Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 384 971
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 3 525
  • София
Е, вие пък. Аз си го изпих цялото рициново масло, за 4-5 часа бях ок. 100 мл. От страх де, но не бях яла почти нищо и викам сигурно се зпуших...и за туй го взех.
А ние с момичетата се разбрахме, кой кога да го пие, та да няма проблем в тоалетната Grinning
И аз бях във двоийна ВИП стая. Плюс това момичето, с което бях беше адски разбрано и татковците идваха нон-стоп. Седяха почти през целия ден.
Доволна съм от отношението. Но аз бях с избор на доктор и тя идваше всеки ден да ме види. Акушерките бяха пекани. Ако имам второ, пак там ще раждам. Simple Smile

# 3 526
  • София
Много съм доволна от самото раждане и от реанимацията, но после като те качат в отделението на родилките си е държавна болница с всичките безумия. За 5дни при мен влязоха безчет брой персонал, как пък един не се представи - доктор, педиатър, акушерка, санитарка ли е. Само ти носят да ти мерят температурата по 4 пъти на ден и ако се сети някой да ти подхвърли по 1-2 течни аналгина и това е. Режимът на пропускане на 5ти етаж е тотално свободен, влиза се и се излиза кой както и когато иска, дето се вика, някой може и бебето да ти открадне, всички врати към крилото са отворени. За съвети за кърмене и дума не може да става, а пък как подмятат акушерките бебетата, да ти се свие сърцето. 4 дни визитация сутрин - никой дори не ми погледна раната от секциото, единственото лечение, което получих беше на втория ден на ми сипят 100 мл рициново масло в една чаша.
От самото раждане, как ми направи моя доктор секциото съм безкрайно доволна, от акушерките в реанимация - също, но на етажа всичко е потрес. Поради тази причина ако имам второ дете, няма да отида пак в ТК. Аз си знам как треперех ще му стигне ли храната на бебето, дали ще успее да я изяде, преди да дойдат да вземат шишето и тн. Последният ден се забавиха малко да ме вземат, точно пропускахме едно хранене, на 7 човека се молих около 2 часа да ми донесат 30 мл АМ, за да нахраня бебето, накрая за малко да се разрева. Ако ви слезе кърмата веднага, разбира се този проблем няма да стои пред вас, но аз го усетих с пълна сила.
Това с яденето и при мен беше голям филм. Ние останахме малко повече от 5 дни, заради инфекция на малкия. След петия ден вече не взимат децата през ноща и да искаш(освен разбира се, ако има причина), щото отделението се пълнело Grinning
Да, ама те нали от 01 до 07ч сутринта децтаа не ги хранят, е разберете тва дете се скъса от рев, не намерих нито една акуерка дежурна да взема ядене.... беше ужас, и тогава сутринта помолих да ми носят ядене и за 4 часа сутринта, та изкарахме дните после.

# 3 527
  • София
2015 раждах там секцио, преди това се наложи да лежа в отделение, имаше на всяко легло таблет. Лошо отношение от персонала не съм видяла, да педиатрите не са много отзивчиви. Освен доктора, които ме оперира, на визитация винаги са ми гледали корема, дали има проблем, кървя ли и т.н. Веднъж след раждането дойде и акушерката, която беше се паднала на моето раждане, за да види как съм.

В двойния ВИП изкарах 5 дена, много зависи с какъв човек ще лежиш. Първата нощ след като бяха ме качили момичето си остави бебето на акушерките, за да мога да си почина аз... Винаги сме се съобразявали една с друга, както казах, зависи от човека!
Рициново масло ми дадоха 1/2 пластмасова чашка за кафе, изпих една глътка и това беше. Действието си е прочистващо, винаги може да излъжеш и да не го пиеш.

След най-много две седмици ще съм там отново и ще разкажа какво е актуалното състояние на болницата.

# 3 528
Да, рициновото масло може и да не го пиеш цялото, стига да имаш идея за пагубния му ефект. Ако нямаш идея-като мен- е ужасно. Буквално ме прерязваше за секунди и трябваше да тичам до тоалетната, и това се повтори няколко пъти. Бебето ми ревеше, но аз не бях в състояние да му обърна внимание и добре, че другото момиче беше там.

# 3 529
  • София
Бебето ми ревеше, но аз не бях в състояние да му обърна внимание и добре, че другото момиче беше там.
лелеее, а ако не беше ooooh!

# 3 530
  • София
Именно и аз бях така. Мен два дни ме държа рициновото, явно си е и до човека.

# 3 531
За всички девойки, които четат ужасиите за рициновото масло и пагубния му ефект искам да вметна - има и други, по-цивилизовани начини за разхлабване, например - дъвчащи бонбони Екстралакс. Идеален лаксатив са.  Grinning

# 3 532
Бебето ми ревеше, но аз не бях в състояние да му обърна внимание и добре, че другото момиче беше там.
лелеее, а ако не беше ooooh!

Grinning Разбирам закачката. Сега вече гледам по друг начин на нещата, но тогава се чувствах много зле.

# 3 533
  • София
Ние тея ужасии ги пишем именно, за да се погрижат момичета по друг начин да свършат нещата и ако случайно все пак не успеят и им налеят 100мл рицинова масло да имат едно наум. Дето се вика нямаше да е лошо да знам какво ме чака Simple Smile Живот и здраве Март месец ще си знам вече Simple Smile Аз да ви кажа и толкова ядях след раждането, че ми беше едно.....ама лекарите си искат да има резултат, че да са спокойни, че не е станала беля. И катетъра го намазах т.к. ме чакаха един ден да се изпишкам и след като не успях ми сложиха катетър за 4-ри дни и трябваше на 2 часа да го освобождавам. Някакъв ужас си беше ама всичко минава. Важното е с бебо да сте ОК накрая. За 5 дни нямах и 5 часа сън, но като се прибрах и дремнах само един час на куп и всичко беше толкова по-добре. И бебчо стана по-спокоен. Друго си е вкъщи.....

# 3 534
Мамчета, имам един много спешен въпрос.
Ще раждам живи и здрави Януари месец в Тина Киркова. До днес си мислех, че ще раждам нормално без избор на екип. Но понеже съм от провинцията докторът, който ме следи каза да започвам да ходя на тонове там от 34 г.с. Днес ходих за първи път и акушерката, която ми пусна тоновете видя, че бебето е застанало напречно и видя много грозният ми белег от операция преди 3 год. в малкия таз. Почна да ме разпитва и да ми говори, че бебето в тази позиция нямало шанс да се обърне вече и, че с тази операция, а и както нося очила, най-добре е секцио. Казах й, че моето АГ ми е казало, че другата седмица ако няма промяна в позицията ще ми назначи секцио по медицински причини, но за операцията нищо не ми е казвал. Пита ме с или без избор мисля да разждам, казах й, че не искам избор, че съм чула че всички са добри доктори ( все пак за това си избрах тази болница) и тя започна да ме убеждава, че едва ли не можело да зависи живота ни с бебето от това дали ще съм с избор или не. Прати ме за консултация при д-р Богданова, каза, че била много добра. Имам час за другата седмица, но не знам как да постъпя. Дали наистина имам нужда от избор или просто искат да ми вземат парите? newsm78

# 3 535
  • Montana, Bulgaria
Ще раждам живи и здрави Януари месец в Тина Киркова. До днес си мислех, че ще раждам нормално без избор на екип. Но понеже съм от провинцията докторът, който ме следи каза да започвам да ходя на тонове там от 34 г.с. Днес ходих за първи път и акушерката, която ми пусна тоновете видя, че бебето е застанало напречно и видя много грозният ми белег от операция преди 3 год. в малкия таз. Почна да ме разпитва и да ми говори, че бебето в тази позиция нямало шанс да се обърне вече и, че с тази операция, а и както нося очила, най-добре е секцио. Казах й, че моето АГ ми е казало, че другата седмица ако няма промяна в позицията ще ми назначи секцио по медицински причини, но за операцията нищо не ми е казвал. Пита ме с или без избор мисля да разждам, казах й, че не искам избор, че съм чула че всички са добри доктори ( все пак за това си избрах тази болница) и тя започна да ме убеждава, че едва ли не можело да зависи живота ни с бебето от това дали ще съм с избор или не. Прати ме за консултация при д-р Богданова, каза, че била много добра. Имам час за другата седмица, но не знам как да постъпя. Дали наистина имам нужда от избор или просто искат да ми вземат парите? newsm78

Аз се чудя същото... Не е редно според мен да говорят по този начин ... Аз лично не мога да избера доктор, който не познавам и не считам за редно да ме задължават за избор като ми се налага секцио по мед причини.

# 3 536
  • София
Това, което Ви се е случило е ужасно! Гнусна манипулация от медицинско лице, ГНУСНА!
 Бъдете уверена, че за живота на Вас и бебето Ви във ВСЯКА болница ще направят каквото е необходимо. Никой няма да ви остави да умирате, защото не били сте платила на лекар! Изобщо как може да се говори за живот и смърт сякаш сте в последна фаза на смъртоносно заболяване, това е абсурд!

Ще е чудесно, ако намерите смисъл и време да подадете един сигнал до ръководството на болницата с притеснителната информация, която са Ви съобщили.

Избор на екип Ви е необходим тогава, когато имате конкретни желания и нужди, искате непременно да се случат и си търсите лекар, който да се съгласи да постъпи както Вие желаете. Или ако вече си имате лекар/акушерка, които харесвате, усещате ги близки и много държите в такъв деликатен момент, като раждането , да сте точно с този екип.

А по отношение позата на бебето, тя може да се промени на ВСЕКИ ЕТАП от бременността (но е добре да е по-скоро).  Можете да говорите с проследяващия Ви лекар как да помогнете на бебето да се обърне. Ако не получите желаната информация или не се получи задоволителен резултат, потърсете лекар или акушерка, които могат да направят необходимото. Знам за не един и два случая на "домашно" обръщане на бебе с упражнения, а в някои случаи и с намеса на опитен лекар/акушерка.

Последна редакция: чт, 22 дек 2016, 19:50 от skrech

# 3 537
  • София
Поразрови се за упражнения. Много жени са обърнали бебето с тях. За очилата, просто отиваш на очен да ти каже дали си ок за нормално. Заблуда е, че високия диоптер непременно значи, че трябва да раждаш секцио. Важно е ретината ти как е и дали има опасност да се отлепи при напъни, което може да стане и при жена без диоптери. За операцията не мога вече да кажа, но щом следящия доктор нищо не е казал.
Аз съм при доктор Богданова и съм много доволна, раждах сина си при нея, но след като се следих цялата бременност и сега пак мисля да съм при нея, но за мен тя не е някой лекар при който отивам веднъж 34 г.с. и виждам за първи път. Ако не познавах никой лекар не знам как бих постъпила. За Тина Киркова поне не съм чувала да има проблем, когато не си избор на екип и да има разни изнудвания, така че не се притеснявай. Единствения голям недостатък според мен е при нормалното раждане, че без избор на екип не ти слагат упойка. Тоест не може да си платиш само упойка. Уж можело, но на практика не става.....не знам защо правят така, но вече от много места са ми потвърждавали, че не слагат упойка ако си без екип. В други болници може да си платиш само упойката.

# 3 538
  • София

Ще раждам там след около 2 седмици, като имам предшестващо секцио, което е правено преди около 2 години. Не виждам, защо трябва да не пробваш нормално раждане. Ако бебето не се обърне, винаги може да насрочиш секцио и да изберете екип, но не е задължително предварително да избираш определен екип/доктор! Никой няма да те остави на произвола. За диоптъра няма да коментирам, отиваш на очен и ако ретината ти е добре, няма защо да не родиш естествено. Както са ти казали момичетата тук, има начини за обръщане на бебето, понякога дори в хода на раждане се променя, при мен детето беше с главичката надолу, но финално се измести и се наложи операция...

# 3 539
Това с рициновото масло го чувам за първи път. Не съм пила предишния път такова нещо и не смятам и сега да го правя. Искам бебето да си е с мен постоянно, но не се замислих ако ми се пишка какво да правя. Живи и здрави пак да имам кърма, но като ви чета, ще си нося шишета и мляко май за всеки случай. Нощно време няма да търся някоя заспала да ми обърне внимание. Виж на сутринта може и да им скъсам нервите, ама през нощта птедпочитам да съм спокойна.

Общи условия

Активация на акаунт