Съвети за университети в Шотландия - 2

• 95 575
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
Явно си говорим на различни езици. Познавам много деца, които учат и работят, от много родители също черпя информация. Без помощ просто не става, не говоря за издръжка за 4 години. Нито пък съм казала, че просим по улиците или не ядем заради децата си. Всичко с мярка, но човек може да живее и без цигари примерно, за които много хора харчат по 200 лева на месец, пък плачат, че нямат пари. За такива нещо говоря, не съм оставила другото си дете да гладува. Twisted Evil

# 151
Не ми се спори, и децата и парите са си твои Peace

# 152
Troy, newsm62 newsm62 newsm62  объркала си темата май. Гуд бай.

# 153
Troy, newsm62 newsm62 newsm62  объркала си темата май. Гуд бай.
newsm10 newsm10

# 154
Go forth and multiply  Peace

# 155
Тази година студентите настанени в общежития към университета,ще плащат остатъка от сумата на 7 равни вноски.До колкото разбрах се падат по 411 паунда,като се започне от ноември до май включително.Не знам,защо е отпаднал варианта с 8 вноски.Май е без значение.Парите пак са същите.

Последна редакция: нд, 13 окт 2013, 10:37 от morska68

# 156
Принтирахме уверението,че е студент и утре го даваме за превод.След два дена отивам в НАП и същата процедура,като миналата година.Дано да няма много хора.Сериозно си търсят работа за другото лято.Надяват се и на стаж,ама ще видим.Каквото стане в крайна сметка.Сина ни и приятеля му,с който делят стая, всеки петък вечер си пазарят за другата седмица.Вместват се в 20 паунда на човек.Това е за общите покупки:риба,месо,картофи,пица,яйца и др.Има неща,които всеки си купува отделно.За ядене имам предвид.Правят си сметка,което е много добре.

# 157
От май кампус ли го принтира? Аз съм поръчала оттам да вземе, с мокър печат.

# 158
Здравейте мами,
Имам един спешен въпрос - кога започва кампанията по приема в ъв Великобритания? Интересувам се във връзка  с валидността на сертификата по английски. Синът ми е 11 клас и ще се явява на IELTS. Сертификатът е валиден 2 години. Има опции да се яви на 7.12.2013 или през януари догодина. Ще ни се валидността му да е такава, че да може да се ползва и през  приемната кампания 2015-2016. Може ли да ме посъветвате нещо?

# 159
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Миналата година беше от 15 октомври до 15 януари, само за Кеймбридж и Оксфорд беше по- рано, мисля септември. На сайта на UCAS би трябвало да пише. Струва ми се, че 2 години би трябвало да означава и цялата кампания 2015-2016та, но по- сигурно могат да кажат тези, които са ползвали IELTS. При нас беше САЕ. Ако си подаде документите от 15.10.2015 до края на годината няма да има значение- време има достатъчно.

Аз също чакам девойката да си донесе уверението.
Какви са шансовете да мине без мокър печат? newsm78
Споделете миналата година, къде са приемали без печат, предполагам, че в НАП, както и в други държавни институции изискванията са според, кой както му изнася. Crossing Arms

# 160
Здравейте мами,
Имам един спешен въпрос - кога започва кампанията по приема в ъв Великобритания? Интересувам се във връзка  с валидността на сертификата по английски. Синът ми е 11 клас и ще се явява на IELTS. Сертификатът е валиден 2 години. Има опции да се яви на 7.12.2013 или през януари догодина. Ще ни се валидността му да е такава, че да може да се ползва и през  приемната кампания 2015-2016. Може ли да ме посъветвате нещо?

Кампанията започва нa 1 септември и приключва на 15 януари (за повечето специалности).
Ако се яви на 7.12, сертификатът ще важи до декември 2015, няма да има проблем при кандидатстването за 2015/16 - при подаване на документите, получаване на оферта и изпълняване на условията (още през май-юни) той ще си има валиден сертификат.

# 161
Аз също чакам девойката да си донесе уверението.
Какви са шансовете да мине без мокър печат? newsm78
Споделете миналата година, къде са приемали без печат, предполагам, че в НАП, както и в други държавни институции изискванията са според, кой както му изнася. Crossing Arms

Аз и миналата и тази година минах без печат. НАП Бургас, различни служителки.

# 162
Благодаря много за отговорите.

# 163
Да,от My Campus.С неговия номер и парола,споделихме екрана да ни упътва за по сигурно и днес го дадохме за превод срещу 10 лева.В НАП Пловдив миналата година занесох преведеното уверение и копие от пълномощното.Носете си и оригинала.За пет минути бях готова.Не ни искат никакви допълнителни печати.Издадоха бележка,че до следващия 31 август здравните му са ОК.Надявам се и тази година да мина бързо.

Последна редакция: пн, 28 окт 2013, 19:19 от morska68

# 164
Не чакайте децата да ви ги носят,ами действайте.

Общи условия

Активация на акаунт