Съвети за университети в Шотландия - 2

• 95 612
  • 755
  •   1
Отговори
# 420
Sandalka, foxysilver, вие и тази година ли сте "кандидат-студентки"?
Мхм  smile3521
И ако си говорим за зайчета, то и аз имам наследена от девойката кучка и котка, пък имам и още един тийн, бебе, мъж, една камара роднини дето все искат някакви услуги... време нямам...
Но... уж съм егати кУравата майка, а ми е едно такова чоглаво-сълзливо постоянно... За мъничката ми муцунка, дето я пратих далеч от мен. Много ми е мъчно, честно, дори не съм предполагала.
Ех, да. Вариантът да учат тук и да си закопаят и мозъка, и живота, а после да слугинстват на разни Калинчовци е другата алтернатива. Стискам зъби, ще стискам.
Така трябва. Децата трябва да порастват и да отлитат. И да израстват сами.

А какво е мнението ви за :Robert Gordon University,Heriot-Watt University,Edinburgh Napier,Glasgow Caledonian,Abertay University по отношение подготовката за Computer Science?В темата не видях някой да е споделил нещо за тях.
Синът ми и аз ги проучваме също.
Интересен е Heriot-Watt. Но там са много силни в геймърската страна на инженерството и дизайна му. Няма лошо, дори напротив - тези програмисти, които пишат игри, са сигурно най-хай-левъл. Но синът ми не се интересува от такова програмиране, затова май унито е отхвърлено. Там има една много интересна (нова) и за мен много перспективна специалност, нека синът ти прегледа сайта им, да види, дали ще го грабне нещо  Wink

Видяхме новата специалност изкуствен интелект,но сина ми нещо не я предпочита.

# 421
# 422
Благодаря!
Сега го видях. Rolling Eyes

# 423
Edinburgh Napier University - финансира се от SAAS. Синът ми учи там Компютърни мрежи- първа година.

# 424
Емили, би ли споделила каква беше офертата ви. На нас ни предстои кандидатстване и живо се интересувам.

# 425
djan, това беше офертата, много под нашите очаквания:

Специалност: Computer Systems And Networks
Университет:Edinburgh Napier University
Оферта:PASS Diploma za sredno spezialno obrazovanie Grade 4 or above And Pass IELTS or accepted equivalent certificates with 6.0

приеха сертификат САЕ - С

# 426
Благодаря за информацията, наистина е много ниска офертата. А аз се притеснявах, че с вероятна диплома около 5,30 няма шанс в Шотландия.

# 427
В Шотландия има 14 Университета.
Според мен диплома 5.30 няма шанс за шест от тях - St Andrews, Edinburgh, Glasgow, Strathclyde, Aberdeen и Dundee.
Остават 8, от които поне половината искат сравнително ниска диплома.

# 428
Нашите студенти са си купили 42- инча телевизор на изплащане за 6 месеца.Много са доволни.Започнаха плановете за новогодишните дни.Живот и здраве смятат да ходят до Румъния и Сърбия за 2-3 дена.Как въртят домакинство четирима младежи не ми е ясно.Ама,щом си готвят сами мусака и пълнени чушки,дано и с другите неща се оправят така. prostor

# 429
  • София
Какво става, много замря темата. Учат ли, учат, а?  Grinning

...Как въртят домакинство четирима младежи не ми е ясно.
Морска, ще ти кажа, как!
Моята дъщеря живее с две момчета, и какво беше учудването ми, когато разбрах, че не й дават да чисти  Shocked  Имат доста общи части, но като дойдел нейния ред за чистене, те й казвали: "Ти си учи, учи си, ние ще се разберем помежду си" Евала, какви кавалери!

# 430
Учат, гонят срокове, след по-малко от месец почва сесията. И на някои хич не им е до майки  Confused
Други може и по-честичко да се сещат... Аз съм доволна като се сети веднъж на седмица.

# 431
О,веднъж на седмица е много добре.Ние се чуваме в месеца два пъти.Последно го видях на 19 септември,че му се развалила камерата на лаптопа.Спокойна съм,защото се чувам постоянно с майката на единия му съквартирант и приятел.Поне се сети да ни попита,какви подаръци искаме от Шотландия.

# 432
  • София
Дами, може ли да споделите от опита на вашите деца.
Нормална практика ли е там да наредят изпитите в поредни дни? Че щерката ще има 2 един след друг, каза, че в други групи имало и 3 един след друг  Thinking Чак аз се притесних. Ако са тежки дисциплини, олеле майко...

# 433
Миналата година дъщеря ми имаше два изпита в един ден - единия от 09:00 ч., другия от 14:00 ч.
Третият беше през ден (примерно понеделник и сряда).
Изпитите са писмени и обикновено са с продължителност 2 часа.
Предполага се, че през годината са учили достатъчно и не виждат конспекта (образно казано) в първия ден на сесията.

# 434
Два изпита в един ден, няколко пъти е имал и нашия.И един след друг също.Децата така добре се справят,че въобще не се притеснявайте.

Общи условия

Активация на акаунт