Съвети за университети в Шотландия - 2

• 95 330
  • 755
  •   1
Отговори
# 675
Може да кажеш и коя е тази фирма,за да не ходят при тях и други.Идеята е да си помагаме.Поне аз мисля така.Ако при нашето кандидатстване преди три години имахме повече време и ние нямаше да ползваме .Но в последния момент реши да пробва и не съжаляваме,че ползвахме фирма.Да платихме 500 лева,но до момента на отпътуване бяха отзивчиви.Във всяко стадо има и черни овце.Ние попаднахме на бяла. newsm03

# 676
Аз и преди съм споменавала, че в Интеграл - Русе са много любезни момичетата и са ни помагали без да са длъжни, тъй като ние ползвахме само първоначална регистрация. Но  тези, които ще кандидатстват наесен със сигурност трябва да започват да събират информация отсега.

# 677
  • България
 В интерес на истината, не се сетих да питам за фирмата, но ще се поинтересувам и ще я "рекламирам".
Благодаря на zuri за линка.  Hug Изпратих го на девойката.

# 678
Дъщеря ми като цяло е доволна от Интеграл , но и повечето неща сама си оправя.

# 679
Май трябва да направим тема "Защо да не кандидатствате с фирма в UK".
SofiaV , детето има още шанс. Даже голям, защото директно може да си говори с университетите преди да кандидатства.
Ще ударите едно рамо да вдигне главата и почва отново. Да не се предава Simple Smile

# 680
  От единият има отказ, за другия не й стигат 3 стотни. ..
А пратили ли са в университета сканираната и преведена диплома? Понякога университетите правят изключение за малка разлика в офертата.

# 681
Моля за помощ при намиране на квартира или общежитие в Робърт Гордън , Абърдийн.
 Дъщеря ми работи и няма възможност да търси . Приятелката й нямало да се справи ме увери и ме помоли да търся аз.
  Ще съм щастлива някой да ми съдейства .

# 682
# 683
Сандалка благодаря   bouquet

# 684
Здравейте момичета,

И моята дъщеря ще учи в Стратклайд от септември. Специалността, която си е избрала е маркетинг и психология /явно ще са в един факултет със сина на bvelikova72/. Нямах време да се връщам много назад в темата, но до тук видях че поне две деца също ще са в Стратклайд. Искате ли да ги свържем преди да заминат, за да са спокойни, че познават поне някого там?

Моята девойка най-вероятно ще заминава на 12 септември, мисля и аз да я придружа, за да й помогна с формалностите в началото. Освен откриване на сметка обаче, не съм много сигурна какво друго има да се прави и колко време ще отнеме, пр. осигурителен номер, здравна застраховка или какво? Някой да има идея?

# 685
Здравей Люси,
 много добра идея да ги свържем децата, освен ако не са се запознали преди нас Simple Smile, давам координати на лични.Моята днес започна работа, това е то живота, няма място за отпускане.

# 686
Преди три години, когато замина дъщеря ми откриването на сметка беше много трудно, минаваха месеци докато успее. За една седмица едва ли кой знае какво може да се свърши, освен да се поопознае унивеситета, града и /поне така беше преди/ да се направи регистрация в университета за личен лекар. За осигурителен номер се подава предварително заявка за интервю и също минава известно време. Но в сравнение с преди сега е вече песен, преди се чакаше почти година за прословутата жълта карта. Глазгоу е чудесен град, много лесен за ориентация и с безброй възможности за пазаруване. Цените съвсем нормални, дори по-ниски оттук и няма смисъл да товарите децата с шампоани и тем подобни неща. Да имат по малко за първоначално пристигане, после ще си пазаруват оттам. Долу-горе и със зимните дрехи е така, аз бях много притеснена че не успяхме да купим на дъщеря ми и замина почти само с летните, но тя си взе оттам далеч по-евтини и хубави неща.

# 687
Благодаря за посрещането, MiraBu.  Hug Идеята за запознаването на децата всъщност не е много оригинална - беше ни хрумнала още когато кандидатстваха в гимназии. Тогава голяма част от пишещите в седмокласната тема се събрахме, запознахме се и ние, и децата, и  възникнаха чудесни приятелства, които поддържаме и до днес /децата също/. Благодаря за контакта с дъщеря ти. Виждам, че си от Бургас, ние август ще сме в района /не знам обаче девойката дали ще е с нас/, можем и да се организираме да се видим.

# 688
Преди три години, когато замина дъщеря ми откриването на сметка беше много трудно, минаваха месеци докато успее. За една седмица едва ли кой знае какво може да се свърши, освен да се поопознае унивеситета, града и /поне така беше преди/ да се направи регистрация в университета за личен лекар. За осигурителен номер се подава предварително заявка за интервю и също минава известно време. Но в сравнение с преди сега е вече песен, преди се чакаше почти година за прословутата жълта карта. Глазгоу е чудесен град, много лесен за ориентация и с безброй възможности за пазаруване. Цените съвсем нормални, дори по-ниски оттук и няма смисъл да товарите децата с шампоани и тем подобни неща. Да имат по малко за първоначално пристигане, после ще си пазаруват оттам. Долу-горе и със зимните дрехи е така, аз бях много притеснена че не успяхме да купим на дъщеря ми и замина почти само с летните, но тя си взе оттам далеч по-евтини и хубави неща.

Благодаря! Какъв е проблемът със сметката - чака се за час за съответната банка или какво? А също ще съм благодарна ако можеш да ми кажеш къде се подава заявката за осигурителен номер и какви документи са необходими за съответните процедури /сметка, личен лекар, осигурителен номер/.

# 689
Тя дъщеря ми се оправя сама, но не знам да са и искали нещо по-различно от личната карта. Нещо се говореше за някакви бележки за имунизации, ние не сме взимали такава и тя беше ги написала сама в някакъв въпросник. Осигурителният номер не е първа грижа, едва ли някой ще започва работа още първия месец, нека се поориентират и сами ще се оправят.

Общи условия

Активация на акаунт