Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 386 274
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 3 345
  • София

А ако искам и САМОСТОЯТЕЛНА стая после, пак ли трябва да съм платила и за екип?  Rolling Eyes

Не, това няма общо.

А раждане в самостоятелна зала и упойка, получавам само ако избера екип? Не може ли да си ги платя отделно?

# 3 346

А ако искам и САМОСТОЯТЕЛНА стая после, пак ли трябва да съм платила и за екип?  Rolling Eyes

Не, това няма общо.

А раждане в самостоятелна зала и упойка, получавам само ако избера екип? Не може ли да си ги платя отделно?

Здравей, аз бях на ден на отворените врати. Раждането в самостоятелна зала задължително води със себе си избор на екип, едното не може без другото. Що се отнася до упойката казаха, че ако лекарят прецени и ако моментът е подходящият, ще ти сложат упойка. Не е необходимо да си избрал екип. Отделен е въпросът дали това е така. Аз лично съм с избор на екип и планово второ секцио, нека се включи някоя дама, която е била без избор на екип и с нормално раждане. Тя ще ти бъде от най-голяма полза относно упойката. Горе главата, каквото и да е, минава! Успех!

# 3 347
Дами, които вече сте раждали в АГ."Света София", може ли малко инфо за това как се случва изписването? И по кое време на деня? Има ли някаква процедура? Опитваме се да направим някаква схема за гостуването на родителите ни, които ще идват от различни краища на страната, и се чудех дали могат да ни изпишат сутринта, да кажем?
Предварително благодаря!

# 3 348
Изписванията започват след края на визитацията и след раздаване на бебетата на майките им. Т.е. към 10-10.30 часа. Може да говорите с акушерката да ви изпишат първи.

Аз бях нормално раждане с избор на екип, но бях в нормална зала за раждане. По същото време нямаше други, които раждат, така че все едно си бях в самостоятелна зала.
Дори и да има други раждания, те са в съседни "клетки", т.е. има стъклени стени, които разделят клетките. Това е направено с цел екипите да си помагат един на друг в хода на ражданията и най-вече да си комуникират.

# 3 349
Кога ще ви изпишат се решава ден за ден. Докато минава при теб визитацията лекарите преценяват дали си ОК и (ако си излежала съответния брой дни) те предлагат за изписване. Списъкът с родилките се прехвърля към детско и от там педиатрите следва да потвърдят, че и бебето е готово за изписване. По график всичко това трябва да се случи около 10 часа сутринта, а самото изписване да започне към 11,30 и да продължи до към 14,30. На практика, когато нас ни изписваха миналия петък, имаше някакви проблеми в детско и списъкът с "одобрените" стана ясен към 11, а самото изписване започна почти към 15 часа. Истински ад беше, накрая мъжът ми беше звъннал в детско и беше казал, че сам ще влезе да си ни вземе от отделението  Rolling Eyes Малко след това ни пуснаха, де  Twisted Evil

# 3 350
Благодаря ви за инфото. Малко неорганизирано ми звучи... Реално по много жени ли изписват всеки ден? 3 часа да се точи ми се струва много.

# 3 351
Много е неорганизирано, не малко. Изписват по няколко жени на ден - аз докато лежах повече от 5-6 май не е имало. Но часовете са просто "от - до" срок, в който да ви изпишат, не е казано, че през цялото това време ще има майки, които си тръгват от болницата. Може и за половин час да се изпишат всички, ако по едно и също време са се събрали посрещачите и в Детско всичко е ОК.

# 3 352
Раждах в ТК преди по-малко от месец. Нормално раждане, не съм имала никакви предварителни уговорки и желания. След раждането взеха бебето да му направят стандартните прегледи и тестове и да го измият. Имах визуален контакт и виждах какво правят през стъклото ( бях още на магарето за да ме шият). Донесоха детето и го сложиха върху  мен за няколко минути. След това ме сложиха в коридора за 2 часа и ме качиха в стаята ( исках ВИП) Беше вече привечер и бебето не го донесоха за нощта. Не съм искала, бях доста зле и нямаше да мога да се справя. На другата сутрин към 10 го донесоха. Взимаха го за къпане и смяна на памперс. От 8 до 10 ги взимат за визитацията на майките. След това ги връщат и следва визитация на педиатър. Искат първоначално 2 (3 за секцио) памперса. След това за всяко взимане е хубаво по 2 да се слагат на леглото с бебето. Следващите 2 нощи си беше при мен. Не са ме и питали дали искам да го вземат.

Виждам, че съвсем скоро си раждала там и сигурно ще можеш да ми помогнеш. Можеш ли да ми кажеш малко повече за режима на посещения във самостоятелния ВИП? Дали ще е възможно мъжа ми да остане до по-късно вечер, за през деня как са посещенията? Понеже изчетох доста по темата, но е все инфо от преди бая години и ми се искаше малко актуална информация да имам. Ще съм ти много благодарна!

# 3 353
Раждах в ТК преди по-малко от месец. Нормално раждане, не съм имала никакви предварителни уговорки и желания. След раждането взеха бебето да му направят стандартните прегледи и тестове и да го измият. Имах визуален контакт и виждах какво правят през стъклото ( бях още на магарето за да ме шият). Донесоха детето и го сложиха върху  мен за няколко минути. След това ме сложиха в коридора за 2 часа и ме качиха в стаята ( исках ВИП) Беше вече привечер и бебето не го донесоха за нощта. Не съм искала, бях доста зле и нямаше да мога да се справя. На другата сутрин към 10 го донесоха. Взимаха го за къпане и смяна на памперс. От 8 до 10 ги взимат за визитацията на майките. След това ги връщат и следва визитация на педиатър. Искат първоначално 2 (3 за секцио) памперса. След това за всяко взимане е хубаво по 2 да се слагат на леглото с бебето. Следващите 2 нощи си беше при мен. Не са ме и питали дали искам да го вземат.

Виждам, че съвсем скоро си раждала там и сигурно ще можеш да ми помогнеш. Можеш ли да ми кажеш малко повече за режима на посещения във самостоятелния ВИП? Дали ще е възможно мъжа ми да остане до по-късно вечер, за през деня как са посещенията? Понеже изчетох доста по темата, но е все инфо от преди бая години и ми се искаше малко актуална информация да имам. Ще съм ти много благодарна!

Нямаше никакви ограничения на 5-ти етаж ( там са ВИП стаите). Стига да е след визитациите сутрин. Най-късното ми посещение беше до 10 вечерта. Не са ми казали нищо за час до който може да се стои. Успех Simple Smile

# 3 354
Много благодаря! А дали нощем взимат бебето или е по желание?

# 3 355
  • София
Някой би ли казал колко струва записа на тонове в ТК?
Благодаря

# 3 356
Някой би ли казал колко струва записа на тонове в ТК?
Благодаря
20лв. беше края на миналата година.

# 3 357
Продължава да е толкова и сега  Peace

# 3 358
  • София
 Понякога искат посетителите да си тръгнат преди 10. Зависи коя акушерка е на смяна. През останалото време, когато иска идва и колкото иска стои Simple Smile

# 3 359
  • София
Здравейте! При нормално раждане без екип, в залата в която се ражда има ли и други жени?

Общи условия

Активация на акаунт