Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 384 965
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 3 540
  • София
Аз въпросът с пишкането не го разбрах.

Момичета, някоя от вас правила ли е в последните години избор на акушерка? Какви желания имахте и как протече раждането?

# 3 541
Аз искам да съм сама в стая и ако бебето е постоянно с мен, как отивам до тоалетна. С него или докато спи  Thinking

# 3 542
  • София
Аз искам да съм сама в стая и ако бебето е постоянно с мен, как отивам до тоалетна. С него или докато спи  Thinking
В много филми се вкарвате. Естествено, че го оставяш в количката. Те през повечето време спят.

# 3 543
  • София
Е стига де Simple Smile като се приберете у вас постоянно ли ще има някой, толкова за една минута или все ще пускате бебефона и за тоалетна. То почти само ще спинка в болницата (е моя дзвер нощем се развихряше де и уреваваше болницата, та 5 дни не спах) Ще влизате да се къпете, когато са го взели за тоалет. Така или иначе не знам да има опция 24 часа да е при вас, нали ги преглеждат и на вас на визитация трябва да минат. Вкъщи ММ беше 10 дни с нас и след това си останахме самички. За тези който още не са майки ще видите, че нощем да шушне бебето и вие ще сте на крака Simple Smile не знам как може да чуеш и най-малкия шум издаден от бебчо, но е така. Ще се нагласите едни към други. По-страшно е даже като спи и ходиш да гледаш дали диша Simple Smile

# 3 544
Хич не се шашкам, на мен ми е второ бебе и съм наясно със всичко, но предишния път бях в друга болница и при друг режим. Просто се зачудих. А и всичко си зависи от детето. Да Ви кажа ли дъщеря ми като беше бебе колко спеше - по 45мин. Не че няма да търча до тоалетната и все пак. Например в другата болница си заключвахме стаите като излизахме. Затова попитах. Не съм във филм изобщо, все пак не ми е първо.

# 3 545
Хич не се шашкам, на мен ми е второ бебе и съм наясно със всичко, но предишния път бях в друга болница и при друг режим. Просто се зачудих. А и всичко си зависи от детето. Да Ви кажа ли дъщеря ми като беше бебе колко спеше - по 45мин. Не че няма да търча до тоалетната и все пак. Например в другата болница си заключвахме стаите като излизахме. Затова попитах. Не съм във филм изобщо, все пак не ми е първо.

Аз и в Св. София си заключвах стаята, но беше единична и само за мен. Вие ако сте в единична ще можете да си я заключвате, ако сте в двойна момичето до Вас ще Ви наглежда бебето, ако се налага. В общите стаи пък са доста девойки, така че няма да Ви е притеснително поне от тази гледна точка.
Успешно и бързо раждане! Hug

# 3 546
  • София
Като трябва да посетите тоалетната или банята, оставяте бебето в неговата количка и вършите работа.

А за заключването, независимо единична или двойна, все ще ви се карат, ако ви хванат, че заключвате.

# 3 547
Като трябва да посетите тоалетната или банята, оставяте бебето в неговата количка и вършите работа.

А за заключването, независимо единична или двойна, все ще ви се карат, ако ви хванат, че заключвате.

А на мен как щеше да ми пука, ако ми се скарат! Laughing
Разни мургавелки се разхождат насам-натам по коридорите, аз на кого щях да се "скарам", ако нещо стане.
Всъщност ми се скара един човек, че не съм заключила и това беше моят доктор. Grinning

# 3 548
  • София
С пресен опит от болницата ... Единичната стая (5ет) е толкова малка, че разстоянието от детето в количката, леглото и банята е сигурно по-малко 1 метър. Както се казва на отворена врата може да се къпете или да ходите до тоалетна и да си виждате бебето, което и без това спи през по-голямата част от времето. Сутрин има по 2 часа свободно време, толкова трае визитацията на бебетата.
Ако ще ходите някъде из болницата, заключвате стаята и бебето се оставя при детските акушерки(детска стая). Ако сте в двойна стая и  има кой да ви гледа детето, може да не го оставяте.
"Мургавелки" на 5 ет не съм видяла! Те са си на вторият, където по принцип си е по-голяма лудница.

АМ никой няма да ви откаже да ви даде по всяко време. Аз го отказах и даже малко бяха притеснени дали ще мога през нощта да храня бебето и "насила" ми носиха, последното беше към 00:00ч.

# 3 549
С пресен опит от болницата ... Единичната стая (5ет) е толкова малка, че разстоянието от детето в количката, леглото и банята е сигурно по-малко 1 метър. Както се казва на отворена врата може да се къпете или да ходите до тоалетна и да си виждате бебето, което и без това спи през по-голямата част от времето. Сутрин има по 2 часа свободно време, толкова трае визитацията на бебетата.
Ако ще ходите някъде из болницата, заключвате стаята и бебето се оставя при детските акушерки(детска стая). Ако сте в двойна стая и  има кой да ви гледа детето, може да не го оставяте.
"Мургавелки" на 5 ет не съм видяла! Те са си на вторият, където по принцип си е по-голяма лудница.

АМ никой няма да ви откаже да ви даде по всяко време. Аз го отказах и даже малко бяха притеснени дали ще мога през нощта да храня бебето и "насила" ми носиха, последното беше към 00:00ч.

Не говоря за 5 етаж, а именно за втория, където също има единични ВИП стаи. Бях в една от тях. А що се отнася до гледането на децата в детско отделение, на мацката, с която бях съседка по стая й отказаха да й го наблюдават, налагаше й се да се качи да даде кръв при изписването. На мен лично не ми отказаха, но явно са били на кеф към момента на изписването ми. Grinning

# 3 550
Здравейте, предстои ми раждане в 1 АГ, секцио по медицински причини, с близнаци съм, първо раждане. Ще раждам с избор на екип и сигурно ще избера ВИП стая. Казаха ми че ще излезе около 1500 лв. Може ли някоя от Вас, която скоро е минала през това да разкаже как е било(защото забелязах, че повечето информация е по-стара) - от приемането през упойката, храната, бебето до изписването. Нищо не ми е ясно. Малко ме е страх  Confused Ако искате може и на лично.
Благодаря предварително!

# 3 551
  • София
Здравейте, предстои ми раждане в 1 АГ, секцио по медицински причини, с близнаци съм, първо раждане. Ще раждам с избор на екип и сигурно ще избера ВИП стая. Казаха ми че ще излезе около 1500 лв. Може ли някоя от Вас, която скоро е минала през това да разкаже как е било(защото забелязах, че повечето информация е по-стара) - от приемането през упойката, храната, бебето до изписването. Нищо не ми е ясно. Малко ме е страх  Confused Ако искате може и на лично.
Благодаря предварително!
Толкова е, 1500 лв с избор на екип.
Стоите, ако са на 5-тия етаж са по 40 лв на нощувка.
Приемат те, правят клизма, и си чакаш часа за да влезнеш в операционната. Упойката не е нищо страшно, боцкат те в гръбначният стълб и това е , операцията е около 40 мин. После си 24 часа в интензивното - бебето не може го виждсш през това време. После те качват в стаята, която си избрала и носят бебчо. Яденето му е осигурено на всеки 3 часа. По няколко пъти на ден идват и го взимат за тоалет. Може да изнеберел да е при теб през ноща или не. Изписванетонсе случва в следобедните часове и е дълга, тромава процедура. Може целия ден да чакаш, както аз. Прибрахме се вкъщи в 6 вечерта,  а в 8 сутронта същия ден бяхме готови с всички документи.

# 3 552
Благодаря предварително!

След като секциото е по медицински причини защо 1500 лв.? И аз ще съм секцио и избор на екип и ми казаха 900 лв. Плащаш само за екипа. Отделно после ако искаш за стая.

# 3 553
  • София
Благодаря предварително!

След като секциото е по медицински причини защо 1500 лв.? И аз ще съм секцио и избор на екип и ми казаха 900 лв. Плащаш само за екипа. Отделно после ако искаш за стая.
По спешност аз бях секцио 900 лв. Ако е с планова дата е 1500 лв. Защо 900 лв само е твоето (не че е лошо де), опитвам се да разбера?  newsm78

# 3 554
Цената на секциото зависи от това дали е по медицински показания или по желание на родилката. Ако е по медицински показания е 900 лв. независимо дали е по спешност или планово. Ако някой просто си е решил, че иска секцио без да има показания за това - тогава е 1400 лв. според сайта им. Отделно се плащат нощувките. Имай предвид, че ако бебетата са в кувьози (дано не се налага  Praynig ) ще можеш да ходиш да ги виждаш само за около половин час по обяд и няма да са при теб. Ако всичко е ок - на втория етаж си взимаш сам бебетата от Детско, на пети ти ги водят.

Общи условия

Активация на акаунт