Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 386 252
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 1 935
  • София
Elefteria, Felicity♥,  _perlichkata, вие във какви стаи бяхте - вип или обикновени?

Бях в двоен ВИП.

# 1 936
  • София
И двете ми деца са родени нормално, бях в стая на 2-рия етаж. Бебетата се взимаха: от 7.00 до 10.00 (тогава е визитацията както за тях така и за майките), след това от 14.00 и 16.00, и последно за вечерен тоалет от 20.00 и 22.00

Само сутрешното вземане е задължително, да вметна  Peace

# 1 937
Някоя от родилите естествено може ли да ми каже дали позата по време на изгонване на плода  може да се сменя или всичко се случва само на магарето?  Позволява ли се да се пробва по-удобната поза или всичко е само на хартия (визирам плана за раждане, който е в сайта на Първа АГ)? И правилно ли съм разбрала - ако се ражда във ВИП зала, няма висене после по коридора, съответно бебчето може да е с майката по време на 2-часово наблюдение?
А след раждането колко време минава до първото къпане на бебето? Ох, заринах ви с въпроси, извинявам се....
Благодаря ви предварително!   bouquet

Последна редакция: сб, 10 май 2014, 10:08 от sky_high__

# 1 938
Джинджи, глюкозата с биберон ли я даваха? При всички случаи е за предпочитане пред АМ. А бебето е задължително да се дава само сутрин за визитация. Другите тоалети не са задължителни, аз не я давах.

# 1 939
 sky_high качват те на магарето за последните няколко напъна, преди това можеш да си напъваш както искаш. Аз бях с план за раждане и вип родилна и всички се съобразиха с желанията ми и бяха много внимателни. Бебето си е при теб 2 часа след раждането (нас ни оставиха сами да си й се радваме). За къпането предполагам, че и за него ще се съобразят с твоите желания. Аз држах веднага да ми я дадат и така направиха, след това за малко я взеха само да я измият, измерят и т.н. и после ми я върнаха обратно. Препоръчвам вип родилна горещо, за мен беше много правилен избор! Късмет!

# 1 940
  • София
Мисля, че някоя мама беше споменала, че във ваната е родила в поза по свой избор, че докторът я е защитил при опитана на акушерката да я изпрати на магарето, но пък дано не бъркам с разказ от друго място.

# 1 941
Момичето, с което бях в една стая, също си беше родила във ваната.
Не знам акушерка и докторка как са се разбрали по въпроса, лекарката и беше д-р Панова.

# 1 942
Ох, това с ваната звучи прекрасно, но не ме разбирайте погрешно - сумата става невъзможна (за тия пари може да се роди в прекрасни условия, ако щеш и на челна стойка, няма да казвам къде, то се знае). На мен притеснението ми е, че ако не съм с избор на екип, но с платена ВИП родилна зала и предварително попълнен план за раждане, нещата няма да са толкова розови може би, но трябва да се настроя психически. От четене на толкова истории разбрах, че всичко е индивидуално и много субективно. Голяма забава е в 37-ма седмица да не си наясно накъде ще те кара мъжа ти като се почнат  онези ми ти болки...
 Благодаря за отговорите ви, ще се радвам на още споделени мнения, записах се и за деня на отворените врати, но там се говорят почти винаги заучени фрази и затова ви питам вас, които сте минали през това. Вашето инфо ми е много по-ценно!   bouquet

# 1 943
То няма как да си във ВИП зала без избор на екип май.

Ох, това с ваната звучи прекрасно, но не ме разбирайте погрешно - сумата става невъзможна (за тия пари може да се роди в прекрасни условия, ако щеш и на челна стойка, няма да казвам къде, то се знае).

Къде?  newsm78

# 1 944
Може да си във Вип родилна без екип, само ако не присъства бащата, но ако държиш той да е там е задължително избор на екип и на зала. И в сайта им го пише Simple Smile

# 1 945
Да, вярно, така беше.

# 1 946
Lexie, защо не мога да ти пиша на лични? Simple Smile

# 1 947
Джинджи, глюкозата с биберон ли я даваха? При всички случаи е за предпочитане пред АМ. А бебето е задължително да се дава само сутрин за визитация. Другите тоалети не са задължителни, аз не я давах.

Идея нямам как са я давали - всичко е "дочуто по коридорите". На мен ми дадоха глюкоза в биберон, защото много била повръщала...

Аз когато лежах и вечерния тоалет казаха, че е задължителен  Rolling Eyes т.е. два пъти на ден я давах за по 2 часа (това със сутрешната визитация).

# 1 948
Никой не се е натискал да ми взима бебето за тоалет, не мисля, че на акушерките чак толкова им се занимава с това.

# 1 949
Късмет, значи  Rolling Eyes

Идваха и настояваха да я дам всяка вечер за тоалета...

Общи условия

Активация на акаунт