Съвети за университети в Шотландия - 2

• 95 581
  • 755
  •   1
Отговори
# 465
Успешна сесия на тези, които имат изпити преди Коледа! Нашите са след ваканцията. Започват от 05.01. След седмица чакаме девойката да се върне.

# 466
Тъкмо се чудех Уелс кога са в сесия. Simple Smile
Аз до към края на януари все съм в сесии, пътуване, посрещане, изпращане... Simple Smile
Mimito_75, кога се прибира дъщеря ти?

# 467
  • България
 Стискам палци на децата!  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover
 Моята девойка не е в Шотландия, а в Англия, но утре и във вторник също има изпити. Останалите са през януари.
За мен Денят е 14.12.
 Късмет на децата!

# 468
Връща се на 15 декември и на 2 януари лети обратно. Сесията започва от 5 януари до 12 януари.

# 469
...За мен Денят е 14.12 ...
И за мен. Живи и здрави, ще се сдобия с половин деца  Laughing Другата половина - следващата седмица. Съвсем изперках вече

# 470
Момичета, моля за съвет!
Имам следния казус:
Дъщеря ми иска да дойде за един семестър /Първи на третата година/ в Европа в някое от унитата, с което има договор нейният. Набелязала си е Единбург. Тъй като е на стипендия, трябва да представи на университета си колко са разходите за нея при обучение в случая в Единбург. По този повод снощи водихме разгорещен спор. Аз твърдя, че таксата се плаща според националността ти /паспорт/ , а не диплома и от къде пристигаш или къде учиш, или кой ти плаща, или кой те изпраща. Нито едно от тези не променя националността ти, според която се определят таксите в университета.
Тя твърди, че била проверила и била разговаряла и по телефона със съответния отдел, че ще я таксуват около 7000 беше за семестър, защото не била техен студент /тоест за първа година/ и идвала от американски университет само за един семестър.
Въпреки, че ми каза " Ти ли знаеш повече или деканката, която изпраща потвърждения и оферти всеки ден до студенти", аз все още си мисля, че няма как да пише според националност, а след това да го извъртят, според друго.

# 471
Тя е права, rosss. В случая тя "принадлежи" към Университет извън ЕС.
А относно националността, виж английските студенти - те са с такса 9000 паунда на година в Шотландия, въпреки националността си. Не е това критерий в случая
Обаче това, за което можеш да настояваш/посъветваш е да проведе въпросният разговор с имейли, а не по телефона. Все пак написаното остава. И по възможност кореспонденцията да е със служител, който отговаря точно за тези програми за обмен на студенти.  

# 472
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Честит празник на нашите студенти и техните майки  Peace
Да са ни живи и здрави и да ни радват с успехите си!!!   bouquet
  bigdance2

# 473
Благодаря за пожеланията.Вече започнах малко да се изнервям,защото наближава да си идва.Сега в квартирата им сигурно е по хубаво обзаведено от вкъщи За изпитите всичко,ще е добре.Само това дълго чакане на резултатите е изнервящо.Нашия си разбра оценката от последния изпит,четири дена след обявения срок.Даже писа на отговорника си,че я няма и се появи на другия ден. santa2

# 474
Благодаря, cool_wich!
  bouquet
Странно ми е, но каквото такова!

# 475
  • София
А за мен Денят е 11.12. Денят, в който няма да бъде взет първият изпит, защото аз нищо не разбирам колко са сложни и пунктуални въпросите и колко са дебели учебниците за зубкане. Денят, в който светът може да свърши  Crazy Но мине ли този ден, животът отново ще е прекрасен и същинска пролет ще разцъфти в душите  Laughing

Пък на 20.12 видите ли на летището една миткаща напред-назад жена с баничка и боза в ръката, па кажете ми едно здрасти  Mr. Green

# 476
... Пък на 20.12 видите ли на летището една миткаща напред-назад жена с баничка и боза в ръката, па кажете ми едно здрасти  Mr. Green
Как се променя този свят...  Laughing
Къде отидоха добрият стар вестник "Работническо дело" и червената роза... Боза! Mr. Green

И аз си мисля, че нищо не разбираш. Да знаеш, че всеки следващ изпит/проект/презентация и т.н. е по-труден от предишния и е нов бял косъм в косата ти. Ела да видиш в моята колко са  Laughing
Синът ти до къде го докара?

# 477
  • България
Sandalka с огромно удоволствие бих ти казала едно здрасти, но за 20.12. не съм планирала дестинацията "Летище София" Simple Smile.
 Моята девойка вече е щастлива - първите два изпита минаха /не знае кога ще има резултати от тях, но аз не питам/ . Получи си оценките от есетата и е изключително доволна от тях. Най сетне я видях спокойна и усмихната Simple Smile.
 Успех и на останалите деца!  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover

# 478
А за мен Денят е 11.12. Денят, в който няма да бъде взет първият изпит,- Всичко ще е наред, вярвай в детето си. защото аз нищо не разбирам колко са сложни и пунктуални въпросите и колко са дебели учебниците за зубкане. Денят, в който светът може да свърши  Crazy Но мине ли този ден, животът отново ще е прекрасен и същинска пролет ще разцъфти в душите  Laughing

Пък на 20.12 видите ли на летището една миткаща напред-назад жена с баничка и боза в ръката, па кажете ми едно здрасти  Mr. Green- Здрасти значи, предлагам да донеса прясничка боза от "Бомакс", че и моето момче каца на 20.12. с Луфтханза, освен ако не стачкуват за десети път тази година... Laughing

Хайде успешна сесия на всички зайци и по-старшите от тях.
Нашият първи изпит мина успешно на 08.12.2014г.

# 479
  • България
Аааа, не! Без стачки на Луфтханза, моля! Моят коледен подарък също лети с тях! Wink
Аз бях добра и послушна и заслужавам да го получа навреме! Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт