Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 384 977
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 3 510
Честно да ти кажа, ами неудобно е. Затова идва само ММ с детето, сега с децата ще е. Той не се застоява. Буквално за 15 20 минути на ден колкото да ни види и да донесе това онова. Естествено се питаме една друга може ли да влезе. Напълно е възможно да се случи другата жена или аз да кърмя. Затова според мен другите близки е най-добре да изчакат изписването. Отделно не знаеш кой е болен и кой не като идват при другата жена.
Но пък аз предпочитам двойните стаи. Хем не съм с още куп жени, хем по-тихо, хем компания и най-вече като отида на процедури в някой кабинет или просто до банята, има човек и бебето не е без надзор. Както и багажа ми. Simple Smile

# 3 511
Аз също смятам, че не е редно близките да висят с часове. Моят мъж идваше само в часовете за свиждане. Това си е вече до човека и предполагам, че бихте могли да се разберете с другата родилка как ще е най-приятно и за двете. Simple Smile

# 3 512
  • София
Цялата работа е да не случиш на някое перде, дето цялата рода ще се изсипе. Но мисля, че всеки трябва да се съобрази. И аз съм се насочила този път към двойния ВИП и също се притеснявам от това. Мисля само ММ и евентуално детето да идват. Ако някой друг много напира да ме вижда мога да изляза, както е при нормалните стай. В същото време и аз не искам да съм в единичен, защото понякога имаш нужда за 2 мин някой да наглежда детето. Предишното раждане имах доста проблеми и не знам ако нямаше други момичета, как щях да се оправя.

# 3 513
  • София, България
Много съм доволна от самото раждане и от реанимацията, но после като те качат в отделението на родилките си е държавна болница с всичките безумия. За 5дни при мен влязоха безчет брой персонал, как пък един не се представи - доктор, педиатър, акушерка, санитарка ли е. Само ти носят да ти мерят температурата по 4 пъти на ден и ако се сети някой да ти подхвърли по 1-2 течни аналгина и това е. Режимът на пропускане на 5ти етаж е тотално свободен, влиза се и се излиза кой както и когато иска, дето се вика, някой може и бебето да ти открадне, всички врати към крилото са отворени. За съвети за кърмене и дума не може да става, а пък как подмятат акушерките бебетата, да ти се свие сърцето. 4 дни визитация сутрин - никой дори не ми погледна раната от секциото, единственото лечение, което получих беше на втория ден на ми сипят 100 мл рициново масло в една чаша.
От самото раждане, как ми направи моя доктор секциото съм безкрайно доволна, от акушерките в реанимация - също, но на етажа всичко е потрес. Поради тази причина ако имам второ дете, няма да отида пак в ТК. Аз си знам как треперех ще му стигне ли храната на бебето, дали ще успее да я изяде, преди да дойдат да вземат шишето и тн. Последният ден се забавиха малко да ме вземат, точно пропускахме едно хранене, на 7 човека се молих около 2 часа да ми донесат 30 мл АМ, за да нахраня бебето, накрая за малко да се разрева. Ако ви слезе кърмата веднага, разбира се този проблем няма да стои пред вас, но аз го усетих с пълна сила.

# 3 514
  • София
Това с храната малко ме притесни т.к. със сина ми не можех да кърмя, заради лекарствата на които ме сложиха, но тогава само отивах да взимам бебето, че си бях в обикновена стая и си исках храна. Много ме нервираше, че всеки ден безчет пъти обяснявах защо не го кърмя и, че трябва да ми приготвят пълна доза храна, а не само добавка. Как не си го записаха някъде и да се знае, никаква комуникация. Но аз си знам, че неонатологията е кофти от към отношение там.
Странно, че не са ти погледнали секциото. То най-малкото твоя лекар не дойде ли да го види? Моята лекарка мина няколко пъти да ме прегледа, а и на визитациите ме гледаха, но при мен беше нормално раждане със доста "екстри" след него. Чак не знам как намирам кураж пак да мисля за нормално раждане ама Simple Smile да видим....
С това рициново масло също имам ужасни спомени.....то не стига всичко друго ами направо ме съсипаха с него, а даже не изпих всичко което ми наляха. ако бях го направила щях да умра сигурно.....някакъв ужас беше.....

# 3 515
За прегледа на секициото и аз съм очудена. Аз бях нормално раждане и ме гледахе няколко дни подред. Отделно и лекарят, който ми води раждането, идваше да ме вижда всеки ден.
Относно храненето - аз кърмех, но те въпреки това ми носеха "добавка", която си беше 60 мл - редовна доза. Около 5-6 пъти им казах, че не искам добавка, но те продължаваха всеки ден да ми носят и да се очудват как така не са разбрали, че не искам Grinning Това не го отчитам като проблем, обратния случай би бил по-проблематичен.
За рициновото масло - да, кошмарно е. Аз в живота си не бях пила такова нещо и не знаех колко е силно, та го изпих цялото. Няма да описвам после какво ми се случи, но моля ви, момичета, не пийте повече от половината, дори и това е много. Страшно силно разхлабва и ако тоалетната случааааааааайно не е свободна в момента - тежко ви и горко. А колко е отвратително на вкус е друг въпрос.

# 3 516
Това с раната от секциото ме втрещи. Как няма да я погледнат. При първото ми раждане (естествено) лекарката, която ме изроди, идваше всеки ден да ме види, корема и епизиотомията също. При второто раждане, също естествено, бях 5 дни като ми бяха сложили и спинална упойка. Ами и лекарката и анестезиоложката паралелно една от друга идваха да ме гледат всеки ден. Отделно и на визитациите и на моите тоалети в един от кабинетите гледаха шевове и корем. Всички ме следяха изкъсо да няма някакъв проблем. Пък ако бях секцио, би следвало още повече да се следи на родилката разреза как зараства.

# 3 517
  • София
Вкуса го преживявам, но ми се случи тоалетната да не е свободна...и то няколко пъти.....еми кошмар.....то не стига си като разпорена пуйка, аз и с катетър бях 4 дни, ми и това. Съвсем не си човек. Предупреждавах после всички момичета в стаята да не изпиват всичко което им сипват. Единия лекар му викаме, че много дават, той било хубаво да се очистим. Пък аз му казах ако иска да пробва колко е хубаво. Напомних му, че все пак и бебета имаме да гледаме и не може да ги хвърлим във всеки мом,ент и да тичаме до тоалетна. Дали въобще са пробвали и знаят половин чаша до какво води?! После момичетата буквално с няколко близвания си свършиха работата пак и даде ефект. Два дни аз не бях на себе си от него.

# 3 518
  • София, България
И аз изпих цялото количество, после майка ми ми каза - Ти защо не пита да ти кажа да не го пиеш. А аз, нали на визитацията ми го назначиха, изобщо не поставям под съмнение какво ще стане ако изпиеш 100 мл рициново масло. Два дни от мен тече маслото, буквално, не вярвах, че може такова нещо.  Laughing
За раната моят доктор идваше да я види, но в самото отделение никой не я погледна, а съм сигурна, че доктора ми не е записвал нищо в картона, просто ми сменяше превръзката. Тоест в отделението няма как да знаят дали някой ме е прегледал или не.
Аз извадих късмет и докато бях на 5ти етаж при мен не настаниха никой 4 дни, иначе не знам как щеше да бъде, наистина всеки влиза без контрол. Лощото е, че последния ден искаха да ходя на ехограф и да давам кръв на долни етажи и да си оставя бебето само!!!

# 3 519
Много съм доволна от самото раждане и от реанимацията, но после като те качат в отделението на родилките си е държавна болница с всичките безумия. За 5дни при мен влязоха безчет брой персонал, как пък един не се представи - доктор, педиатър, акушерка, санитарка ли е. Само ти носят да ти мерят температурата по 4 пъти на ден и ако се сети някой да ти подхвърли по 1-2 течни аналгина и това е. Режимът на пропускане на 5ти етаж е тотално свободен, влиза се и се излиза кой както и когато иска, дето се вика, някой може и бебето да ти открадне, всички врати към крилото са отворени. За съвети за кърмене и дума не може да става, а пък как подмятат акушерките бебетата, да ти се свие сърцето. 4 дни визитация сутрин - никой дори не ми погледна раната от секциото, единственото лечение, което получих беше на втория ден на ми сипят 100 мл рициново масло в една чаша.
От самото раждане, как ми направи моя доктор секциото съм безкрайно доволна, от акушерките в реанимация - също, но на етажа всичко е потрес. Поради тази причина ако имам второ дете, няма да отида пак в ТК. Аз си знам как треперех ще му стигне ли храната на бебето, дали ще успее да я изяде, преди да дойдат да вземат шишето и тн. Последният ден се забавиха малко да ме вземат, точно пропускахме едно хранене, на 7 човека се молих около 2 часа да ми донесат 30 мл АМ, за да нахраня бебето, накрая за малко да се разрева. Ако ви слезе кърмата веднага, разбира се този проблем няма да стои пред вас, но аз го усетих с пълна сила.
На мен ми предстои първо раждане там и направо се ужасих от това, което написа. Кой лекар ти направи секциото и защо се пие рициновото масло, за първи път го чувам?

# 3 520
  • София
Рициново масло се пие,за да се убедят,че всичко с чревната проходимост е ОК!
Друг е въпроса,че при мен не подейства,освен ужасните колики,които имах,друго не се случи...
На следващата сутрин,визитацията беше в потрес,че си поисках клизма Mr. Green(сега ми е смешно)

# 3 521
Как половин чаша леле....  Joy едно време една супена лъжица само даваха Crazy
 Аз съм била в двоина стая,но тогава не бяха ВИП. Раждах и в окръжна, отношението,вниманието в окръжна беше много по добро.
Сега пак ли в коридора държат 2 часа родилките???Защото в окръжна оставаш 2 часа но на магарето където си родила.

# 3 522
  • София
Да, и при мен преди 9 г. даваха по 1 с.л. рициново масло. На мен не ми подейства първия ден, но втория - да.  Laughing
Иначе и аз съм с лоши спомени от отделението. Никой нищо не обяснява, а в неонатологията беше кошмар. Секцио бях, нямах карма и ме обвиниха, че съм искала детето ми да умре от глад и да не ни изпишат. Толкова рев изревах тогава...
Надявах се да са се пооправили нещата, ама, като ви чета, нямам такова впечатление....

# 3 523
С първото преди 5 години даваха колкото 1-2 лъжици, не чак 100мл. То после ще си нон стоп в тоалетната.

# 3 524
Аз раждах за 2-ри път секцио там преди 3 месеца.И двата пъти съм била в обикновените стаи е не съжалявам.Сега 2-рия път се бях насочила към двоен Вип,първо чаках в реанимация да се освободи, като ме качиха ме бяха предопредили ,че леглото не се вдигало,но цената се запазва де  Close,после и телевизора не работел/не че можеше да го гледам ,но../ и като видях и другата жена как мъжа и детето и постоянно бяха при нея само дето не нощуваха там,а аз не съм от София и при мен най-много за 5 дни 1-2 пъти да дойдеше мъжа ми и това е ,за това и поисках да ме свалят на 2-ри етаж.Можеше жената да се съобрази ако бях останала,но после я засичах на долния етаж идваше да се изцежда на помпата която имаше в акушерската стая и винаги беше с мъжа си.А в общите стаи много ни беше забавно с останалите,а и до банята да си вземеш душ или както казват другите за кръв да отидеш или нещо друго има кой да остане при бебчо.
В реанимация отношението е супер  Peace,но до там за съжаление  Cry
За раната- докторката която ме оперира идва да ме вижда и сменява превръзки,а на визитация 2 пъти ми я пипаха и ме питаха дали имам оплаквания.
Мен също не ме подминаха с рициновото масло,но наистина при първото секцио беше малко ,а сега ми сипаха половин чашка  Shocked.При мен действа на 2-рия ден,но аз не го и изпих цялото де.
За неонатологията не съм видяла нищо лошо винаги са ми давали мляко за малката дори и като ми слезе кърмата,но доста неуредици има и са много пестеливи от към инфо или друго питане.Има много да се желае от тях,трябва да са малко по-така да обясняват спокойни,а не тази суматоха която се създава.
Абе  трябва да си с железни нерви след като те преместят от раждането  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт