отворени врати - казаха ни, че свиждането е само между 16 и 18 часа, и пускат само по 2-ма човека на родилка в стая, за да не става калабалък. Това за ВИП стаите. За апартамента може и да е доста по-свободно. От 14 до 16 часа изобщо не пускат хора в болницата, с изключение на жени в нужда (както се изразиха).
Стаите на 2 етаж са малък ужас, пуснаха ни да видим една - мнооого малка с 3 легла вътре  #Crazy направо нямаше място да се завъртиш, не знам бебетата къде ги слагат.  newsm78 Иначе баните и тоалетните са ОК, ремонтирани.

Еовин, при първо раждане не знам дали може да стане толкова бързо, че да родиш в таксито  Laughing най-много паветата да помогнат за разкритието, което хич не е зле. Аз първия път след 6 часа контракции се оказа, че съм само с 4 см, и съжалих, че толкова рано съм отишла в болницата... ама де да знае човек.

barabana, честито!!!

skrech, не знам дали може да си поръчаш ваната за пълнене, без да са те прегледали - според реда в болницата отиваш първо за преглед в стая 103, и АГ преценява дали оставаш за раждане, или ти е рано. Чак след това задействат документация и т.н.

# 304
barabana, честито! Пътят е важен, важното е че си опитала! Simple Smile А резултата е най!:)

Skrech, и двата пъти започваха да ми пълнят ваната в момента, в който прекрачех прага на ВИП родилната. Нищо че втория път, още в приемната вече бях на 9 см, офлянкваха си се, даже имаше една реплика смотолевена "абе за какво да я пълним, като тя си е родила вече"
От това си правя извода, че никога не я пълнят до последния момент и е ясно, че ще се ражда естествено....водата е злато;)
Във водата е хубаво да се влезе на 6-7 см, ама ти като си знаеш вече, няма вероятност да цъфнеш по-рано в родилното.

Еовин, прави са от Естествено. И аз тях ги слушах, ама първия път нали...все не си сигурен и питах докторицата ми да ходя ли на нередовните ми контракции и тя ми каза да. И ме хванаха в болницата на 3 см Sad Чакай си контракциите. А за да не се тревожиш, че милото може и да не е толкова право за паветата му пусни това филмче:

# 305
Много Ви благодаря момичета! Heart Eyes
За душа: силно казано душ. Има тоалетна метър на два и на мивката има ръчен душ. Не го бях забелязала докато не ми каза мъжа ми. Питах доктора може ли да го ползвам, той каза защо не. И понеже е тясно, аз сядах на тоалетната и се поливах с него. Все пак е нещо, но мен не ме облекчи.
За ВИП-а на 5-тия етаж, само за него мога да кажа. 75лв е на нощ единичния. Нямаше никакво ограничение кога да идват посетителите ми, въпреки че на вратата пишеше само от 16-18 свиждане Mr. Green Мъжа ми е стоял и до 12 през нощта, не е имало проблем никакъв. Единствено единият портиер е малко ненормален! Прави проблеми и мъжа ми много се кара с него, той не пуска след 18.
А за контракциите, аз май рано отидох, което го отчитам като една от грешките си. Но пък повече от 13 часа бях с регулярни контракции и мислех, че няма да е рано. Rolling Eyes

# 306
  • София
barabana, честито!  Hug Да ти е живо и здраво бебчето, много радост и щастие....  Heart Eyes
Аз се оцъклих ей така-->  Shocked като каза за ВИП-а и за леглото с копчета, за дръжката, дето да се хванеш и да се изправяш... в двойния ВИП нямаше такива екстри, леглата бяха русенски с нещо като матраци... Даже реших, че новия шеф нещо е ремонтирал стаите на 5-тия етаж.... после прочетох, че говориш за единичния "ВИП"  Crazy Laughing Въпреки всичко, радвам се, че не взех единичен- едно, че стоях 5 дена (+1 в реанимация) и щеше да ни излезе солено...друго, щях да откача сама, със съквартирантката поне си говорехме, когато имахме нужда от това. В един момент на нея й избиха лагерите и се разрева и аз я успокоявах, после пък на мен и тя ме успокояваше...  Peace

Това, за часовете за посещение...е, нали знаете как е. Само м/у 14 и 16ч. не пускаха наистина...през останалото време никой от персонала на 5-и етаж не е правил проблем. Явно портиертите колят и бесят долу.  Mr. Green

Акушерките на 5-и етаж наистина са супер готини, особено тези, дето отговарят за майките, до една са такива.  Hug barabana, на тебе влиза ли ти в стаята една около 60-годишна с къса руса коса и очила- така и не й разбрах името, а беше голям пич. Имаше 1-2 по- криви бебешки акушерки, но като цяло съм много доволна от персонала.  Hug

В първите страници на тази тема, едно мамче беше публикувало своя разказ за водното раждане и там пишеше, че са започнали да пълнят ваната на 7см. разкритие.  Peace

# 307
Цитат
Skrech, и двата пъти започваха да ми пълнят ваната в момента, в който прекрачех прага на ВИП родилната. Нищо че втория път, още в приемната вече бях на 9 см, офлянкваха си се, даже имаше една реплика смотолевена "абе за какво да я пълним, като тя си е родила вече"
От това си правя извода, че никога не я пълнят до последния момент и е ясно, че ще се ражда естествено....водата е злато;)
Във водата е хубаво да се влезе на 6-7 см, ама ти като си знаеш вече, няма вероятност да цъфнеш по-рано в родилното.
То това е проблемът като раждаш във вана, че не не можеш да отидеш съвсем в последния момент... защото рискуваш да не родиш във вана. А ако отидеш прекалено рано пак не е добре...

skrech ти трето маймунче ли ще раждаш Simple Smile Ти си лесна
Цитат
Моите ако станат по-начесто от 7-8 минути, значи съм родила (втори етап го минавам на тъгадък, сякаш по поръчка   )
ей това ми действа много окуражаващо  Heart Eyes

# 308
barabana ,честито и мног да ви радва Simple Smile
rainy...,мерси за отговора,в понеделник ще видя за кога има свободна дата Simple Smile
И аз по принцип съм се замислила да си платя за 2 вип стая Simple Smile

# 309
pretty woman ,ако може едно въпросче Wink
На коя регистратура е възможно записването,че те много бе Mr. Green

На тази, която е точно срещу главния вход  Peace

# 310
tea_blue аз така и не успях преди да тръгна за у-щето да погледна дали си писала тук и как да те позная. Ходи ли? Аз ходих, очаквах по-голяма група, но бяхме само 3 жени. Всъщност сега като гледам в коя г.с. си възможно ли е едното момиче да си била ти  newsm78 , това което каза, че термина и е след 2 седмици???

Барабана
честита рожба и от мен, да сте живи и здрави и много радост да ви носи  Hug
И аз много те мислих тези дни да знаеш  Simple Smile

# 311
tea_blue аз така и не успях преди да тръгна за у-щето да погледна дали си писала тук и как да те позная. Ходи ли? Аз ходих, очаквах по-голяма група, но бяхме само 3 жени. Всъщност сега като гледам в коя г.с. си възможно ли е едното момиче да си била ти  newsm78 , това което каза, че термина и е след 2 седмици???

Барабана
честита рожба и от мен, да сте живи и здрави и много радост да ви носи  Hug
И аз много те мислих тези дни да знаеш  Simple Smile

Аз се записах за 15ти,как ти се стори-полезно ли беше,отговаряха ли на всички въпроси,бяха ли любезни?  Hug

# 312
pretty woman, същата съм:) И аз се чудих има ли шанс да си ти, ама - на, не сме се "познали"Simple Smile Иначе аз да си кажа, че според мен беше много приятно и информативно, откъм любезност и внимание - също беше супер. Разведоха ни навсякъде и ми се стори прилично. Аз, да си призная, си представях далеч по-страшни картини и останах очарована.

# 313
tea_blue , аз бях тази дето ще ми е второ раждане  Simple Smile

for girls who ride
- да полезно беше. На нас ни се падна да го води д-р Арабаджикова (много приятна и мила ми се стори), отговаря на всички въпроси, но ние като цяло нямахме много въпроси. Вероятно покрай темичката тук бяхме информирани по повечето въпроси, но иначе отговаря много отзивчиво на всичко. Обяснява и неща, за които ние не се сетихме да попитаме. Разведе ни, показа ни предродилна, родилна, детското отделение, Вип стаите, апартамента. Самата тя каза, че вип родилната не си заслужава изобщо, защото общата родилна е много по приятна и уютна като обстановка. Действително е прилично, като за болница.

# 314
А това предварително записване не знам защо го изискват, тъй като никой дори не ни провери поименно записани ли сме, не сме ли. Направо дойде, попита "вие ли сте за у-щето" и тръгнахме

Общи условия

Активация на акаунт