Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 386 373
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 3 300
Здравейте, Мамчета! Simple Smile
Бременна съм в 5-ти месец и средата на юли ми предстой раждане. Обхванал ме е страх, в коя болница в София да родя нормално, поне за сега, да чукам на дърво и без избор на екип да плащам. Та искам да Ви попитам, какво Ви е мнението на вече родилите в АГ "Света София". След като родиш, през целия ли престой в болницата бебчо е до Теб? Във стайте има ли санитарен възел или е общ за етажа? Доволни ли сте от отношението на лекарите там?
Приятен и Усмихнат ден! Simple Smile
На всички тези въпроси можеш да си отговориш като отидеш на ден на отворените врати, който се провежда всяка сряда.
Накратко болницата е много прилична, бебето си е при теб, вип стаите са със самостоятелни бани, иначе мисля са две стаи с една баня.

# 3 301
memonster100, би трябвало в парите, които плащаш на твоя лекар да се включват и тези, които са за болницата, и той сам да си уреди нещата с тях. Иначе по информация от моята лекарка, сумата, която външните партньори плащат за ползването на болничната база е 550 лв. на раждане. Още колко ще иска твоя лекар вече си зависи изцяло от него.

# 3 302
Здравейте,предстои ми раждане живот и здраве след 2-3 месеца,и съм силно уплашена от нещата които четох тук там за епидуралната упойка в ТК и не само,едва ли не ако нямам избор на екип да не се надявам на упойка,за сега съм се ориентирала към ТК,моля някоя мама раждала там без екип,на която да си сложили упойка да вземе да окуражи,че много ме е страх Sad ,адски абсурдно е да искам да си платя нещо ,а те да ми го откажат и зареди пустата му упойка да трябва да избера екип (лекар) към когото няма да имам никакви свои впечатления. Благодаря предварително !

# 3 303
Здравейте!
Изписаха ме от ТК в понеделник 14.03.16 след раждане секцио, което се наложи в последствие (раждането не напредваше много часове). Бях с избор на екип д-р Иван Диков и го препоръчван с две ръце, абсолютно всеки ден идваше да ме види. Въпреки, че ми каза, че е много вероятно да се наложи секцио, тъй като много исках нормално раждане, той каза, че може да опитаме и ме чака и направи всичко възможно да се случи, но уви. След секциото и реанимацията, болката първите 2-3 дни при мен беше доста силна, може би защото не очаквах да е толкова, но всичко вече е наред. Бебето просто трябва сам да си го взимаш и връщаш, когато е необходимо, но така или иначе се препоръчва движение за възстановяването. Бебетата са на същия етаж (2-ри) в края на коридора.
Мислех да съм във двойна Вип стая заради банята и бебето да е при мен (бях ходила на отворени врати само в МД, но късно си промених решението), но разбрах, че навсякъде бебето може да е с мен, а банята беше между 2 стаи и беше удобно и в стандартна стая, а по принцип не исках да съм сама.
Дюшеците са гадни, но може и навсякъде да са такива, преживява се.
Персоналът, ами до реанимация всичко беше идеално, после има и много любезни, които помагат, а има и такива дето не знам защо го работят това с такъв неприязън. И това се преживява. Сега сме добре с бебка и се гледаме!
Успех на всички мами!

# 3 304
  • София
Здравейте!
Някой има ли представа дали в Тина разполагат с Анти д гама глобулин /вакисната за анитела/ ? Чувала съм за случаи, в които се оказва, че уж нямали в наличност... Тогава има ли опция да го закупиш с фактура на името на болницата или си се охарчваш сам?

# 3 305
Здравейте!
Някой има ли представа дали в Тина разполагат с Анти д гама глобулин /вакисната за анитела/ ? Чувала съм за случаи, в които се оказва, че уж нямали в наличност... Тогава има ли опция да го закупиш с фактура на името на болницата или си се охарчваш сам?

Вчера бях на ден на отворените врати и едно момиче попита точно за това. Отговорът беше положителен, казаха, че разполагат.

# 3 306
Здравейте!Аз съм още доста прясна бременна,но не съм доволна от гинеколожката си.Ще ми се да я сменя до като е време и си мисля,че ще е най-добре да се запиша при този който ще ме изражда.Смятам да раждам (може и да нямам избор,а така да се наложи,но и избора ми е такъв) със секцио и плащане за екип.Та искам да ви попитам тази Панова ли е най-добра според вас за секцио,тя води ли бременността,млада ли е,отзивчива ли е че аз съм малко паника и побърквам лекарите.Също колко пари е планово секцио+какви други разходи има примерно за стая и др.Неуспях да се орентирам в сайта им.Също нали си спазват по здравна, 3 безплатни видеозона и изследвания.И хубава ли ив е техниката,нали не е някаква стара и нищо да не се вижда.Станаха доста въпроси,ако на някой му се занимава да ми отговаря,ще съм благодарна,както и на всякаква допълнителна информация.Предварително благодаря!

Последна редакция: пт, 25 мар 2016, 17:35 от mihaela838

# 3 307
На сайта, в раздел ВИП услуги, или нещо такова, са публикувани цените. Секцио по желание е 1400 лв. ВИП стая 75 лв. на вечер. Тук в групата се споменават имената на няколко лекари непрекъснато. Аз се следя при д-р Щърбанова, която работи във въпросната болница и до тук нямам думи да изкажа какъв невероятен човек и лекар е! Съвсем скоро ще раждам при нея. За апаратурата в болницата не мога да изкажа мнение, защото тя ме преглежда в друга клиника, в Тина Киркова само ще раждам.

# 3 308
На сайта, в раздел ВИП услуги, или нещо такова, са публикувани цените. Секцио по желание е 1400 лв. ВИП стая 75 лв. на вечер. Тук в групата се споменават имената на няколко лекари непрекъснато. Аз се следя при д-р Щърбанова, която работи във въпросната болница и до тук нямам думи да изкажа какъв невероятен човек и лекар е! Съвсем скоро ще раждам при нея. За апаратурата в болницата не мога да изкажа мнение, защото тя ме преглежда в друга клиника, в Тина Киркова само ще раждам.

Дай повече информация за др Щърбанова, пакет за следене ли си си платила или си плащаш всеки преглед?
Трябва ми лекар при когото да ходя веднъж месечно за ехограф, платените пакети включват изследвания, който не са ми необходими. Първоначално в медицинския център ли си записа час или се свърза направо с нея? Може и на лични, ако искаш, ще съм ти много благодарна за всяка информация!

При Щърбанова родих първото си дете и съм повече от доволна, страхотен човек и професионалист! По стечение на обстоятелствата съм ходила на преглед и при мъжа и, същия като нея е, позитивни, истински хора и добри професионалисти!

# 3 309
  • София
Здрваейте, извинявам се за питането (нз дали тук е мястото, но ми е много важно) накоя от вас дали си е правила кюр(е)таж и къде?

# 3 310
Здравейте, дами
искам да попитам - има ли неща, които трябват(или са ви повишили комфорта при престоя в болницата), но не са споменати на сайта на болницата като задъдлжителни за носене?

Както и дали дори за секцио трябва да си с два багажа - малък и голям?

Благодаря предварително!

# 3 311
Храна. Laughing

За секциото в реанимация ти трябва вода в спортни бутилки и гащи и превръзки, които да си обуеш на другия ден. Другото е за после.

# 3 312
  • София
Темата станала 200 и кусур страници......но хич не се и учудвам, като през седмица- две се задават едни и същи въпроси.
Ако се положат усилия и се по изчеткам малко мат'риал - със сигурност информацията ще бъде по- систематизирана и полезна.

# 3 313
Родих миналата седмица в болницата.  Беше нормално раждане,  без избор на екип,  без упойка, без окситоцин (аз така исках).  Отидох като ми изтекоха водите.  Искам да споделя колко съм доволна от екипа,  на който попаднах.  И акушерките и лекарите бяха много отзивчиви и ми изпълниха всички желания.  Изчакаха пуслациите на пъпната връв да спрат преди да я срежат, дадоха ми бебето веднага и можах да му дам да засуче. В следродилния период бях на 5ти етаж в двойна стая.  Отново съм много доволна от отношение на хората там. Каквото съм попитала ми беше обяснено. Бебето си беше при мен и можех да го кърмя.  Исках допълнително добавка за през нощта,  защото кърмата ми дойде на втория ден - дадоха ми. Препоръчвам болницата!

# 3 314
Въздухарка,ще кажеш ли имена на някой от екипа,който ти се е паднал?Благодаря.Аз се орентирам там,защото брат ми е раждан там преди 17г и сестра ми роди там преди 6г. и всичко си беши на ред.Просто ми трябва по актуална информация.Благодаря ти

Общи условия

Активация на акаунт