Съвети за университети в Шотландия - 2

• 95 581
  • 755
  •   1
Отговори
# 555
Ние имаме от Робърт Гордън.  В понеделник имаше интервю по скайп с преподаватели от там.

# 556
Ние получихме първо от Strathclydе, още ноември, но продължаваме да чакаме Cardiff.
Английските отговориха.

На този етап се ориентираме към Sheffield и Strathclydе. Manchester не е сред изборите, но те са най-активните, ще ни удавят в рекламни материали, само те отразиха в офертата IELTS-а, т.е. махнаха изискването за език, а тези към които сме се насочили спят.

# 557
Здравейте, Искам да попитам вече получилите от Стратклайд оферти, искат ли ви определена матура. Например за Компютърните науки - матура по математика, защото все още чакам тяхната оферта, а срокът за избиране на матури наближава.  Simple Smile

# 558
Здравейте! И ние чакаме оферти от St Andrews и Strathclydе, за сега имаме оферти от 3 уни в Англия, но шотландските се бавят и вече губим търпение

Здравейте,
 ние имаме оферти от точно тези два университета.Чакаме Единбург.Като казвам ние, аз съм майката  Mr. Green, кандидатства дъщеря ми.Получените оферти са от началото на февруари.Ще се радвам да си бъдем полезни Simple Smile.
Относно матури -не споменават в офертата за матура по математика.Понеже детето кандидатства само, без агенция, си ги изтълкува, че не държат на такава матура.

# 559
Офертите не се тълкуват - или имат определени изисквания, или нямат.

# 560
Дъщеря ми е приета в Stirling и Kent .
 Имаше интервю с преподаватели от Robert Gordon . Оттам чака отговор .
Другите два  от които чака са : Edinburgh и Swansea .
  Може би зависи и от специалността ,какви изисквания имат .
Например нейна приятелка е кандидатствала също в  Robert Gordon ,но нямаше интервю -нейната специалност е медии.
На дъщеря ми социална политика.

# 561
  • София
Здравейте, Искам да попитам вече получилите от Стратклайд оферти, искат ли ви определена матура. Например за Компютърните науки - матура по математика, защото все още чакам тяхната оферта, а срокът за избиране на матури наближава.  Simple Smile

Синът ми кандидатства смесена специалност - компютърни с бизнес. Има оферта от Стратклайд, в която няма изисквания за матури. Общ успех му искат 5.70.
Виж, обаче няма да е зле да избереш матура по мат, тъй като този предмет логично е свързан със специалностите в областта на компютрите. И ако не от там, то може друг уни да ти иска матура по мат, за какво да си профукваш шансовете... И ще се учи математика в специалността, и ще е нужна - съответно, матурата и подготовката по нея ще носи съвсем реална полза, освен и добре изиграни карти към другите университети. Така мисля.

# 562
Ние подадохме документи на 11 декември и още след седмица получихме оферта от Университета на Глазгоу. Но е твърде висока, едва ли ще я изпълним. Чак снощи получихме от Страклайд, искат диплома 5.00 и 5.00 по математика. Това по математика като оценка от дипломата да го разбирам, не пише за матура. Изискване за езиков сетрификат няма, явно са признали тойфела, а бяха писали, че няма да го признават. Който има оферти за Страклайд, моля да сподели как стоят нещата с езиковия сертификат!

# 563
От Strathclydе ние имаме изискване за език IELTS нещо си, най-вероятно на сайта може да се проверят изискванията, конкретно не ги помня. Когато си подаде документите още нямаше резултат от IELTS и не го беше писал.

Иначе за матури няма изисквания, само за дипломата 5,00. Това за специалност архитектура.

# 564
От Strathclydе ние имаме изискване за език IELTS нещо си, най-вероятно на сайта може да се проверят изискванията, конкретно не ги помня. Когато си подаде документите още нямаше резултат от IELTS и не го беше писал.

Иначе за матури няма изисквания, само за дипломата 5,00. Това за специалност архитектура.
А оценка по някакъв предмет? На нас за бизнес специалност ни искат 5 по математика. Първо ни бяха писали, че не признават тойфел, но явно са го признали все пак.

# 565
*

Последна редакция: пт, 27 фев 2015, 13:52 от Анонимен

# 566
... За мен оферта е предложение къде да кандидатстваш , а и като нямате този сертификат явно ще остане за догодина или ...
Извинявай, но за какво говориш?

... Като цяло покрива всичко ,но са важни и препоръчителните писма .
 На интервюто я похвалиха ,че имала отлични такива .
Едното е от класната й ,другото от една организация в която е работила като доброволец.
Няма начин университетите да получат повече от една препоръка - тя не се изпраща. Този който я дава, я качва в UCAS след като е поканен да го направи

# 567
Все още има достатъчно време даже и сега да се явиш на изпит за езиков сертификат.

# 568

А оценка по някакъв предмет? На нас за бизнес специалност ни искат 5 по математика. Първо ни бяха писали, че не признават тойфел, но явно са го признали все пак.

Нямат изискване за оценка по някой предмет. Имат изискване само за диплома! Искат диплома 5,00!

Отделно искаха портфолио с рисунки и IELTS

# 569
  • София
Единбург вече са почнали да изпращат оферти на англичаните. Така, че вероятно ще скоро ще разглеждат и кандидатурите на европейските граждани.

Общи условия

Активация на акаунт