Съвети за университети в Шотландия - 2

• 95 606
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
В нашия дом,никой освен синът ни не знае английски.Ние сме безкрайно доволни,че ползвахме такива услуги.Много тънкости в кандидатстването,попълването на документи и т.н.,тези хора ги знаят.Сина реши да кандидатства в Шотландия 5 дена преди крайния срок.Нямахме никаква представа какво да правим.Много от вас си купуват билетите за самолет сами.Браво на вас.Не  всички знаят,как става това и ползват туристическа агенция.Не виждам нищо странно в това да се ползват услуги,които си ги плащат..Втората година например,сам си попълни в UCAS нужния формуляр за отпускане на сумата от 1820 паунда.Сега,ще си купува вече и самолетния билет сам. Вече се научи и риба да панира.Само да са ни живи и здрави децата.И да си вземат изпитите,както предната година. newsm53

# 181
Така е, всеки преценява "+" и "-" и решава за себе си.

# 182
Добре, че изкарахме с мъжа ми курс по английски  по програмата "АЗ мога повече". Доста неща забравих вече, но за собствена употреба се оправяме достатъчно. Билети и т.н. В крайна сметка, пари да има, когато не можеш сам, все ще се намери кой да ти помогне, било то и срещу заплащане.

# 183
Знаем някоя и друга дума по английски,но " Аз не мога повече". Ни билети мога да купувам,ни нищичко друго.Да се оправят младите.Аз се предадох отвсякъде. smile3503

# 184
  • Стара Загора
Май скоро не съм се появявала и доста обсъждания съм пропуснала.
За IELTS най-добре се консултирайте с британското консулство, което организира изпита. Не бива да се гадае за такива неща и после да се съжалява. Дъщеря ми се яви през юни след 11 клас и така до края на кампанията сертификата беше валиден.
Удостоверението за това че учат миналата година го подадох след 15.12 и нямаше проблем, така че не се притеснявайте да тичате излишно.

# 185
Миналата година,някой спомена,че ако се отиде по рано няма много хора в НАП.Декември е по натоварен месец за тях.Естествено,че може и тогава.Другия месец,ще посрещаме децата си за Коледа.Като се сетя нашия син,колко се радваше на хладилника в къщи.В общежитието имат ограничено място за ползване.А и сами си го зареждат.Най вероятно три седмици ме чака   smile3560 cook cook

Последна редакция: вт, 05 ное 2013, 19:32 от morska68

# 186
Излязоха датите на изпитите.От 16 до 19 декември всеки ден има по един,а на 19 са два един след друг.Доволен е,че ще има време да учи.Цели две седмици за подготовка.

# 187
Има 5 изпита един след друг? Уау! Стискаме палци.
Кога се прибира в България?

# 188
Актуално от тази сутрин - БНР

Ковачев: Не може да има удължаване на ограниченията за българи и румънци

Последна редакция: сб, 09 ное 2013, 13:07 от cool_witch

# 189
Прибира се на 22 декември.Вече подготвям менюто на хартиен носител естествено
 Правя и един списък,какво ще слагаме после в куфара,че като наближи  момента забравям половината. newsm53

# 190
... Вече подготвям менюто на хартиен носител естествено...
Хич никакво меню няма да подготвям.
Мисля да ги питам какво искат и ако не си кажат, боб ще ядат.
Почвам да губя търпение вече, а има още много дни...

# 191
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Аз пък ще трябва да се подготвям, защото девойката ще се появи на връх рождения си ден на 21.12 и ще трябва посрещането да е доста празнично. Само че с тия двамата вегетарианци... ми е много трудна задачата. Ще разчитам тя да си поръча нещо конкретно.
Относно куфара... наканила се е да го пълни натам с алкохол, че там излизал много солено. Thinking
Като я пратих да учи, това не и беше първа грижа newsm78 Ще ви дим тази работа.
Вашите деца носили ли са алкохол натам и правили ли са им проблем великобританците?
Аз за тука ще си проверя. И все пак няма да и дам да прекали. Трябва да остане място в куфара и за лютеница и сирене  Laughing /въобще не ме интересува как ще я гледат по летищата/ Доста и липсват някои типично български продукти.
Изпитите не можах да се ориентирам точно кога са, защото гледам- има доста психологии, доста компютри. Не знам точно кои са нейните, надявам се, че тя си знае. При всички положения в последния ден няма изпит, така че ще може да се подготви за път и да си почине малко.
Има повече от месец до тогава, а вече чакам да дойде с нетърпение.
Лека и успешна седмица на всички мами Peace

# 192
Благодаря за пожеланията.По повод алкохола,нашия е носил всеки път.Задължително домашна ракия два литра,която е разпределена в 4 броя бутилки от минерална вода.Миналата година замъкна  уиски в оригиналната си стъклена бутилка.Набутано между дрехите нищо му нямаше.Тъй като е пушач,тази есен мина спокойно и с 10 пакета по 40 грама тютюн.И той беше сложен в обувки и къде ли не. Joy
Със сигурност този  21 декември,дъщеря ти ще помни дълго време.Първо прибиране и рожден ден.

Последна редакция: пн, 11 ное 2013, 21:15 от morska68

# 193
Вчера говорих със сина за стажа през лятото.Има много голям шанс за работа.Минал е два теста успешно и сега чака следващия.Знам,че трудно наемат второкурсници,но надежда винаги има.Освен за  предстоящите изпити през декември,трябва и за това да се подготвят.Вярвам,че ще успеят.И те го знаят. newsm17

# 194
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Дано успее да си уреди стажа.  Peace
Това дава както финансово спокойствие, така и самочувствие, че се справят добре и вървят във вярната посока.
Моята девойка има само 3 изпита- последния на 18.12 и както каза ''ще имам достатъчно време за шопинг''  ooooh!
Стискам палци на всички деца да се справят добре с изпитите!!!

Общи условия

Активация на акаунт