Съвети за университети в Шотландия - 2

• 95 625
  • 755
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте, тази година съм 12 клас и искам да кандидатствам в Шотландия  Simple Smile. Страшно съм запалена по програмирането и искам да уча компютърни науки или софтуерно инженерство. Разбира се най-много искам да ме приемат в Единбург, а след него е Глазгоу. Исках да ви попитам според вас какви са шансовете да ме приемат в някой от тях, защотото страшно много съм се притеснила  newsm78.
Уча в природо-математическа гимназия с профил математика. Всичките ми годишни оценки досега са 6, с изключение на една 5 по български в 9 клас, която ще се опитвам да поправям. За матурите предполагам ,че по математика няма да имам по-малко от 5,90, а по български - най-вероятно около 5,80, така че най-вероятно дипломата ми ще е поне 5,90.

Имаш абсолютните шансове! Edinburgh искаха 5.50 (но дадоха малко оферти), а тук виж вариации за Шотландия от миналата година. Всичко зависи от мотивационното и препоръката ти, но щом си с математическа гимназия.... няма какво толкова да му мислиш! Успех!

За: Приети 2014-2015
Здравейте ! За сега имам оферти от 3 университета - Uni of Glasgow, St. Andrews и Stirling . Офертите са следните :
Специалност: Computing Science Bsc
Университет: University of St Andrews
Оферта:This offer is subject to you obtaining Average of Grade 5.5 in Diploma Za Sredno Obrazovanie with 6 in Mathematics and Informatics..The University requires you to demonstrate a level of English Language proficiency.
Дата на подаване на документите: 2.01.2014
Дата на получаване на офертата: 22 Jan 2014
Коментар:Добра оферта, като цяло нямам 6 по информатиките...
Реакция: Niceeee , 1st offer...

Университет: University of Glasgow
Оферта:This offer is subject to you obtaining Grade 5.7 overall in the Diploma za sredno obrazovanie with no individual subject below 5.0 including two sciences at grade 6.0, one of which must be Mathematics. We also require IELTS at 6.5 with no subset under 6 or equivalent.
Дата на получаване на офертата: 28 Jan 2014
Коментар:Само за дипломата се притеснявам и малко за това,че нямам достатъчно ТОЕФЛ (89  )...
Реакция: WOW..... най-много нея очаквах !

Университет: University of Stirling
Оферта:This offer is subject to you obtaining Diploma za Sredno Obrazovanie with 5 in all school leaving and state maturity examinations and 5 in all final year subjects.
Дата на получаване на офертата:10 Март 2014
Коментар:Супер оферта, просто трябва да изкарам над 5 на матурите....
Реакция: Много доволен останах , тъй като е най-постижимата оферта

Чакам оферти от Стратклайд и Дънди , но за сега съм решен Стърлинг да ми е иншурънс , тъй като един приятел получи оферта от Стратклайд за същата специалност гласяща : 5.70 диплоа, 5.70 математика , 90-95 ТОЕФЛ. Дънди пък май искат матура по математика с 4.50 а за мен това не е вариант..... Какво мислите вие ? Фърм - Гласгоу, иншурънс - Стърлинг , понеже офертите на Страт и Гласгоу са почти идентични, а според мен Гласгоу е по-добрият избор.....
113 мнение надолу по тази страница http://www.bghelp.co.uk/forums/threads/63183-%D0%9F%D1%80%D0%B8% … 8-2014-2015/page5

P.S. Момчето в момента е в Стратклайд! Simple Smile Димитър Генов

Последна редакция: ср, 15 окт 2014, 11:44 от Mandi_1

# 406
Скрит текст:
Здравейте, тази година съм 12 клас и искам да кандидатствам в Шотландия  Simple Smile. Страшно съм запалена по програмирането и искам да уча компютърни науки или софтуерно инженерство. Разбира се най-много искам да ме приемат в Единбург, а след него е Глазгоу. Исках да ви попитам според вас какви са шансовете да ме приемат в някой от тях, защотото страшно много съм се притеснила  newsm78.
Уча в природо-математическа гимназия с профил математика. Всичките ми годишни оценки досега са 6, с изключение на една 5 по български в 9 клас, която ще се опитвам да поправям. За матурите предполагам ,че по математика няма да имам по-малко от 5,90, а по български - най-вероятно около 5,80, така че най-вероятно дипломата ми ще е поне 5,90.

Имаш абсолютните шансове! Edinburgh искаха 5.50 (но дадоха малко оферти), а тук виж вариации за Шотландия от миналата година. Всичко зависи от мотивационното и препоръката ти, но щом си с математическа гимназия.... няма какво толкова да му мислиш! Успех!

За: Приети 2014-2015
Здравейте ! За сега имам оферти от 3 университета - Uni of Glasgow, St. Andrews и Stirling . Офертите са следните :
Университет: University of St Andrews
Оферта:This offer is subject to you obtaining Average of Grade 5.5 in Diploma Za Sredno Obrazovanie with 6 in Mathematics and Informatics..The University requires you to demonstrate a level of English Language proficiency.
Дата на получаване на офертата: 22 Jan 2014
Коментар:Добра оферта, като цяло нямам 6 по информатиките...
Реакция: Niceeee , 1st offer...

Университет: University of Glasgow
Оферта:This offer is subject to you obtaining Grade 5.7 overall in the Diploma za sredno obrazovanie with no individual subject below 5.0 including two sciences at grade 6.0, one of which must be Mathematics. We also require IELTS at 6.5 with no subset under 6 or equivalent.
Дата на получаване на офертата: 28 Jan 2014
Коментар:Само за дипломата се притеснявам и малко за това,че нямам достатъчно ТОЕФЛ (89  )...
Реакция: WOW..... най-много нея очаквах !

Университет: University of Stirling
Оферта:This offer is subject to you obtaining Diploma za Sredno Obrazovanie with 5 in all school leaving and state maturity examinations and 5 in all final year subjects.
Дата на получаване на офертата:10 Март 2014
Коментар:Супер оферта, просто трябва да изкарам над 5 на матурите....
Реакция: Много доволен останах , тъй като е най-постижимата оферта

Чакам оферти от Стратклайд и Дънди , но за сега съм решен Стърлинг да ми е иншурънс , тъй като един приятел получи оферта от Стратклайд за същата специалност гласяща : 5.70 диплоа, 5.70 математика , 90-95 ТОЕФЛ. Дънди пък май искат матура по математика с 4.50 а за мен това не е вариант..... Какво мислите вие ? Фърм - Гласгоу, иншурънс - Стърлинг , понеже офертите на Страт и Гласгоу са почти идентични, а според мен Гласгоу е по-добрият избор.....
113 мнение надолу по тази страница http://www.bghelp.co.uk/forums/threads/63183-%D0%9F%D1%80%D0%B8% … 8-2014-2015/page5

P.S. Момчето в момента е в Стратклайд! Simple Smile Димитър Генов

Брей, много паднали офертите. Преди 3 г. на моя син за Единбург и Ст. Андрюз му искаха 6.00 диплома и 6.00 на матури  newsm78

# 407
Mandi_1, мерси много, малко се поуспокоих, но ще видим какво ще стане Simple Smile

# 408
  • Сливен
Аз си имам петокласник и зайче, онаследено от девойката Wink.

Mr. Green Аз пък петокласник и котарак

# 409
Страхотни сте! Много ми помогнахте, вече се чувствам по-сигурна в избора си, тъй като не таях големи надежди за University of Glasgow заради високите критерии, но сега има "светлина в тунела".  Flutter  Praynig-Здравей, Росица! Току-що говорих със сина си. Припомнихме си офертата от Единбург, че за специалност Изкуствен интелект и комп.науки му поискаха 5,50 диплома и 6 по математика. Така, че всички оферти бяха общо взето постижими.
Здравейте, тази година съм 12 клас и искам да кандидатствам в Шотландия  Simple Smile. Страшно съм запалена по програмирането и искам да уча компютърни науки или софтуерно инженерство. Разбира се най-много искам да ме приемат в Единбург, а след него е Глазгоу. Исках да ви попитам според вас какви са шансовете да ме приемат в някой от тях, защотото страшно много съм се притеснила  newsm78.
Уча в природо-математическа гимназия с профил математика. Всичките ми годишни оценки досега са 6, с изключение на една 5 по български в 9 клас, която ще се опитвам да поправям. За матурите предполагам ,че по математика няма да имам по-малко от 5,90, а по български - най-вероятно около 5,80, така че най-вероятно дипломата ми ще е поне 5,90.-Успех, имаш всички шансове да те приемат точно където желаеш.

# 410
  • Там, където ме обичат
Аз си имам петокласник и зайче, онаследено от девойката Wink.
И аз имам зайче, пардон заек,  Mr. Green
Трябваше уж да е мини, а стана голям и хуубаво угоен smile3508

# 411
Sandalka, foxysilver, вие и тази година ли сте "кандидат-студентки"?

# 412
Здравейте,

В StudyMentors започнахме нов проект с работно заглавие "Студентите в чужбина разказват". Това ще бъде серия от онлайн видео разговори със студенти в чужбина, които ще разкажат своите впечатления от образованието и живота навън. Те са безплатни и всеки може да се включи, за да слуша, както и да зададе въпросите си към студентите-ментори.

По-късно днес (18:00 ч.) е първият видео разговор с Виктория, която учи Social Sciences в University of the West of Scotland. Във facebook страницата на събитието има повече информация: https://www.facebook.com/events/329099530607821/

На 15-ти Ноември организираме втори разговор с Ангел (специалност „Компютърни науки и Математика”) и Яна (специалност „Устойчиво развитие” със социална антропология) от The University of Edinburgh:
https://www.facebook.com/events/1523577434552944/

Надявам се да ви бъдат полезни Simple Smile

Последна редакция: нд, 26 окт 2014, 17:09 от lnedialkov

# 413
Здравейте,синът ми тази година е 12 клас в Английска гимназия  и  е решил да кандидатствува компютърни науки в Шотландия.Очаква дипломата му да е около 5,30. Sad.,5-математика,6-информатика.
Надяваме се матурите/БЕЛ ,АЕ/да са над 5.
Има ли шанс да бъде приет в Глазгоу,Единбург,като чета какви са били офертите 2014-2015?А за Стърлинг,Стратклайд?

# 414
За University oh Glasgow и University of Edinburgh - никакъв шанс с диплома 5.30. Съмнявам се, че и в University of Strathclyde ще се класира
За другите университети в Глазгоу и Единбург има шанс.
University of Styrling иска диплома около 5.0

# 415
А какво е мнението ви за :Robert Gordon University,Heriot-Watt University,Edinburgh Napier,Glasgow Caledonian,Abertay University по отношение подготовката за Computer Science?В темата не видях някой да е споделил нещо за тях.

# 416
  • София
Мхм  smile3521
И ако си говорим за зайчета, то и аз имам наследена от девойката кучка и котка, пък имам и още един тийн, бебе, мъж, една камара роднини дето все искат някакви услуги... време нямам...
Но... уж съм егати кУравата майка, а ми е едно такова чоглаво-сълзливо постоянно... За мъничката ми муцунка, дето я пратих далеч от мен. Много ми е мъчно, честно, дори не съм предполагала.
Ех, да. Вариантът да учат тук и да си закопаят и мозъка, и живота, а после да слугинстват на разни Калинчовци е другата алтернатива. Стискам зъби, ще стискам.
Така трябва. Децата трябва да порастват и да отлитат. И да израстват сами.

А какво е мнението ви за :Robert Gordon University,Heriot-Watt University,Edinburgh Napier,Glasgow Caledonian,Abertay University по отношение подготовката за Computer Science?В темата не видях някой да е споделил нещо за тях.
Синът ми и аз ги проучваме също.
Интересен е Heriot-Watt. Но там са много силни в геймърската страна на инженерството и дизайна му. Няма лошо, дори напротив - тези програмисти, които пишат игри, са сигурно най-хай-левъл. Но синът ми не се интересува от такова програмиране, затова май унито е отхвърлено. Там има една много интересна (нова) и за мен много перспективна специалност, нека синът ти прегледа сайта им, да види, дали ще го грабне нещо  Wink

# 417
За Heriot-Watt да кажа - свържете се с Университета първо. Когато синът ми кандидатства (това беше второто му желание) се оказа, че те не се финансират от SAAS и трябва сам да си поеме образованието. Нещо такова имаше. Може нещата да са се прменили вече, но най-дбре първо проверете.

# 418
  • Там, където ме обичат
Taзи година не. 
Но продължавам да следя темите, че да не изгубя тренинг.  Mr. Green

# 419
д
За Heriot-Watt да кажа - свържете се с Университета първо. Когато синът ми кандидатства (това беше второто му желание) се оказа, че те не се финансират от SAAS и трябва сам да си поеме образованието. Нещо такова имаше. Може нещата да са се прменили вече, но най-дбре първо проверете.
Доколкото прочетох в сайта им,се финансират от SAAS.Но не ми стана ясно дали Edinburgh Napier University се финансира от SAAS,поне не го видях в сайта на университета.
Моля,ако някой има инфо за този университет/Edinburgh Napie/да сподели мнение.

Общи условия

Активация на акаунт