Раждане в АГ"Света София"(бившата Тина Киркова) - 6 част

• 386 225
  • 3 655
  •   1
Отговори
# 3 405
Аз не съветвам никого да ползва обикновена стая, защото има много голям процент родилки от ромски произход. Всекибсам си решава, разбира се.

# 3 406
Хора , ако няма да сте във ВИП стая, не си  го причинявайте да раждате в тази болница... Отношението към 'простосмъртните' е пивече от лошо... Иначе условията са поносими.
[/quote
Лошото е, че няма как да знаеш предварително дали ще има свободна от така наречените вип стаи. Аз бях в такава и условията бяха отвратителни. Не ми се мисли какво представляват обикновените стаи. ]

# 3 407
Офф, пълни глупости са това. Отношението към "простосмъртните" е съвсем нормално и човешко, с изключение на тези от Детско, но то навсякъде е така. Циганките ВИНАГИ са ги слагали в отделни стаи. Раждала съм в ТК през 2013 г. и 2016 г., и двата пъти съм лежала в обикновена стая. ВИП-ът има предимства, ама чак пък толкова да се драматизира... Няма нужда да плашите бъдещите мами толкова.

# 3 408
. Циганките ВИНАГИ са ги слагали в отделни стаи. .
. Не знаех, че ги слагат в отделни стаи. Бебето ми беше 3 дни в детско отделение и често висях по коридора, просто ми направи впечатление, че по него обикаляха основно ромки.
В такъв случай прединствата на вип-а са в броя пациентки (2 в стая и съответно 4 с обща баня) / или съответно 1, ако се ползва единична стая/ и в леглата с повдигащ се гръб, които са много удобни за кърмене. Откъм интериор разлика с обикновените стаи няма.

# 3 409
  • София
Хора , ако няма да сте във ВИП стая, не си  го причинявайте да раждате в тази болница... Отношението към 'простосмъртните' е пивече от лошо... Иначе условията са поносими.
[/quote
Лошото е, че няма как да знаеш предварително дали ще има свободна от така наречените вип стаи. Аз бях в такава и условията бяха отвратителни. Не ми се мисли какво представляват обикновените стаи. ]

Незнам, условията не бяха толкова лоши. Чистеха често, беше прилично. Като изключим ,че спираха топлата вода 1-2 пъти. По-лошото е ужасно грубото отношение, незачитането авторитета на майката спрямо собственото й дете, и отнемане на правото й да знае навреме какво се случва с него... Всички мълчат, никой не ти носи бебето, трябва за всичко да питаш, ако питаш, те нахокват.
За циганките - когато бях там нямаше толкова много, даже в моята стая имах радостта да попадна на много готини момичета.Само накрая ми пратиха една циганка 15 годишна, но аз малко й разказах играта, че си оставяше бебето да реве докато тя пие кафе навън /с дев думи, наклепах я, защото ми скъса нервите/. Няма да коментирам че влизаха всичките й роднин вътре, при все, че не е позволено. Но нали имаше 'врзъки. Както и да е, проблема е в цялата ни държава, не е единичен в тази болница. Чувала съм и по-лоши неща, мога да съм благодарна, че самото раждане мина нормално и всички лекари там си свършиха добре работата като цяло.

# 3 410
  • в града на атомното слънце :)
Аз раждах в ТК преди 3 седмици. Избрах болницата, защото докторът ми изражда там и бях секцио. Да, бях във ВИП стая с още една жена, но я избрах предимно заради климатика (не знам на 2-я дали има) и заради това, че ММ можеше да стои при нас много повече от времето за свиждане. Общо взето стоеше от 12,00 до 20.00 без никой да прави забележки. Лежала съм в ТК на 3-я етаж и очаквах малко лошо отношение, но бях изненадана. Първо в реанимация персоналът беше много отзивчив. След това на 5-я етаж същото отношение. Акушерките каквото и да ги питаш, ти отговаряха и показваха (на мен ми е първо дете). Бебетата, ако не искахме да са при нас нощем, ги взимаха. През деня си бяха при нас и ги взимаха само за тоалет и визитация. Всеки ден минаваше педиатър да каже какво се случва с бебето и да отговори на въпросите.  Чистеха и стаята и банята.
Колкото до свободни ВИП стаи - ако няма на момента, при първа възможност, дори и да е по-късно в рамките на деня, изпълняват желанието на родилката.
И аз не мисля, че бъдещите майки трябва да се плашат. Има и отворени врати във всяка болница и всяка може да прецени дали условията я устройват. За отношение - това вече си зависи от човека срещу теб.

# 3 411
  • София
Точно това исках да кажа и аз - всеки , който е бил там, ще потвърди, че във ВИП-а е като в друга болница. Какъв климатик, и какъв човек срещу теб - всички без изключение се държаха ужасно с майките. Какво почистване на банята? Може би 1 път за цялата седмица. Затова и споделям - който има възможност, да не се колебае да е във ВИП-а, за да не остане травмиран като нас на 2рия.

# 3 412
  • София
Нито са се държали зле с мен на 2-рия, нито съм се травмирала. 2014
раждах.

# 3 413
Престоят ми в тази болница беше едно от най - изнервящите изживявания, които съм имала.  Наложи се да останем 5 дни, тъй като на бебето беше назначен антибиотик - честа практика в тази болница. Никаква помощ и подкрепа не получих от никой, напротив, от 6 сутринта до 12 вечерта беше едно непрестанно нахлуване в стаята за какво ли не. Цари едно престараване и тъпчена на родилката и бебето с всякакви лекарства, без да се иска съгласие. Имах проблем с гърдите и единствената реакция беше да ми обяснят как до няколко часа ще вдигна 40 градуса и ще се получи мастит. Никой не ми помогна да се справя с положението и тук искам да отговоря на дамата, която каза за отворените врати, че там доста се преиначават нещата. Аз ходих и ни казаха, че разполагат с електрически помпи за кърма, които можем спокойно да ползваме, но това е абсолютна лъжа. Когато попитах за помпа ми казаха, че нямат и ме гледаха все едно им искам пари. Единствено благодарение на късмета и добре развитите рефлекси на бебето ми, все пак, успях да кърмя. Топла вода във " ВИП " стаята ми нямаше, а от дограмата духаше постоянно. От въпросните " удобни " легла целият ми крак беше син.
Най - лошото, обаче, е какво бяха причинили на детето ми. Вместо да й сложат абокат, през който да вливат антибиотика, я бяха боли всеки ден по два пъти в крачето. Когато педиатърът дойде след изписването да ни види и съблече детето се потресе и каза, че това е недопустимо. Малката няколко седмици изпитваше ужас докато я събличахме, защото го асоциираше с боденето в болницата.
Всичко това е моето субективно мнение и го казвам не, за да стресирам, а за да си направят момичетата сметката дали искат да родят там !

# 3 414
  • София
Престоят ми в тази болница беше едно от най - изнервящите изживявания, които съм имала.  Наложи се да останем 5 дни, тъй като на бебето беше назначен антибиотик - честа практика в тази болница. Никаква помощ и подкрепа не получих от никой, напротив, от 6 сутринта до 12 вечерта беше едно непрестанно нахлуване в стаята за какво ли не. Цари едно престараване и тъпчена на родилката и бебето с всякакви лекарства, без да се иска съгласие. Имах проблем с гърдите и единствената реакция беше да ми обяснят как до няколко часа ще вдигна 40 градуса и ще се получи мастит. Никой не ми помогна да се справя с положението и тук искам да отговоря на дамата, която каза за отворените врати, че там доста се преиначават нещата. Аз ходих и ни казаха, че разполагат с електрически помпи за кърма, които можем спокойно да ползваме, но това е абсолютна лъжа. Когато попитах за помпа ми казаха, че нямат и ме гледаха все едно им искам пари. Единствено благодарение на късмета и добре развитите рефлекси на бебето ми, все пак, успях да кърмя. Топла вода във " ВИП " стаята ми нямаше, а от дограмата духаше постоянно. От въпросните " удобни " легла целият ми крак беше син.
Най - лошото, обаче, е какво бяха причинили на детето ми. Вместо да й сложат абокат, през който да вливат антибиотика, я бяха боли всеки ден по два пъти в крачето. Когато педиатърът дойде след изписването да ни види и съблече детето се потресе и каза, че това е недопустимо. Малката няколко седмици изпитваше ужас докато я събличахме, защото го асоциираше с боденето в болницата.
Всичко това е моето субективно мнение и го казвам не, за да стресирам, а за да си направят момичетата сметката дали искат да родят там !

1към 1  Peace Подкрепям. Мен ме държаха дори 7 дни без нормално обяснение. Моето бебенце доскоро имаше втърдяване на крака от иглата. Не ми бяха казали три дена какво са му правили. Нито  саме питали. Никога няма да го забравя това, както и нечовешкото отношение на санитарките. Все едно не са хора  и никога не са раждали...
А относно годините - в моята стая имаше момиче, раждало там преди около 5 години, каза че нямало нищо общо с тогава. Нещата се променят.

# 3 415
Дупките в крачето са от ежедневното взимане на кръв за изследвания. Не от АБ.

# 3 416
  • София
Дупките в крачето са от ежедневното взимане на кръв за изследвания. Не от АБ.

Не говоря за дупки,  а за втърдяване. Моето бебе беше на антибиотик.
И ако си мислите ,че всеки ден им взимат кръв ,за да знаят дали са добре, сте много наивни  Peace По принцип ден преди изписването задължително трябва да се назначи кръвна картина на всяко бебе, познайте имаше ли или не такава.
Не искам да настройвам никого ,но е добре да сме запознати с реалността. В БГ положението  е наистина критично, така че да не се залъгваме.

# 3 417
Моят престой беше 12 дни, от които 10 бебето ми беше на антибиотик, първите 3 на системи. Лекуваха го от инфекция, която според тях аз съм му предала през бременността, но в което аз не съм убедена, тъй като не съм имала диагностицирани инфекции. Това, което ме подлудяваше, беше оскъдното количество информация, което ми даваха за здравословното състояние на бебето ми. Баща ми е лекар и всеки ден ми казваше точно какво да попитам, защото в противен случай си оставах в невидение. Нещата, които ми казваха, често бяха неразбираеми за мен, поради непознатите ми термини. Трябваше да им вадя думите с ченгели от устите и прогнозите за престоя ни се правеха ден за ден, което за мен беше кошмарно. Не всички лекарки бяха такива, но словоохотливите бяха изключение. Не подлагам под въпрос професионализма им, а отношението, което не беше лошо, а просто дистанцирано. В една такава ситуация, обаче, да си в неведение е жестоко. Освен това за мен е безумно да имаш бебе на системи и да ти се полагат само 10 минути веднъж дневно да го видиш и да получиш информация как е. Изревах си очите от притеснения. В крайна сметка у мен остана усещането, че ни задържаха 10 дни, за да изтече последната пътека от 5, с която ни рехоспитализираха. Когато попитах дали не е възможно ако резултатите му са в норма по- рано да ни изпишат, получих категоричен отказ. Самите резултати се пишеха с химикал в тетрадка. През цялото време бебето нямаше никакви симптоми. Когато го качиха при мен след трите дни на системи беше зверски подсечен, до кръв.
. Детските акушерки на 5-ти етаж бяха доста свестни и човечни, макар някои от тях да бяха по-нервнички на моменти. Предполагам, че е нормално. Каквото съм ги попитала, всичко са ми обяснили.
. Топла вода редовно нямаше, а храната беше ужасна. За 12 дни не ми смениха чаршафите нито веднъж. Затова пък чистеха всеки ден и санитарките бяха готини. Дистанционното за климатика нямаше батерии, трябваше мъжа ми да ми донесе.
  За сметка на всички лоши неща, които казах, трябва да кажа и добрите - раждането ми при др Киров мина леко и се възстанових много бързо. Той е прекрасен човек и професионалист, и през цялото време там усещах подкрепата му. В крайна сметка, след 12 дни си тръгнах с хубаво, здраво бебе.

# 3 418
Аз лежах декември месец. Не са слагали антибиотик на детето ми. На 2рия, 3тия, 5тия и 7мия ден му взимаха кръв по други причини. Всеки път ми показваха резултатите от изследванията.

# 3 419
Аз лежах декември месец. Не са слагали антибиотик на детето ми. На 2рия, 3тия, 5тия и 7мия ден му взимаха кръв по други причини. Всеки път ми показваха резултатите от изследванията.

И на мен ми показваха резултатите без да сме били на АБ.
В реанимация на две от майките казаха, че бебчетата са на АБ, защото са с инфекции. Едното беше с ниски левкоцити, другото с високи тромбоцити (по спомени). Едната щеше да лежи 7 дена, другата 5, ако всичко е наред. Инфекциите се били получили от по-ранното изтичане на околоплодните води.

Общи условия

Активация на акаунт