Съвети за университети в Шотландия - 2

• 95 340
  • 755
  •   1
Отговори
# 645
# 646
Глазгоу е страхотен град, с безброй възможности за работа, забавления и пазаруване. Дали ще общува с българи, всеки си решава. Дъщеря ми май много не го прави, просто така се стекоха обстоятелствата. Университетът на Глазгоу е много престижен, но и с много високи вече изисквания. Синът ми най-вероятно ще бъде в Страклайд.

# 647

Благодаря много за информацията.Веднага разгледах и двата сайта. Grinning
Emilybr,в коя част на Единбург е добре да се търси квартира,за да е в близост до Е.Нейпиър?
[/quote]

elis_pl, В зависимост от кампуса. Компютърните науки са в Merchiston. Най-добре е City Center /Meadows напр./, ама не съм мн запозната Simple Smile

# 648
Да споделя,какво ни се случи.Преди няколко дена се обажда сина,че му липсват парите от българската сметка.На бегом в банката и се оказа,че два дена подред е теглил една и съща сума,което не е вярно.Бяха му блокирали сметката.Аз от негово име попълних някаква молба и до половин час всичко беше наред.Обясниха ми,че същото може да се случи и при плащане с карта в магазин.Сумата да е два пъти отразена,като изтеглена.За три години не сме имали подобни проблеми,но сега ще внасяме и веднага,ще си тегли парите.Пък и картата му изтича след два месеца . newsm78

# 649
Дъщеря ми доста отдавна не ползва българската си карта. Получава си заплатата на ръка и всеки понеделник ходи в банката да си я внася. Следи си всичко много внимателно, даже приятелят и се шегува с това, но се радвам че има навик да си проверява нещата. В банките стават много грешки, човек трябва да е нащрек.

# 650
Сина си получава заплатата направо в шотландската сметка,но ние му внасяме все още в българската всеки месец.През учебно време работи по малко часове , от там и парите са му недостатъчни.Чакаме с нетърпение момента ,когато сам ,ще се издържа.

# 651
  • София
Морска, абе ужас! А какво значи

...Аз от негово име попълних някаква молба и до половин час всичко беше наред...
Парите отново са се оказали в сметката му или просто са разблокирали картата?
Защото, ако е плащано през пос-устройство, дори и по грешка (или умишлено), то може да се проследи и да се оправи "грешката" при търговеца. Само ако през банкомат е теглено, няма как и сигурно става въпрос за кражба на данни Sad

# 652
  • Стара Загора
От картата на дъщеря ми  през декември бяха дръпнали чрез два различни сайта 180 евро.
Внесох й пари за наема и тя ги тегли след два дни и ми звъни че няма достатъчно в сметката. На другия ден тръгваха за България. Добре, че съквартирантът й услужи с пари, за да успеят да платят наема.
Отидох в банката и видях, че е онлайн плащане в евро, което въобще няма как да стане. Подадохме заявление, че парите не са платени от нея. След 2 месеца чакане ни върнаха 150 евро, които бяха към единия сайт, но другите не ги възстановиха. Изпратиха ни едно писмо от банката, че по някакви причини не могат да ги изискат от "търговеца" обратно. От банката ни казаха че вероятно ПИН кода е откраднат и видяхме че са направили тегленето на три пъти през няколко минути. Имат схема хората.

# 653
http://www.scotlandtobulgaria.com/  Днес го намерих и споделям с вас.

# 654
За мен неизползваемо. Изчерпват цяла Шотландия само с 5 града

# 655
Здравейте, имам един въпрос свързан със студентския заем в SAAS. Кандидатствах началото на май, но вече месец не получавам писмото по пощата, пратиха ми го за втори път, но пак нищо. Искам да попитам, ако сте имали такъв проблем, задължително ли е да го получа по пощата или може да го принтирам само,  тъй като го имам в профила ми в СААС като pdf?   
Благодаря предварително! Peace

# 656
Всичките писма на сина ни са в къщи.Превеждат парите направо в университета.До сега само едно беше  в пощата,другите две хвърлени отгоре,

# 657
И моят син не получи първото писмо, но писа да му изпратят второ,
което същи не получихме до заминаването му...

Rositsa Stoyanova, моля те, да споделиш къде отиваш да учиш и офертата, която получи.
Тази година форума е заглъхнал...

От седмица се радвам на тинейджъра си, пристигна със статуетка новобранец на сезона
и златен медал от турнир за Купата на Глазгоу. Видях, че вече фигурира в сайта на университета,
като член на първия отбор /единствения сниман с папионка.. Grinning/.
А в деня, в който кацна големия, малкия игра за първи път в Пловдив и също получи медал...и толкова беше щастлив и горд да се похвали на батко си....Два-три дена преди това се разхождаше окичен с батковите си медали из къщи, като повечето се оказаха от математически турнири... Laughing
Пожелавам успех на всички кандидатстващи и добри оценки на студентите!

# 658
  • София
Браво на момчетата ти, valya_and! Hug

# 659
valya_and, браво и от мен, имаш повод да се гордееш!

Включвам се да размърдам темата. Дъщеря ми предпочете Стратклайд пред Сент Андрюс, грешка или не, вече е факт. Така че, наесен и моето дете ще се отправи към Гласгоу. Вече закупихме и еднопосочен билет от нашия град Бургас до Гласгоу, директен полет с Томас Кук. Не сме изяснили още темата с общежитието, но момата хукна на концерт на Марун5 в Мюнхен  Grinning, та като се върне и това трябва да отметнем.Надявам се да сме си взаимно от помощ. Поздрави на всички мами.

Общи условия

Активация на акаунт