Съвети за университети в Шотландия - 2

• 95 625
  • 755
  •   1
Отговори
# 210
И на нас ни излиза максимум 600 паунда.За работата мнението ми е,че не се намира лесно работа.По точно е според желанието на студента.Ако търси,ама наистина търси такава,задължително ще си намери. Има и студенти,които много зор не си дават и казват че няма.Сина ни сега е втора година в Глазгоу,но си търси работа само за лятото.Все още не е намерил.Преди два месеца,кандидатства за платен стаж и все още има шанс да стане.Ще разберем скоро.И преди съм казвала,че без помощта на родителите ни, в никакъв случай нямаше да можем да го издържаме.Заплатите ни са от най мизерните за страната.Е,в началото имахме и някой заделен лев,ама за два месеца се  изпариха .
 fight

# 211

В очакване сме на резултатите от изпитите на децата.   newsm17

# 212
  • София
Стискаме палци за резултатите от озпитите в такъв случай!  Peace

Ние сме в очакване на оферти от унивеситетите!  Grinning

Искам да ви питам - как пътуват децата до Глазгоу (например! още не е ясно накъде точно ще сме, но то не би следвало да има големи различки по отношение на този въпрос)? Гледах разни полети, чисто информативно на тоя етап и останах с впечатлението, че няма директни полети. Мислех, че през Лондон би било най-добре, а полетите се оказват с голям престой... Влаковете пък май пътуват изключително много време, далечко си е...

Може ли да споделите от личен опит как пътуват децата?

# 213
До сега,вече втора година сина пътуваше: Първия път с KLM през Амстердам.Излезе ни мисля,че 770 лева двупосочен.Всички,които са в общежития към университета се възползваха от автобус,който ги взе от летището и ги е оставил пред съответното такова.   След това ползвахме услугите на Бритиш и наистина в едната посока стоят по 12-14 часа на Хийтроу.През септември 2013 замина с двупосочен билет за 820 лева,купен през юни.По късно разбрахме за варианта София-Единбург с прекъсване мисля в Мюнхен на половин цена.От там хващат автобус до Глазгоу.Вече така смятаме да пътува от тук нататък. Живот и здраве да си вземат изпитите разбира се. Има вариант,ако сте от Русе или района купувате билет от Букурещ за Глазгоу.Хайде чакаме новите попълнения в Шотландия.     bouquet

# 214
  • Бургас
Коя авиокомпания извършва този полет София-Единбург?

# 215
Луфханза  newsm44

# 216
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Най- добрият вариант за билет като цени, време и престой зависи от конкретния период за който се търси. Наистина за септември това беше до Единбург през Франкфурт с Луфтханза. Още повече, че пуснаха автобус Летище Единбург- Глазгоу. За януари, обаче нямаше добри оферти с Луфтханза-по-добре беше с Бритиш. Затова, като разберете за къде и кога пътувате, пускате някоя добра търсачка на билети- Esky ili expedia или има и други за Глазгоу или ЕДи и там излизат най- добрите предложения за периода- еднопосочен или двупосочен Peace
Аз също чакам резултати от изпитите.  Whistling
Надявам се те да са доволни. Това е резултат от техния труд.
Важното е че се оправят с живота и бита там. Ние ще ги подкрепяме според възможностите си.
Успех на децата, които чакат оферти Peace
Миналата година бяха доста стиснати Унтата в Шотландия, заради по- високите такси в Англия. Надявам се тази година да са по- ларж!

# 217
Ето,това се казва информация.  bouquet

# 218
Преди малко говорих със сина.Сега втория семестър,трябваше да избира между маркетинг или мениджмънт по специалността.Той си избра първото,но като отишъл на първата лекция въобще не останал доволен от избора си.Разбрал,че може да се прехвърли във второто,което и направил.Сега е доволен.Това е добре направено за тези,като него  да могат навреме да си сменят учебен предмет..Уикенда им,ще мине бързо,бързо и ето РЕЗУЛТАТИТЕ  newsm09

# 219
Препоръчаха ни този сайт:

http://www.skyscanner.net/

Двупосочен билет София-Единбург на 08.09 и 20.12.14г. за 568лв.
през светлата част на деня с минимум висяне по летищата /8ч. и 5ч./. 
Ще лети с  Луфтханза, с прикачване в Мюнхен, после с автобус до Глазгоу.
Не съм уцелила седмицата за ориентация Laughing, която ще започне чак на 15-ти.
Обаче се надявам или да сменим резервацията или да остане
при приятел в Единбург да поразгледа.

# 220
В общежитията започват настаняване няколко дни по рано.Нашия се настани в съботата преди тази опознавателна седмица.Доста пари е промяната на дата.Има и друг вариант.Може някой в Глазгоу да го приеме за няколко дни.Да се включи в www.facebook.com/groups/109320392421417 примерно и предварително да потърси ,някой за подслон.Сина ни е споделял,че до 3 дни може да имат гост.Разрешават им официално.

# 221
  • Стрелбище-в пряк и преносен см

Не съм уцелила седмицата за ориентация Laughing, която ще започне чак на 15-ти.
Обаче се надявам или да сменим резервацията или да остане
при приятел в Единбург да поразгледа.
Това, което ти е излязло като най- добра оферта за този период не ме радва много  Tired
За миналия септември, при резервация през май тази комбинация ми излезе 400лв
Явно от година на година все повече поскъпват билетите  Twisted Evil
А като се има предвид, че след първата година вече е по- малко ясно кога точно и дали изобщо ще се прибират...резервациите в последния момент ще са солени. Явно ще ги виждаме все по- рядко  Sad. Дано поне да се чустват добре там и да са доволни Peace

# 222
Това, което ти е излязло като най- добра оферта за този период не ме радва много  Tired
За миналия септември, при резервация през май тази комбинация ми излезе 400лв
Явно от година на година все повече поскъпват билетите  Twisted Evil
А като се има предвид, че след първата година вече е по- малко ясно кога точно и дали изобщо ще се прибират...резервациите в последния момент ще са солени. Явно ще ги виждаме все по- рядко  Sad. Дано поне да се чустват добре там и да са доволни Peace
Вече съм уверена, че ще се чувства добре там. Толкова силно го иска и разбирам, че това е частица от мечтите му, която ще се сбъдне. Желая на всички кандидат-студенти да получат желаните оферти и ще стискаме палци до края.
Може и да не беше най-правилното решение да купим толкова рано билети. Обаче сме ограничени във финансовия ресурс и едно по едно трябва да отмятаме задачите по месеци.
След дълго разглеждане на сайтовете разбирам, че има и други варианти като нискотарифни полети до Лондон-около 90 евро и после мегабас за 9ч. до Глазгоу за максимум 10 паунда, обаче не искам толкова дълги часове да висим с баща му на тръни като за бъдещ първи полет. За следващите не смея още да мисля. Иначе забелязах, че подобна оферта вече от 290 евро е 330.
Старая се да придобивам, "стаж на майка с шотландски студент".  bouquet за настоящите, и моля споделяйте с нас бъдещите.

# 223
Едуард Сноудън е сред кандидатите за ректор на университета в Глазгоу     
   Университетът в Глазгоу съобщи, че Едуард Сноудън е сред кандидатите на изборите за ректор, предадоха АП и ИТАР-ТАСС. В някои шотландски университети ректорът се избира от студентите като техен представител начело на университетския съвет, отбелязва АП. 
    Това в наш университет няма как да стане.  Другите кандидати са също известни личности. gydi

# 224

Общи условия

Активация на акаунт