Съвети за университети в Шотландия - 2

• 95 581
  • 755
  •   1
Отговори
# 540
morska68 - Наистина хубава новина и е твърде възможно да е вярна според мен?

Чела съм, че има фирми, които директно си сътрудничат с някои университети /естествено големи фирми и елитни университети/. Наблюдават се изявени студенти, с отличен успех и постижения в областите/специалностите в които учат. Предлагат им се стажове, дори стипендии още преди да са завършили обучението си. Сътрудничат за банкови кредити за магистратура /с опция за отпадане на заема при подписване на дългосрочен договор и обвързване с фирмата/компанията.

А щом го правят фирми, може и британското правителство да даде подобна възможност на бъдещите магистри.  newsm78

Mimito_75 - Пропускаш едно изречение - "Обикновено става дума за специалности като дизайн и изкуства, за които оценките на матурата не биха имали решаващо значение, ако студентът е кадърен в своята област." - Защо да няма логика? Какво значение има оценката от матурата по български език или по математика? И на кого му е притрябвала, ако кандидат -студентът примерно е представил впечатляващо портфолио и е направил огромно впечатление на някой си "там", и същия не е решил на момента да му даде шанс, като директно му изпрати безусловна оферта? И защо този кандидат да не е "точно българин". Самата ти казваш за съученичка на дъщеря ти с академична справка 6.00. Има български деца с впечатляващи резултати, и умни и талантливи, и кадърни, и амбициозни.

valya_and - аз пък съм блондинка Embarassed и също не знам, какво значи "8-ми в лигата", ама вече научих какво значи А-2. Браво! Браво! Браво!  HugТри пъти за късмет....И аз като Sandalka си пожелавам да повлече крак, че се изтормозих  да мисля за моя синковец и тази пуста математика.

zuri - оказа се права, като ми каза, че явно му трябва време, за да свикне с терминологията. И то проблемът идвал /според него/ от неразбирането на термините в условието на задачата, а не в нейното решаване, но чакам срещата с тутора за да разбера какво следва. Praynig

cool_witch - напълно подкрепям и съм категорично против всякакви Дарби, Интеграл, Едланта и тем подобни - излишни, объркващи и вземащи много пари не само незаслужено, но понякога могат и да провалят отлични кандидат-студенти. #2gunfire

Успешна седмица!

# 541
  bouquet

Последна редакция: ср, 04 фев 2015, 20:21 от morska68

# 542
  • Варна
Изглежда частта за възможността за финансиране на магистратура е вярна.

"UK Chancellor George Osborne in his eagerly awaited Autumn Statement was generally welcome across the English higher education sector."

"Education

The government announced a new funding scheme for postgraduate students to help them to complete their Masters level education, as part of its commitment to fostering ‘aspiration’. The new scheme will give students access to an income-contingent loan of up to £10,000, which they will repay at a rate that beats commercially available funding. The details of the scheme are still to be thrashed out so it is not expected to be implemented until 2016-2017.
"

Малко разяснения и размишления по темата тук :http://delacourcommunications.com/mixed-reaction-to-new-postgrad-student-loans/ , най-отдолу в статията има дадени и други източници . Дано до 2016-17 стане ясно ще може ли да се тегли заем и при какви условия.

# 543
Ммичета, забелязвате ли какво се случва с лирата  Confused

# 544
Ммичета, забелязвате ли какво се случва с лирата  Confused
Pak poludq lirata i trugna nagore.

# 545
Тя полудя още преди 3 седмици. Добре, че не (ми) предстои 1 курс.

# 546
Във вторник беше започнала да пада и тъкмо се зарадвах, но днес пак ме изненада нагоре. А ни предстоят още две вноски за общежитие и джобни до края на годината.

# 547
# 548
Статията е от март 2014 Laughing

# 549
Няма значение от кога е.Това не е салам или сирене със срок на годност. newsm03 Нали това е идеята,да бъдем полезни на тези ,които не са информирани.Попаднах на статията,прочетох и я споделих,защото ми хареса.Информираните да не четат.

Последна редакция: ср, 18 фев 2015, 22:28 от morska68

# 550
Здравейте,записвам се да ви следя.Имам син11клас,който се интересува от университетите в Шотландия.

# 551
  • в света на илюзиите
На някого детенцето да учи в St Andrews? Или да е получил оферта оттам?

# 552
Джейн скоро ли получихте отговор от там?
Дъщеря ми засега само от Робърт Гордън / и два университета в Англия/ .

# 553
  • в света на илюзиите
Отговор ще пристигне март, споко Simple Smile. От Англия получи и от четирите унита.

# 554
Здравейте! И ние чакаме оферти от St Andrews и Strathclydе, за сега имаме оферти от 3 уни в Англия, но шотландските се бавят и вече губим търпение

Общи условия

Активация на акаунт