Отговори
# 630
За продуктите - домашни или купешки, гледам да не са от едно и също място и да не става навик да се яде само от една марка. Нагласата ми е, че разнообразието понижава риска организмът да се насити с едни и същи вещества. Дори и домашното производство, ако отдолу минава подпочвена кофти вода, пак може да се окаже не толкова еко... Честно казано, въобще не се замисляме над тези въпроси. След Чернобил не вярвам в еко-то... Надявам се организмите ни да са силни и да усвояват предимно правилните неща... За захранването сте ми много полезни, защото сама не бих седнала да набавя цялата тази информация. С баткото се движех по стъпките на една приятелка и пак не съм си създавала сама грижи. Вярвах, че всичко е ОК.
Днес е важен ден за нашето семейство - видяхме двете чертички преди точно година Simple Smile Баткото ми даде 20 лева с молба да си направя един тест, че не издържал на напрежението Simple Smile))) Викам, че тестът не струва толкова. А той - ами да се почерпиш, ако ще имам братче Simple Smile Сладкиши са големи тези дечица, бре Simple Smile

# 631
farfalla, писах и във фейсбук, ако ти си питала - моята педи е в Младост, в 25 поликлиника, д-р Ячева. Много съм доволна от нея, не изписва антибиотици прибързано, дава ми направления винаги когато искам (ние сме цялото фемили при нея нищо че е детски лекар), много е спокойна и внимателна, не ме кара да захранвам, даже миналия път като я питах за това, тя каза - не бързай със захранването. Имаше възражение само за кърменето на поискване и то в смисъл, че ще ме докара до пълно изтощение това денонощно кърмене (за което пак се оказа права разбира се, но ...). Препоръчвам я с 2 ръце.

Да, пак аз питах във Фейсбук.
Благодаря ти!

# 632
И да питам нещо,след поставянето на ваксината за пневнококи,Калоян има зачервяване на мястото,където е убождането?Някоя мама имала ли е такова?

На Катрин след всяка ваксина има по малко зачервяване, което до 24ч отшумява. Като опипам мястото има и топче, което изчезва до 3-4 дни след ваксината. Мисля, че е нормално.  Hug

# 633
-=Деси=- Учудващо добре държи броеницата без помощ от мама:-) Ето защо мама е тооолкова доволна:-)

# 634
  • София
-=Деси=- Учудващо добре държи броеницата без помощ от мама:-) Ето защо мама е тооолкова доволна:-)

Ооо, браво!   bouquet Зарчето все си я пъха някъде в носа  Mr. Green А от цялата броеница най-много му харесва червената топка  Peace

# 635
Eто ни отново върнахме се от разходка, времето беше много приятно....
По темата с пюретата подкрепям Поли, затова ще правя каквото намеря домашно за самото захранване, пък после от бабите на пазара, нали и без това ще яде каквото ядем и ние после, трябва да свиква детето.  Laughing

# 636
Най-накря успях да прочета всичко до край, макар че някой неща по отгоре съм ги чела. И така нашето пътешествие до София мина много добре за сега се  отлагат операцията на сина ми, което ме успокои, сега трябва да търся курсове по плуване. Понеже той има птичи гърди и се оказа, че и обушарски едновременно но за сега не е фатално. Ако някоя варненска мама има информация за курсове по плуване за малки деца нек да да ми пиши на лични. Иначе голямо обикаляне падна в София. Обиколихме на бързо любимият ми магазин Икеа от там смятаме да си купуваме обзавеждане за новият апартамент. Криста  се държа много добре, дори и на кръчма ходихме с нея и нямам оплаквания.  Вчера и биха третата двойна ваксина и в тази връзка да благодаря на Поли за изчерпателния коментар за ваксините . Аз смятам да слагам другият месец ротавирусната ваксина.
От другата седмица ще започна да я захранвам с тиква и т.н. Тя определено има интерес към нашата храна, започва да се плези, мляска и да се плюнчи. В софия се научи да се плези по команда много е смешна. Вече си хваща играчките но не може да се обръща сама от гръб по корем.
Момичета получих страхтни снимки. Имаме си най сладките бебета.
Забарвих да напиша че само в началото аз ще и правя храната и после минаваме на готови пюрета. Може би на Ганчев ще купувам все пак и цената е важна с това безпаричий сина ми с тази марка съм отгледала ималко от гербер но те са много скъпи. За кухня ми е още рано да мисля но предният път ползвах частна и бях много доволна.

Ето една снимка на моята принцеса
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 15 фев 2013, 17:03 от palica

# 637
Здравейте отново!Аз няма да се изказвам за пюретата,че вече бая пъти го правих.Да не ставам досадна!И аз като Мария съм за разнообразието.
Да похваля Калоян-днес 2 пъти се изака сам.В тази връзка, Fortuna,броколите свършиха чудесна работа.Нали обстойно изследвах памперса  Mr. Green,Е,аз се презастраховах  и сложих в пюрето 5 мл. лактулоза.
Искам да благодаря на Деси, Рени и Рали за подкрепата,която ми оказаха в този труден за мен момент!Както и на всички останали мами споделили мнение по моите терзания.
Иначе,зачервяването след ваксината избледнява май,ще гледам обстойно довечера.Отдавам го на факта,че Калоян доста шаваше,пък и е беличък и лекарката,май се обучаваше...

# 638
Ох, да се разпиша пак, въпреки че позабравих какво щях да пиша от обяд.

mimeto_slavova, аз не я чакам умишлено да й се приспи много и тогава да я припивам. Тя просто или е супер игрива, че не показва много признаци на сън и играе, или е спала преди половин час. Понякога се събужда, както вече писах, директно с мрънкане да си получи пак гърдата, за да се приспи. И аз нямам против да й дам, да си заспи пак. Обаче започва да го прави и през нощта, на всеки 30-40 минути да се буди. Еми нямам нерви вече за това, а и кърмя. Недоспиването и неяденето са ми проблем в този случай. Та затова е и мойта сага.
Също съм на мнението на Поли, имаме някакво производство на зеленчуци и месо, обаче нито те са гледани изключително еко, нито пък пюретата са супер чисти. Смятам, че чак толкова задълбочено вглеждане в детайлите е излишно. Все едно и аз гладна да остана. Мнението ми и за стерилизацията е същото. Няма как всичко да е изключително стерилно. Да ви кажа и кожата на ръцете ми много изсъхна. То миене на ръце на всеки половин час, немазане с крем, заради непрекъснатото дъвчене на пръстите ми, няма как иначе. Обаче пък дъвче и одеалца разни, които няма как да пера всеки ден.
Та дали тиквата е расла до тоалетна, или никоя баба е торила градината с оборска тор  Sick, все същото май  Laughing. Това е малко пресилено, де.
Ще захранвам първо с домашни картофи, тиква, ама после ще си купя био моркови, и ябълки от пазара. От всичко по малко. И без да звучи претенциозно, ще купувам после готови пюрета според качеството, не според цената. Без да искам да обидя тези, които не могат да си позволят този лукс.
Сребрина, броколито добре си е свършило работата.
В сряда сме на снимки и ми се искаше по-хубави снимки да пратя за колажа, обаче не разбрах дали ще е със следващата тема. Рали, Щастлива жена, как сте го намислили?

# 639
Ние се завърнахме от партито в посолството. Мина беше център на внимание, премятаха я на ляво и на дясно, а тя ухилена до ушите, гука, пя, възклицава. Като се умори, удари една кратка дрямка, после я храних и продължи с репертоара. Сега вече е гроги и спи. Баткото и той се присъедини след градината, заигра се с едно друго детенце. Въобще хубаво си изкарахме - малко разнообразие и социални контакти, че съвсем ще подивеем. Мина досега не беше попадала сред толкова много хора (повече от 20 души се бяхме събрали), но и тя като Борис явно се чувства добре.
Мария, пропуснах сутринта да ти кажа, че вчера си направих диск за японската плетка и много добре ми се получи, а като сложих и по-дебели конци, стана хем по-красиво, хем по-бързо. После пробвах и макрамето (това с вързването), ама по-бавно върви, повече конец иска и нещо ми се суче, та май ще правя гривните повече по японския начин. Мерси за линкчето!
Рали, много сладка тази Криста, как се е ококорила на едната снимка! А на другата пък прилича на цъфнало божурче. Жива и здрава да ти е, както и останалите ни бебочета!

# 640
Изобщо няма да се меся в темата с пюретата, че както казах, аз няма да давам такива Simple Smile  Истината е, че трябва да се четат етикети по-внимтелно и това е. Хипер, мега, ултра еко, био просто няма  Wink

Прибрахме се преди малко от дългаааа разходка, Сами е супер щастлив след двата дни у дома Simple Smile Зачервил бузи, маха щастливо с крака и ръце  Grinning Аз изпрах и изгладих поредната порция по-големи дрехи  Crazy Вие гладите ли още всичко? Аз мразя да гладя и си казвах, ще гладя до 3-ти месец. Ама ей го на стана 4-ри, пък аз още гладя. Някак си не мога да му ги прибера намачкани в скрина  Flutter Не се втелясвам на дезинфекцията, щото така или иначе ютията ми не вдига 300 градуса  Laughing 

# 641
  • София
Здравейте и от нас! Чета ви, но хич не ми се пише, страшно много съм се сдухала заради по-бързо затварящата се фонтанелка и нарастването на главичката ( тук поне имаме малко напредък, вече сме на +5см от раждането Grinning), изчетох какви ли не гадости, все си представям най-лошото, постоянно плача и само се вглеждам във всяко движение на Танчето и се чудя дали се развива нормално, направо вече съм за психиатър. Само като я видя да свива ръчичките в юмручета или нежеланието й да е по корем и ми идват черните мисли  Sad
Да ви попитам, вашите бебчета вечер кисели и нервни ли са? Все си мисля, че коликите вече отминаха, въпреки че понякога изглежда все едно корем я мъчи  newsm78, през деня си гука, смее се, играе си и вечер пак се започва мрънкане прерастващо в рев и накрая заспива, не знам просто изморена ли е, много й идват емоциите ли  newsm78 През деня вече определено не е както беше в началото, но вечер си е същата история.

# 642
Здравейте момичета  Hug  Извиете ме че отдавна не съм се включвала,но нямам никакво време  #Cussing out Надявам се занапред да се включвам по често Simple Smile ПРИЯТНА ВЕЧЕР   bouquet

# 643
  • София
palica, забравих да ти напиша, мъж ми като малък също е имал т.нар. "пилешки гърди", сега няма и помен от тях, нито пък има някакви други последици от това. В детската градина известно време е носил нещо като протеза с ремък да притиска гръдния кош, но това все пак е било преди повече от 30 години, сега сигурно има и много по-съвременни методи и физиотерапия, това с плуването определено е много по-добър вариант  Peace Дано скоро всичко да е наред  Hug

# 644
  • USA
Не мога да ви догоня! Simple Smile

Поли, съгласна съм за всичко за ваксините. Много съжалявам за брат ти!  Hug Само ще добавя, че вече има много свободно движение на хора по света. Не се знае къде ще попаднат нашите октомврийчета и е хубаво да са защитени от най-коварните болести. При нас имаше бум на коклюш миналата година с фатални случаи, точно заради неваксиниране.

Деси, аз баткото го храних с готови пюрета предимно, заради причините, които са писала. Аз и работех по това време и нямах възможност да варя и пасирам. Никога не съм се водила от марката. Гледам съдържанието на пюрето винаги, аз и за другите храни го правя, и по възможност взимам био. Гледах също да са по-разнообразни. Като бях в България давах храни, които тук не се ядат традиционно (заек напр.). Сега смятам да давам и готови, и направени от мен пюрета, според наличието на време и желание. Също, не бих правила пюре от плодове/зеленчуци, които не са местни - в БГ не бих дала авокадо например.

Ива_83, поздравления за РД! Дано всичко да е наред с оченцето!  Praynig Hug

Светле, не психясвай. Сигурна съм, че всичко е наред. Децата са различни, а твоето се развива добре. Расте, щастливо е и това на тази възраст е най-важно. Никой не може с точност да ти каже колко трябва да и е главата или фонтанелата - хората сме различни. 5см е добър растеж като гледам по кривите. И аз се психясвам за дребни неща и разбирам какво ти е. Както се казва "Да не ти се случва каквото ти мисли майка ти!".  Hug Ема също мрази да е по корем и вечер е изнервена. Отдавам го на малкото сън през деня и на още неразвитата нервна система.

Общи условия

Активация на акаунт