Съвети за университети в Шотландия - 2

• 95 581
  • 755
  •   1
Отговори
# 525
Здравейте! Виждам, че повечето сте напред, но искам да попитам нещо съвсем основно. Тепърва започвам да обмислям варианта за учене в Шотландия и изискванията (освен сертификата за владеене на език) не са ми много ясни. Давам пример- Единбург, специалност Business Management

Minimum entry requirements:
SQA Highers: BBBB by the end of S5 or BBBBB/ABBB from S4–S6. Standard Grades: Mathematics at Grade 2 and English at Grade 3.
A Levels: BBB. GCSEs: Mathematics at Grade B and English at Grade C.
IB: Award of Diploma with 34 points overall and grades 555 in HL subjects. SL: Mathematics at 4 or Mathematical Studies at 5 and English at 4.

Какви са тези оценки, изпити по математика? За третото ми се струва, че нашата диплома се приравнява към някаква система? Дори не знам дали гледам на правилното място в сайта.  Grinning Извинявам се, ако въпросите ми са глупави, съвсем в началото съм. bouquet

# 526
  • София
valya_and , поздравления за сина! Това е голямо постижение 8-ми в лигата.
Все така успехи в спорта и учението!

@silvia@, стискам палци! Ще се справи момчето с математиката. Явно му трябва време, за да свикне с терминологията.

HeHe, потърсете на изискванията по държави. това са изисквания по техните образователни стандарти.

# 527
@silvia@, дишай! Спокойно!  Hug
Ще се намери решение, но нека го намери сам. Не споделяй с него разрешаването на проблема му. Не е фатален, но е шамар. Ако го е заболяло, повече няма да има.
А ти не се връзвай, че преподавателя е виновен - в UK образованието е предимно самоподготовка. Тюторите са на разположение по всяко време за решаване на проблеми.

...изискванията (освен сертификата за владеене на език) не са ми много ясни.
Ще ти се изяснят като кандидатстваш и ти пратят оферта
Преди това търси в сайтовете на университетите (където си пише всичко) Entry Requirements Bulgaria и ще намериш ориентировъчни изисквания за диплома.
В bghelp има изключително много информация поднесена на много достъпен език. Линк има на първа страница в темата Студенти в UK.
Като се ориентираш и събереш информация, ако нещо остава неясно, задай въпросите си

# 528
Благодаря много! А ще попречи ли на сроковете за кандидатстване това, че имам държавен изпит по специалността, който е чак след матурите?

# 529
Кога се кандидатства за СААС за втората година ?  newsm78

# 530
...! А ще попречи ли на сроковете за кандидатстване това, че имам държавен изпит по специалността, който е чак след матурите?
Дипломата трябва да бъде изпратена до 15 август. Кандидатстването е до 15 януари

Кога се кандидатства за СААС за втората година ?
Като го "отворят"  Laughing Април

# 531
  • София
valya_and, аз пък не знам, какво значи "8-ми в лигата", ама А-2 знаяяя! Браво на младежа, все така да му повлече крак!  Hug

@silvia@, чи то цигарките са си цяла диша-йога  Mr. Green Пардон за неморалното изказване, ама си е така  hahaha

Зури, ти сега се вълнуваш за матури, догодина ще си на изпити  Twisted Evil Няма отърване от тия деца, начи! Доживот ще си ги наглеждаме  Laughing

# 532
http://www.studyabroad.bg/%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%B0%D0%BD%D … D0%B5%D1%82%D0%B8        Много хубави новини !       Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower Flowers Sunflower

Последна редакция: чт, 29 яну 2015, 21:46 от morska68

# 533
Koe им е хубавото, morska68?
Ако изобщо достоверността им е повече от 50 % и то в частта "възможност за заем за магистратура".
Бирмингам вдигна летвата на две шестици на матурите, тия пишат, че приемат без оферти. Може би - ако кандидатът вече има диплома.
За останалото аз лично се надявам да са Дарби-журналистически недомислици.
Университетите, които са съвсем, съвсем в края на класациите и а-ха и от там да изпаднат, е възможно да пробват разни трикове, но чак пък да си плащат на студентите, за да учат при тях...
Тази статия ми звучи като отчаян вик на Дарби: "Елате при нас, ние ще ви кажем къде е далаверата".
Сега чакаме включване от Интеграл.  Laughing

# 534
И от Едланта (които ми обясняваха, че само в Абърдийн приемали българи, другаде ги отрязвали  Simple Smile )

# 535
Всичко това ми прилича на журналистически недомислици и глупости. Никаква логика няма добри университети да дават точно на българите безусловни оферти още преди да са завършили при положение, че имат страшно много кандидати и не им е проблем да си изберат най-добрите. А и двете шестици от матурите, които търсят Бирмингам и промените на вече изпратени  оферти от Екзитър показват колко неверна е тази информация.
Миналата година съученичка на дъщеря ми, която беше с 6.00 академична справка, кандидатства в 5 посредствени университета и започна да получава оферти още на следващия ден, а до седмица имаше вече 5 такива. Все пак беше кандидат, който не е за изпускане.  Другите, които подадоха до St. Andrews, получиха отговор чак март.
Относно фирмите - посредници е обсъждано много тук във форума. Напълно излишна и объркваща точка във веригата за кандидатстване в UK. Интеграл ни убеждаваха колко невъзможна мисия са Шефийлд и Кардиф, а офертите най-бързо ни дойдоха точно от тях.  Не се занимавайте с такива фирми!!!!

# 536
  • България

Само, че нямат нищо общо с действителността!

# 537
Момичета,за мен хубавата новина е,че ще отпускат заеми на студентите за магистратури.И съм убедена,че много студенти,ще се възползват от тази възможност.Приятен ден.

# 538
Момичета,за мен хубавата новина е,че ще отпускат заеми на студентите за магистратури.И съм убедена,че много студенти,ще се възползват от тази възможност.Приятен ден.
Това е прекрасно стига да е вярно.  newsm78

# 539
  • София
Това със заемите за магистратури е интересно. Дали е вярно?

Общи условия

Активация на акаунт