Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 386 351
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 3 240
  • София
По принцип е така /хубаво е да раждаш при наблюдаващият те лекар), но ти щом до момента имаш съмнения и слагаш "страх" и "Панова" в едно изречение, значи...ами, не е твоят човек.  Peace

# 3 241
По принцип се ражда при акушерка, а лекарите се намесват при необходимост. Ако няма конкретен висок риск за бременната, не виждам причина да се избере за раждането лекар, който е началник на отделение "Патологична бременност", т.е. основната му работа е достатъчно натоварваща, сериозна и ангажираща. Още повече, когато има противоречиви отзиви за въпросния лекар.

# 3 242
  • София
Здравейте, понеже термина ми все повече наближава, все по странни въпроси възникват в главата ми Laughing

Да попитам - когато тръгне раждането при постъпване в предродилна зала какви точно прегледи се извършват? Как протича самия прием? Правят ли ти УЗИ или първо ти правят преглед за разкритие?
Съответно аз ще съм с избор на екип при др Киров. УЗИ прегледа него ли трябва да изчакам да ми го направи или който е на смяна? Понеже той каза да не се шашкам и да не бързам да го викам newsm78
Но нали той трябва да си види как точно е предлежанието на бебето..
Освен това гледат ли пъпната връв дали е увита?

# 3 243
Не прави преглед с ултразвук, прави се преглед за разкритие и мерене на тонове. Д-р Киров не работи с ехограф.

# 3 244
  • София
Не прави преглед с ултразвук, прави се преглед за разкритие и мерене на тонове. Д-р Киров не работи с ехограф.

Аз му обясних, че държа като тръгна да раждам да ми се направи УЗИ за да съм сигурна в предлежанието на бебето. Той каза, че няма проблем. Явно друг ще ми го направи.

А да попитам меренето на тоновете по принцип  в ТК безплатни ли са? Аз за сега ги меря на друго място и там ми искат по 15лв за 20 минути? И трябва ли да си записвам час предварително или направо отивам?

# 3 245
Не, записите на тонове не поемат от ЗК, освен ако не си приета в болницата, разбира се.

# 3 246
Здравейте отново, дами. Докато сме на тема др Киров, може ли някой да ми изпрати неговия номер на лично, тъй като и аз към него съм се насочила? Предварително благодаря!  Слънчева, ти колко по-рано му се обади да говорите за раждането?

# 3 247
  • София
Здравейте отново, дами. Докато сме на тема др Киров, може ли някой да ми изпрати неговия номер на лично, тъй като и аз към него съм се насочила? Предварително благодаря!  Слънчева, ти колко по-рано му се обади да говорите за раждането?

Ами ако всичко е наред с бременността преди 36та седмица няма смисъл Peace

# 3 248
може да прозвучи глупаво. но все пакще питам. Дали има така наречения " Райски газ",  гледам предавания много помагат на родилките

# 3 249
  • София
може да прозвучи глупаво. но все пакще питам. Дали има така наречения " Райски газ",  гледам предавания много помагат на родилките
Не съм чувала да има, обикновено мисля, че само маска с кислород слагат. Евентуално при пълна упойка, ако се налага може да слагат, но вероятно влияе и на плода...

# 3 250
На майка ми са ѝ давали навремето в "Майчин дом", но сега май не се практикува у нас.

# 3 251
  • Бургас
По време на моето секцио им казах, че искам райски газ Laughing при което анестезиоложката ми се разсмя и каза, че нямат.
След дни като се засичахме, разправяше на колегите си, какво съм искала и се смееше Laughing
Явно не се практикува. Аз просто исках да заспя...много ми беше неприятно усещането, че ме пипат и натискат (болка нямаше естествено) и безчувствеността от спиналната упойка.

# 3 252
  • София
Момичета, багажа за отделението може ли да е в сак (малък)? Дамска чанта носихте ли? Къде си държахте телефона и портмонето?

# 3 253
Аз бях с малък сак, проблеми не съм имала,дамска чанта не ми трябваше, имах 6лв, не ги и похарчих, личната карта и телефона ми бяха в сака (който беше с мен в залата) докато раждах.....  Peace

# 3 254
  • София
Може с малък сак, някои девойки използват и най-малкия размер куфари, тези за ръчен багаж. Аз не си носих дамска чанта, няма да ти трябва, портфейл също. Препоръчвам ти да си вземеш само документите, телефона и 20-30 лв. за всеки случай (за кафе, шоколад, ТВ). Можеш да си ги държиш в куфара при козметичния несесер. Телефона можеш да си го носиш с теб навсякъде, дори когато влизаш в родилна зала, само трябва да си изключиш звука като започне раждането, те ще ти кажат и акушерките Simple Smile Никой няма да ти вземе нищо, бъди спокойна за това. Не забравяй вода и шоколад!!! Успех! Лесно, безпроблемно раждане и прекрасно здраво бебче!  newsm32

Общи условия

Активация на акаунт