Съвети за университети в Шотландия - 2

• 95 533
  • 755
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, мами!Има ли деца в Единбург Нейпиър или Глагоу Каледония.Към тези 2  у-та сме се ориентирали за комп.науки?

Синът ми учи комп. мрежи в Единбург Нейпиър.
Всяка информация  за университета ще ми бъде полезна. Благодаря предварително.

Синът ми имаше оферта освен от Единбург Нейпиър и от Глазгоу Каледониан /също и то два уни в Англия/. След като разгледа програмите за обучение, много лесно взе решение и избра Нейпиър. Англия отпадна мн бързо заради, заради заема от 9к на година. Доволен е от унито, от обучението и от града. Ако имаш конкретни въпроси ще помагаме.

# 631
Христос  Возкресе! Emylibr, синът ти на общежитие или квартира живее?

# 632
Воистина Воскресе,
elis_pl, засега е на общежитие, но за втората година търси квартира.

# 633
Воистина Воскресе,
elis_pl, засега е на общежитие, но за втората година търси квартира.
                    Ние смятаме да е на квартира, само че не зная  как ще  осъществи  търсенето и от тук.  Simple Smile
Синът ми ще е спец. Komputing Swe.Дали синът ти може да даде мнение за нея? Благодаря ти за отзивчивостта.  Simple Smile

# 634
  • Стара Загора
http://www.gumtree.com/2-bedrooms-rent
това е сайт за квартири, който ползва дъщеря ми. Само променяш в горния ред изискванията и търсиш.
По принцип собствениците искат като наемаш жилището да се настаниш от идния месец, така че, за да го ползват от септември трябва да потърсят през юли-август.
Не избирай от агенция защото искат препоръка от предишен хазяин и е проблем ако сте били на общежитие. Има много частни квартири.
Непременно искайте оглед - все ще има някой познат на студента, който може да погледне жилището след уговорка.
тук още един сайт, който намерих, но не е пробван - http://www.rightmove.co.uk/property-to-rent.html
Успех!

# 635
http://www.gumtree.com/2-bedrooms-rent
това е сайт за квартири, който ползва дъщеря ми. Само променяш в горния ред изискванията и търсиш.
По принцип собствениците искат като наемаш жилището да се настаниш от идния месец, така че, за да го ползват от септември трябва да потърсят през юли-август.
Не избирай от агенция защото искат препоръка от предишен хазяин и е проблем ако сте били на общежитие. Има много частни квартири.
Непременно искайте оглед - все ще има някой познат на студента, който може да погледне жилището след уговорка.
тук още един сайт, който намерих, но не е пробван - http://www.rightmove.co.uk/property-to-rent.html
Успех!
Благодаря много за информацията.Веднага разгледах и двата сайта. Grinning
Emilybr,в коя част на Единбург е добре да се търси квартира,за да е в близост до Е.Нейпиър?

# 636
Здравейте !
Дъщеря ми има оферти от Шотландски университети . Трябва да избираме между Глазгоу и Дънди . Налага се да се откажем от единия . Специалността е Философия . Интересува ме по- скоро цялостното ви мнение за двата университета , за двата града , за цялостният пакет около тях ... Трудно ми е да реша . Проучвам , но на каква ли база да стъпя , за да я посъветвам.. Simple Smile

# 637
Не й се бъркай, нека сама си избере.  Simple Smile

Аз бих избрала Дънди - много не харесвам Глазгоу по ред причини, основната - "хилядите" българи там.
Да ме извиняват всички, чиито деца учат там - не целя и няма да участвам в спор, казвам си мнението.
Дънди е най-евтиния град в Шотландия (не съм сигурна дали не и в UK), местоположението му е отлично, по мои наблюдения университетът рядко приема българи, т. е. бих го приела като шанс.
Scorpzou учи в Дънди (мисля). Simple Smile

# 638
Благодаря ти cool witch !
Дъщеря ми учи в английско училище , но много далеч от Англия .
Решението ще си го вземе тя сама , но ми се иска и аз да си създам мнение по въпроса Simple Smile Мама !
Нямаме шанса да си създадем мнение от място и всичко се свежда до нещата, които четем в нета .
Ще ми е интересно , ако споделиш още по- въпроса . Simple Smile

# 639
А, оставям другите да се изкажат.
От пишещите тук около 90 % са в Глазгоу (не те, децата им), така че те виждам съвсем убедена за там.
Моето дете не учи в нито един от двата, дори не бяха в списъка й, мнението ми е странично, но много крайно. Ама аз съм си такава Wink 

# 640
  • България
Глазгоу беше мечтата на дъщеря ми. Малко не й достигна за там. Учи в Бирмингам и е много доволна от университета и града. Не съжалява за Глазгоу. Ето едно мнение от другата крайност Simple Smile.

# 641
Благодаря ти , София !
Не бяхме подготвени за тази дилема . Все още е доста стресирана от отказа на Единбург и Сент Андрюс Simple Smile Ако кандидатстваше от България , предполагам , че шансовете й за там щяха да са по- големи Simple Smile , защото една оценка Б , разтърси жестоко коръба .
Аз вярвам в знаците на съдбата и щом е станало , значи има защо Simple Smile Приемам доводи и на лични . Просто всяка подробност в момента е от важност за мен . Simple Smile Ако сте си отгледали и вие философчета , а особено ако учат в един от двата уневерситета , ще съм ви благодарна да ми споделите !!!

# 642
Благодаря ти , София !
Не бяхме подготвени за тази дилема . Все още е доста стресирана от отказа на Единбург и Сент Андрюс Simple Smile Ако кандидатстваше от България , предполагам , че шансовете й за там щяха да са по- големи Simple Smile , защото една оценка Б , разтърси жестоко коръба .
Аз вярвам в знаците на съдбата и щом е станало , значи има защо Simple Smile Приемам доводи и на лични . Просто всяка подробност в момента е от важност за мен . Simple Smile Ако сте си отгледали и вие философчета , а особено ако учат в един от двата уневерситета , ще съм ви благодарна да ми споделите !!!

На мoя син същ му отказаха от Единбург и Сейнт Андрюз. Предпочете Глазгоу, пред другите. А и от там му тговориха почти веднага след изтичане на срка за подаване на документи. Вече трета година е там и дори не иска да си идва.  В Университета на Глазгоу е.

# 643
Моят син и неговият приятел учат в Дънди така, че мога да отговоря на всякакви въпроси. Няма да влизам в спорове или да съветвам къде би било по-добре - Глазгоу или Дънди, всичко е много относително и зависи от много неща.
Успешна нова седмица на всички!

# 644
Последното нещо , което искам е да създавам спор в групата Simple Smile
Едва ли има грешно решение . То е просто решение и от там нататък поемаш в тази посока .
Иска ми се да знаем повечко неща преди да го вземе, а кой да е по- точен източник от мамите Simple Smile За това сме до тях Simple Smile
Благодаря ви !
Предполагам , че има и други мами с мнение , пишете ми и на лични моля Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт