Съвети за университети в Шотландия - 2

• 95 538
  • 755
  •   1
Отговори
# 615

Да се похваля, момчето е прието в първия отбор на Университета на Глазгоу по баскетбол от трите съществуващи. Много е щастливо. Навих го да си търси билети за май-септември.
Изпляска, че ще се дислоцира на летище в София в полунощ, тъй като полета му в неделя беше в 6 заранта и щял да се успи и тра-ла-ла. Направо пред свършен факт ни постави.

Здравейте! Това за баскетбола много ме интересува! Той баскетболист ли е бил в БГ? Моят син  получи оферти от петте университета в които кандидатства, като сме ги избирали според баскетболните им отбори... Един от тях е в Шотландия - Aberdeen. Той е баскетболист и държеше на това. Имахте ли някакви предварителни разговори с университета по отношение на спорта?

Последна редакция: пт, 27 мар 2015, 13:58 от odri 1

# 616
Джейн, да - с Мегабъс пътува. Следеше кога ще излязат билетите , за да букне на най-ниски цени. Това, естествено, е възможно само когато на човек му е запланувано всичко от рано.
А аз... започнах да изтръпвам и да нагласям нови стереотипи за евтино и скъпо в УК... 35 п за Лондон-Гласгоу излиза добра цена по сравнение с влакчето от Виктория стейшън до летището - също 35 п, ама пътуване за 40 мин...  Whistling
Здравей Сандалка! 😊 Сега след тази самолетна катастрофа.... ме е страх от тези самолети....  и започвам да се интересувам от автобуси до Великобритания... Някой пробвал ли е да пътува така?

# 617
odri 1, внимавай как цитираш - лепнала си думите на valya_and на morska68, а своите думи - на valya_and.

# 618
  • София
Одри, здрасти!  Радвам се да те видя отново, след седмоклсните трепети  Hug

Абе, и мен ме тресе нервата със самолетите, ама това е май поради ежедневните репортажи, които въртят. Старая се да пазя хладнокръвие. Че то не знаеш, откъде ще ти дойде... ако бяха само самолетните катастрофи на тоя свят да са злотооо... А ми предстои и Номер 2 да изпращам...

За спорта, разгледайте хубаво сайтовете на университетите в разделите за стипендии. За Глазгоу знам, че действат в симбиоза със Стратклайд и общината на града и имат традиция да отпускат стипендии или парични награди на изявени студенти в областта на спорта - независимо от годината на обучение, вкл. и за новоприети. Може и това да изиграе роля при избора. Морска, проверете и вие  Peace (едит: Значи не Морска, а Валя  Laughing )

# 619
odri 1, внимавай как цитираш - лепнала си думите на valya_and на morska68, а своите думи - на valya_and. - Ние с морската сме приятелки, няма страшно....миналата година пихме кафе и дъра-бъра, а таз година пропуснахме, че дзверовете искаха в Джъмбо.
Здравейте! Това за баскетбола много ме интересува! Той баскетболист ли е бил в БГ?-Да. Моят син  получи оферти от петте университета в които кандидатства, като сме ги избирали според баскетболните им отбори... Един от тях е в Шотландия - Aberdeen. Той е баскетболист и държеше на това. Имахте ли някакви предварителни разговори с университета по отношение на спорта?-Доколкото знам, не. Може би да беше отправил писмено запитване само до клуба. После на място имаха обявени дати в спортната зала, като пробни тренировки за подбор на студентите. Беше много развълнуван и щастлив, че са го избрали. През първия семестър игра за втория мъжки отбор от общо три, а дамските са цели два. Сега през втория семестър го поканиха в първия отбор. Подочух нещо за избор за секретар на клуба и летен лагер в Малта, но нямам засега информация от първа ръка.  Иначе сподели, че е ходил на пробна тренировка и по гребане в 8-местна лодка. Знам, че са общо двама българи. Другото момче е Дени от Русе. Отборът пък е сбирщайн от цял свят - грък, литовец, словак, монголец от китайски произход, американец и пр. Абърдийн, ако не се лъжа също имат поне два мъжки отбора. В сряда имат мачове за университетското първенство, а в неделя пътуват и играят за лигата. Успех.

И чакаме с нетърпение още добри новини и оферти от Шотландия. Hug

# 620
Sandalka, Valya, благодаря ви!  Simple Smile Да видим какво ще избере... Мислел и тук да кандидатства и после да реши... Аз съм твърдо за Абърдийн, но... не зависи само от мен за съжаление..  Rolling Eyes  

# 621
/

Последна редакция: ср, 01 апр 2015, 18:55 от Анонимен

# 622
  • Сливен
Ян Бибиян,каква специалност е щерката?Ние се колебаем межу  Глазгоу Каледониан и Единбург Нейпиър. newsm78.
Biomedical Science
Засега е доволна. Тя много искаше медицина, но не в България. А това е трудно.
Затова избра тази специалност. Дава възможност за различни магистратури след завършването й, една от които е медицина ... ако до тогава не си промени мнението.

# 623
Здравейте, мами!Има ли деца в Единбург Нейпиър или Глагоу Каледония.Към тези 2  у-та сме се ориентирали за комп.науки?

Синът ми учи комп. мрежи в Единбург Нейпиър.

# 624
Здравейте! Имате ли информация дали университетите приемат сертификата JETSET или трябва да ги питам по отделно? Готвя се за Ielts, но този ми се струва по-лесен като формат (на различни нива е от 1 до 7).

# 625
A прочете ли какво пише в UCAS по въпроса за езиковите сертификати?

# 626
  • София
HeHe, да-да Simple Smile Трябва да ги запитваш поотделно. Доста университети приемат и други сертификати. Ама дали ще имаш съвпадение на 100%, е въпрос на бинго  Confused
На теб какъв ИЕЛТС резултат ти искат? (Да те успокоя, че 6 или 6,5 се изкарва доста лесно, особено ако се подготвяш редовно. Започни да "мислиш" на езика - буквално и в преносен смисъл - и няма да ти е труден форматът  Peace А ако те притеснява есето, имай предвид, че никой не иска от теб гениални изводи в него, само изреченията ти да са подредени правилно, да нямаш грешки и да има последователност на мисълта. Идеите ти и изказът могат да бъдат съвсем тривиални  Peace )

# 627
^Благодаря, доста ме успокои. bouquet
Ще кандидатствам другата година, но се целя в 7.0 за по-голяма сигурност. Намерих един списък, в който почти всички университети са посочени, че го приемат, но ще им пиша за всеки случай. Ако при изпращането на първоначалните документите до януари месец, все още не си се явил за сертификат и следователно не си го посочил оказва ли някакво влияние върху бъдещите оферти от университети? Нали трябва да им направиш добро 'първо впечатление' или това е функция главно на мотивационното писмо?  Simple Smile

# 628
  • София
^Благодаря, доста ме успокои. bouquet
Ще кандидатствам другата година, но се целя в 7.0 за по-голяма сигурност. Намерих един списък, в който почти всички университети са посочени, че го приемат, но ще им пиша за всеки случай. Ако при изпращането на първоначалните документите до януари месец, все още не си се явил за сертификат и следователно не си го посочил оказва ли някакво влияние върху бъдещите оферти от университети? Нали трябва да им направиш добро 'първо впечатление' или това е функция главно на мотивационното писмо?  Simple Smile

По мои наблюдения, 7,0 искат за медицински, биолого-фармацевтични, лингвистични и хуманитарни дисциплини. И то - не всички университети, а по-именитите.
Ако си с ориентация към някаква по-техническа специалност, там не искат много висок ИЕЛТС. При бизнеса е различно. Но разгледай на сайтовете им директно изискванията за българи.

Категорично НЕ оказва влияние, ако не прикачиш езиков сертификат по време на кандидатстване. Изискването за език ти го допълват към офертата и твоето задължение е да им представиш сертификата преди / при записването си - септември месец. Затова не е нужно и да бързаш да вземаш изпити - спокойно може да стане януари-април следващата година или дори през лятото  Peace

# 629
Здравейте, мами!Има ли деца в Единбург Нейпиър или Глагоу Каледония.Към тези 2  у-та сме се ориентирали за комп.науки?

Синът ми учи комп. мрежи в Единбург Нейпиър.
Всяка информация  за университета ще ми бъде полезна. Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт