Отговори
# 615
Здравейте, момичета!

Малкта Ели вече е добре, кашля много рядко, започна да си пишка нормално, започна да хапва повече и е много по-спокойна, но за сметка на това сега и аз и баба и' сме болни .... ужас направо.

Reneta_87 според мен не трябва да изчакваш да и се доспи толкова, че да се изнерви. До 2 часа след като се е събудила би трябвало да и се е доспало (дори да не го показва). При нас колкото повече и се спи, толкова по-трудно заспива. Специално на нас излизането навън много добре и повлия, защото излизахме когато хапне на обяд .. така си свикна, че в тези часове се спи.
Играчките и аз ги ми с препарат за бебешки съдове, а шишетата може би 4-5 пъти съм изварявала откакто се е родила ... не съм фен на тази постоянна стерилизация (майка ми е изварявала шишетата след всяко мое хранене и накрая като е спряла да ги изварява съм хванала някакви гъбички в устата), да не споменавам, че всичко, което докопа в ръцете, отива първо на проверка през устата   Laughing
Да ви споделя сега: от около една седмица косичката над ушенцата усилено ни се къдри  newsm44 , само ме е страх да не се изправи след като и измия косата, че откакто се разболя, косата не съм и мила (страх ме беше да не я разболея още повече)

# 616
ShySun, напротив, съветът е много на място  Peace Тъкмо по-горе се оплаках, че в пюрето от тиква на "Ганчев" има нишесте и ябълков сок  #Cussing out Значи ще търся нечие друго пюре, решила съм да отида в някой голям магазин и да ги огледам едно по едно  Simple Smile. И в тази връзка - някой има ли лични наблюдения от пюретата на "Gerber"?
Абе Деси, и аз като ShySun, с непоискан съвет, ама що трябва да купуваш пюре от тиква точно. Поне това може да си го направиш сама. Разбирам да е пюре заек с аспержи например, да го купиш, ама пюре от тиква, морков, картоф? По-добре си го приготви, поне със сигурност ще знаеш, че в тиквата има само тиква и вода и АМ, колкото добавиш в началото. Купените пюрета имат винаги добавки - подсладители, нишестета и пр., а също и консерванти, защото няма как да издържат срок на годност напр. 3 години и да ми пишат "без консерванти".
Извинявай за намесата де Hug

# 617
Момичета захранихме се току що LaughingМного и хареса !Започнахме с пюренцето на "Gerber"(ДЕСИ ,как ни улучи Grinning)което е само морков-е,няма такова учудване ,малко радост и после мусене и после сладко примляскване и отваряне на уста за още Grinning Grinning Grinning Grinning Grinning,много приятно съм идненадана ,но аз усещах че на беба ще и е сладко..отдавна мляска и като види нашите манджи GrinningИ така като за първи ден по съвет на педи дадох две малки лъжички,разредени с малко вода ,в храненето сега предиобяд и дохраних веднага с кърма!Ако всичко е наред утре пак така + още една лъжичка и пак от това пюре!Сега си спомних вече и какво значи изцапани дрехи от пюре...ще пада голямо пране вече Laughing Laughing Laughing Laughing
п.с това пюренце е 100% моркови ,без добавено нищо друго..затова избрах точно него

# 618
  • София
ShySun, напротив, съветът е много на място  Peace Тъкмо по-горе се оплаках, че в пюрето от тиква на "Ганчев" има нишесте и ябълков сок  #Cussing out Значи ще търся нечие друго пюре, решила съм да отида в някой голям магазин и да ги огледам едно по едно  Simple Smile. И в тази връзка - някой има ли лични наблюдения от пюретата на "Gerber"?
Абе Деси, и аз като ShySun, с непоискан съвет, ама що трябва да купуваш пюре от тиква точно. Поне това може да си го направиш сама. Разбирам да е пюре заек с аспержи например, да го купиш, ама пюре от тиква, морков, картоф? По-добре си го приготви, поне със сигурност ще знаеш, че в тиквата има само тиква и вода и АМ, колкото добавиш в началото. Купените пюрета имат винаги добавки - подсладители, нишестета и пр., а също и консерванти, защото няма как да издържат срок на годност напр. 3 години и да ми пишат "без консерванти".
Извинявай за намесата де Hug

Веднага ти отговарям  Simple Smile Защото единствената домашна тиква, която успях да намеря, е една висока оранжева, а се оказа, че е желателно да е от кръглите бели. Дали ще купя неизвестно как гледана тиква или неизвестно как направено пюре - все тая. За морковите - същата работа: кой знае как и къде са гледани, а нямаме домашни, в пюретата поне са минали някаква обработка и контрол (надявам се) Peace

За консервантите: навремето нашите правиха разни консерви (месни, плодови и компоти), без абсолютно никакви консерванти и си ги ядяхме и след 2-3 години. Затова за мен няма нищо странно да е такъв срокът на годност при правилна консервация  Hug

ciao-ciao, браво на детето!   bouquet

# 619
Някой пръска ли си тиквите с препарати, тори ли ги? Аз не съм чувала до сега. Все някоя баба може да се намери да даде една тиква  Simple Smile Поне във Варна покрай големите пазари се намират баби и дядовци продаващи собствена продукция.

# 620
  • София
Някой пръска ли си тиквите с препарати, тори ли ги? Аз не съм чувала до сега. Все някоя баба може да се намери да даде една тиква  Simple Smile Поне във Варна покрай големите пазари се намират баби и дядовци продаващи собствена продукция.

Ако тиквата не се отглежда с цел продажба (на бостан, където най-малкото ги пръскат  Wink), обикновено в дворовете расте близо до тоалетна или други нелицеприятни места (най-често до ограда, където се излива мръсната вода и други битови отпадъци) - поне това съм виждала по селата, включително и при свекърва ми, която за беля тази година не посади тикви. Ако пътуваш по магистралата и се загледаш - тиквите растат върху бунища или най-накрая на градините, т.е., най-близо до магистралата  Peace Ето това продават частните производители  Hug. Съпругът ми провери на "Д. Петков" - нямало е тикви  Tired

# 621
  • Бургас
Деси, защо от кръглите? Аз на свеки изрично поръчах цигулка, че е по- сладка.
Ние днес чакаме гости и съм поръчала домашни: картофи, тиква- цигулка, тиквички- замразени, морков- замразен...
Линка го намерих в гугъл. Случайно! Хареса ми, че е систематизирано. Дава идея как се случват нещата, че аз и представа си нямам. Никой не е казал, че това ще е последователността! Аз съм решила да започна с оризова каша, че нали и без това много дриска... дано се регулира  Mr. Green
Въпреки, че съм скарана с готвенето, ще направя зверски усилия да приготвям пюрета. И ще се жертвам да ям каквото яде и Иво  Sick  
Днес пак е скапано времето и на мен ми е едно унило... А и снощи Иво искаше цяла вечер да играем и да говори  ooooh!
Хубав ден   bouquet

# 622
Е то не е ли по-добре тиквата да е от края на градината, а не точно до доматите? Хи хи хи . Все тая по принцип, един и същи киселинен дъжд ги вали. Blush  За съжаление съм еколог и поназнайвам малко ботаника и анатомия на човека, и ДОСТА химия - та реших да не се втелявам или със семейството ще измрем от глад преди да се натровим с някой токсин.  Laughing

# 623
Пюре аз правя от цегулка  тиква сварявам в малко вода  1-2 лъжички за нея,   другото за мене.

# 624
Добър ден, момичета!Ние от 3 дни имаме следния режим и съм много доволна:вечер заспива към 23.00ч.и спи почти непробудно:1-я ден до 6.30ч.,2-рия до 07.00ч. и днес откара до 7.20ч.После го слагам в кошарата и около 1/2-1 час си играе и говори и заспива и откарваме докъм 10.30-11.00ч. и почваме да се забавляваме.
Ей,едни много дрискат-други пък не акат.Голяма идилия.Ето вече 3-ти ден не сме акали.Довечера май ще има процедура,че се притеснявам,все пак яде цели пюрета вече...
Деси,благодаря за линка!
ciao-ciao,Рени, Деси - благодаря за споделеното за остатъка от мляко-хвърлям го вече!С останала кърма не съм имала проблем- Калоян я хапва пак.
mimeto_slavova,радвам се че малката Ели е добре!

# 625
  • София
Като останала само с жива рода в градовете и никой познат на село подкрепям =Деси= - от непознат на пазара не бих купила. Няма гаранция, че бабата, която продава, я е гледала таз тиква, квото и да разправя... А и при захранването на баткото при все опитите ми да дам превес на приготвените вкъщи, той си ядеше купешките (писах вече за задкотлонното устройство  Mr. Green освен че вкъщи никой не яде тиква...)

# 626
Тиква обичаме много в нашето семейство и си гледаме на село. Ако е хубава годината - стават, по принцип и да се пръска тиквата, то е в много ранен стадий от развитието на растението (още докато е току-що поникнало). Нямаме претенции за сорта - харесваме и бели тикви, и цигулки, и оранжеви, високи.
Деси, стана ми смешно как описваш къде се сеят тикви.  hahaha Нашите са далеч от мръсната вада, но защо е за предпочитане кръглата бяла тиква?  newsm78

# 627
# 628
Здравейте,
Мина си дреме в момента, а след малко ще ходим в посолството на рожден ден. Сгирджена е и готова за излизане, само да дойде баща й да ни вземе. И аз се пооправих.
Чета ви плановете за захранване, приготвяне на домашни пюрета, марки готови пюрета и дано не ми се обидите, ама ми се струва, че пресилвате нещата. В смисъл, че едва ли не трябва от луната да дойде този зеленчук, за да е напълно перфектен, чист, расъл на най-хубавото място, непръскан, стерилен, да няма добавки, консерванти, и прочие. Е, вие яли ли сте такова нещо? И защо си мислите, че на детето ще му хареса тиква с вода? Няма да му хареса, казвам ви от сега. След млякото, храната трябва освен да е чиста, да е и вкусна, иначе няма захранване - ще ги отвратите от яденето за дълго време и ще си отглеждате злояди деца. При приготвянето на домашното пюре, важно е да има приятен вкус, който да привлече бебето. Затова се избира сладък зеленчук - картоф, морков, тиква. Към съответната сварена на пара и пюрирана консистенция е добре да се добави АМ, а не вода, за да е по-плътна, гладка и вкусна. Аз не виждам нищо лошо и опасно в малка бучица хубаво масълце - придава ухание, облажава зеленчука, но може и да я спестите ако нещо ви притеснява. И ако това е прясно приготвено, леко топличко, вероятността да се хареса е голяма. Тиква с вода - извинявайте, ама това е буламач на ента степен, ако и тиквата не е от най-сладките има да захранвате три месеца с това чудо.
За готовите пюрета ще ви кажа, че Ганчев са най-вкусни. Голяма работа, че имали ябълка вътре. Ябълката е неутрална, не предизвиква алергии и прави пюрето леко сладникаво. Слагат я навсякъде, за да е по-приятно на вкус за бебето. Такова еднокомпонентно пюре - смлян зеленчук без нищо - купешко няма да намерите, ако ще да е написано не 100, а 200 процента еди какво си на него. Ако пък случайно има, то ще е с вкус на слама и няма да става за ядене. Аз пробвах да дам навремето някакво такова (Бебевита май беше) на сина ми. По-отвратена физиономия и до днес не съм виждала. А бебето ще си отмъсти за всяка гадорийка, която се опитате да му пробутате, със съответното оплюване, кихане с пълна уста и други подобни действия!  Mr. Green Mr. Green Как се пере и бърше след това... така че пак си помислете дали да тъпчете наследника с карфиол и зелен боб, разредени с вода! Пиша това донякъде и в кръга на шегата, като пресилвам някои моменти, но наистина - майчетата с първо детенце, важен е и вкусът, не само чистотата и еднокомпонентността на храната! Още повече, че децата ще растат в тази среда и с тази храна, няма как да ги опазим напълно от известно количество химия, която ние самите приемаме. Нима сега като кърмим, те не поемат химията, която ние ядем. Едва ли някоя от вас се втелява толкова върху собствената си храна. А АМ не е ли и то чудо на химията - набъкано е с какви ли не витамини, минерали, извлечени са му разни вещества, изсушено и направено на прах и т.н. От наблюдения мога да кажа, че най-пазените деца никак не са най-здравите, така че по-спокойно, по на "едро", с минимална термична обработка, за да остане все пак някой и друг витамин в зеленчуците, и всичко ще е наред.
Мина е станала голяма закачка напоследък и това не й се отразява добре на сученето. Цокне малко и започне да ме гледа и да ми се хили, при което прекъсва сученето. След малко пак същото. Вместо за десет минути, храненето се проточва по половин час. Много е впечатлителна, чак ме ядосва с това моткане. Че и с краката все нещо движи и мърда.

# 629
  • София
Кръгла защото прекалих с четенето в Интернет   Mr. Green Препоръчват с бяла кора или онези мъничките (дето са като кратунки). Моята дори не е и цигулка, а нещо мутирало  Grinning

tanchoo, огромно благодаря!  Hug Тъкмо сядах да търся тази информация  Peace

Poli BK, разбира се, че не разредена с вода. Въпросът е вътре да няма добавено нишесте (поне на първо време, след това е ясно, че ще тъпчем децата с боклуци) Peace

За вкусовите предпочитания вкъщи: всъщност, ние се храним сравнително екологично. Месо купуваме само пилешко и то много рядко - като ни се прияде. Свекърва ми гледа разни животни и зеленчуци, така че всичко е чисто и проверено. Дори като свикнахме с чиста храна и купим същото нещо от магазин - ами то направо няма нищо общо като вкус  Sick и редовно се изхвърля.

За наш лош късмет тази година свекърва ми не е садила нито тиква, нито тиквички, нито моркови  Tired Само картофи, чушки, зеле и домати има.

Общи условия

Активация на акаунт