Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 386 225
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 1 980
Момичета и аз се включвам с един въпрос - според вас къде е удачно да съм настанена(ако изобщо имам избор...) на 2ри или на 5ти етаж? Вече и на двата етажа имат ВИП стаи.

svetla : Отворени врати има всяка сряда от 13ч., но се обади прдварително да се запишеш. Упойки има, за цена не съм сигурна обаче...

# 1 981
  • София
Радвам се за хубавите отзиви за д-р Богданова. Аз съм ЗА упойка, смятам че напредъка на медицината работи в наша полза и трябва да спрем да се съмняваме, че всичко е в наш ущърб. Това е моя мнение де Simple Smile и в тази връзка и ваксини не бих отказала. Малко се уморих от тези теории за световни конспирации. Най-важното е детето да е напълно здраво, като му се поставят.

Иначе и мен ме вълнува плаща ли се отделно упойката от цената за екип и ако пък си без екип, колко струва?

# 1 982
Като бях на отворените врати казаха, че упойката е напълно безплатна и никой няма право да ви иска пари за нея. Само я поискайте още в самото начало, не че след това ще ви откажат, просто се поставя в определен момент и е хубаво да са в готовност.

# 1 983
При избор на екип епидуралната упойка не се плаща допълнително. И двата пъти съм раждала с упойка. Мнението ми е доста противоречиво за това чудо на медицината, въпреки че съм се възползвала от него Wink.
Първото раждане беше изцяло предизвикано, първо с хапчета, после с окситоцин заради преносване. Само че системата окситоцин течеше твърде бързо и само за няколко минути след поставянето и контракциите ми станаха толкова начесто, че всъщност нямаше почивка между тях. Определено нямаше да издържа без упойка. Родих след 4 часа. Лошото на упойката е, че не усещаш напъните и раждаш напълно под ръководствто на лекаря. На мен ми беше първо раждане, не знаех как се напъва и резултата беше много разкъсвания, епизотомия, трудно възстановяване и цялата болница изредила се да ме натискат да извадят бебето. Не обвинявам никого (освен за това, че не ми обясниха как се напъва ефективно, а само казваха не го правиш както трябва), но може би ако беше без упойка щях да усетя естествения процес и да стане по-лесно.
Вторият път реших че искам без упойка. Пак бях на окситоцин, но помолих капките да се увеличават по-регулярно. Резултата - по-леко раждане, боли си те, но е поносимо защото има разстояние между контракциите да почиваш. Вече малко преди самото раждане се предадох и поисках упойка. По-принцип знам че другите лекари отказват- знаят, че щом е толкова напреднало раждането просто няма смисъл от нея, но моята лекарка ми сложи. Родих след половин час (т.е упойката наистина не ми беше необходима, само е трябвало да стисна още малко зъби). Този път се бях подготвика как се напъва и въпреки че не усещах пак напъните всичко мина добре. Излязох от родилното все едно нищо не е ставало, много малко шевове, които изобщо не усещах. Само че после 3 дни така ме боля главата от упоиката, че не можех да си я вдигна. Изпих един куп лекарства за главоболие в последствие.
Та въпреки, че съм ползвала 2 пъти упойка личното ми мнение е ако можете да устискате - не ползвайте.

# 1 984
  • Sofiq, Bulgaria
Момичета извинявам се че се повтарям но случайно някой да е раждала при д-р Румен Христов в ТК.странно ми е , че не намирам никакви отзиви за него освен 1 преди 2 години.

А относно упойките: с епидурална не се ли усещат напъните,за спиналната знам,но за епидурална бях чувала че усещаш?

# 1 985
Аз усещах с упойка, не знам каква ми бяха сложили, тъй като до последно се надявах на естествено раждане, ма на  Rolling Eyes Мен ме питаха и колко да ми сложат.  Thinking

# 1 986
Щом са те питали колко, значи е била епидурална.

# 1 987
  • UK
Момичета извинявам се че се повтарям но случайно някой да е раждала при д-р Румен Христов в ТК.странно ми е , че не намирам никакви отзиви за него освен 1 преди 2 години.
Извинявай, че не съм видяла питането ти по-рано. Отскоро е в ТК, затова тук няма да получиш много коментари за него. Аз съм раждала със спешно секцио при него във Втора градска без избор, доволна съм от операция, отношение, всичко, после съм ходила и по други поводи при него, на прегледи, за консултация, лекувал ме е и т.н. Попитай за него в темата за Втора градска, там ще получиш доста повече отговори.

# 1 988
Моят д-р Иван Лазаров до скоро работеше в ТК. Какви са ви впечатленията?

# 1 989
  • Sofiq, Bulgaria
Извинявай, че не съм видяла питането ти по-рано. Отскоро е в ТК, затова тук няма да получиш много коментари за него. Аз съм раждала със спешно секцио при него във Втора градска без избор, доволна съм от операция, отношение, всичко, после съм ходила и по други поводи при него, на прегледи, за консултация, лекувал ме е и т.н. Попитай за него в темата за Втора градска, там ще получиш доста повече отговори.
[/size][/color]

Много благодаря Simple Smile

# 1 990
Здравйте, дами!
Някоя от Вас да е раждала скоро при д-р Панова  и дали можете да кажете някакво мнение за нея? Предстой ми раждане и си мисля за нея, но нещо чета много противоречиви мнения.

# 1 991
и аз с подобен въпрос Laughing. Някой да е чувал нещо (каквото и да било) за д-р Дерменджиева? Супер младичкам преди е била стажантка в ТК а сега си работи и си изражда?

# 1 992
Аринче аз те бях посъветвала за по-дълга нощница, но имах предвид около коляното като дължина, че туниката дето беше показала беше с дължина до средата на бедрата, което си е късо, но пък тази раираната много дълга, което не е чак такъв проблем всъщност. Дето се казва можеш да скъсиш, ама не и да удължиш.  Peace

# 1 993
Аринче аз те бях посъветвала за по-дълга нощница, но имах предвид около коляното като дължина, че туниката дето беше показала беше с дължина до средата на бедрата, което си е късо, но пък тази раираната много дълга, което не е чак такъв проблем всъщност. Дето се казва можеш да скъсиш, ама не и да удължиш.  Peace
sweetpie, оплете темите Laughing. И аз видях роклетата, та се сетих за какво говориш

# 1 994
Дерменджиева е много готина, изписа ме на Бъдни вечер, страшно мила и приветлива, не мога да кажа колко е компетентна, само ми направи ехо на матката, но честно казано, аз почувствах добър контакт с нея, вероятно бих й се доверила.

Общи условия

Активация на акаунт