Както и момичетата ти споделиха и писаха – има препоръки на СЗО, които биха могли да са някакъв ориентир, и всяка майка да прецени спрямо информацията, с която разполага и като се съобрази със своето бебе, как да постъпи. Ще спомена отново тези препоръки (наскоро писах на Деси
по подобен въпрос) и някои от признаците за готовност за захранване на кърмачета, надявам се това да бъде полезно и за други майки.
Не пише ли някъде за какво толкова късно ги включват?И защо дават моркова като спорен продукт?

Днес пак имаме радост в памперса
Всъщност, то се започва с 1/2 ч.л. първия ден, от втория натам няма проблеми. Сега ги гледах, всъщност 1 ч.л. е почти 2,5 бебешки, така че съвпада с това, което казваш 

От сутринта чета и най-накрая да се разпиша.
Това за моркова и аз го четох някъде тези дни. Аз, обаче, ще го дам по-късно, че Катрин е предразположена към запек. Та, първото нещо, което ще дам е тиква - полезен зеленчук, ние я обичаме, имаме домашно производство. Извинявай, не го приемай като заяждане, но тиквата независимо с каква кора е, отвътре е винаги оранжева.
Аз вчера поразгледах сортовете тиква из нета, разликата е във вкусовите качества, структурата (дали е по-влакнеста или не). Извинявай, още веднъж.
За картофа и аз се чудех защо не се дава по-рано, благодаря за разясненията. Само ми е чудно как ще дам на Катрин броколи или карфиол, като последния го ядем само в туршия.
Ама ще се правя, че ми харесва. 

Доки не спомена нищо за захранване, а аз и не бързам.Като предложих 8ми март като дата за захранване и погледа на доки просветна и каза,че е идеална дата.След следвашата консултация ще се захраним.Както и преди съм казала, последователността е:зеленчук, плод или каша, в зависимост как ще реагира малчо.Към момента има показатели за захранване, но няма да бързам -иска ми се още малко да се покърмим само.
)
)
Това за моркова и аз го четох някъде тези дни. Аз, обаче, ще го дам по-късно, че Катрин е предразположена към запек. Та, първото нещо, което ще дам е тиква - полезен зеленчук, ние я обичаме, имаме домашно производство. Извинявай, не го приемай като заяждане, но тиквата независимо с каква кора е, отвътре е винаги оранжева.
Аз вчера поразгледах сортовете тиква из нета, разликата е във вкусовите качества, структурата (дали е по-влакнеста или не). Извинявай, още веднъж.
За картофа и аз се чудех защо не се дава по-рано, благодаря за разясненията. Само ми е чудно как ще дам на Катрин броколи или карфиол, като последния го ядем само в туршия.
Ама ще се правя, че ми харесва.
А и нали самата аз първо ще дам тиква
Но понеже беше споменато в различни статии, затова просто го отбелязах като факт. За картофа: те затова препоръчват да се изкисне 1 час във вода, за да се намали ефектът от нишестето. Карфиолът всъщност не е толкова гаден, а броколи има във вид на готово пюре (не помня на коя фирма обаче), както и пащърнак, който спокойно може да замести едно от двете
Другото, което четох, но не го споменах, защото е излишна информация, е че децата нямат идея какво какъв вкус трябва да има, "гурмани" са и възприемат храните по съвсем различен начин от нас. Нещата, които ние не ядем по принцип вкъщи (точно броколи, карфиол извън туршия, картофи, спанак, пащърнак и други зелении) мисля да му ги дам да ги опита и да ги яде в смесените пюрета и кухнята, а после ще забравя за тях 
А и Зарчето е изцяло на АМ, ще гледам максимално бързо да въведа продуктите, които съдържат нещата, които кърмените бебоци получават през вас от кърмата
100% ще намеря нещо полезно, което съм пропуснала

Не ми се иска да използвам агресивни препарати.
звучи добре, но е ужасТно на вкус. Блудкаво и гадно! Отврат!
А малкия даже се облизва доволно след това!
Аз си позволявам да коментирам твоята схема, защото след като прочетох всичката информация, която дадоха тук момичетата и тази, на която аз попаднах, реших, че ще захраня по такава като твоята (с някои различия като напр. това, че картоф ще въведа по-рано от теб). Сребрина беше дала броколи на Калоян и той ги приел добре. Видях, че ги има като готово пюре, така че това ще се купува. Права си, че децата не познават кое какъв вкус има и затова се препоръчва да не се изкушаваме да сложим малко сол или захар.
Четох, че като се варяла тиквата, полезните вещества отивали във водата и затова се препоръчва печена тиква (за бебетата трябва да се добави и водата, в която е вряла тиквата - затова или варете на пара, или в съвсем малко вода, за да я добавите в пюрето). 

..Аз и баткото изядохме вече остатъка от пюрето -наистина е вкусно! 
-обаче Слава Богу ето нямаме някакви странични ефекти и понасяме много добре а що се отнася до вкусовите качества -детето определено е готово и за още но няма как на този етап..днес лъжичките бяха само три -утре вече ще са 4!

Аз си позволявам да коментирам твоята схема, защото след като прочетох всичката информация, която дадоха тук момичетата и тази, на която аз попаднах, реших, че ще захраня по такава като твоята (с някои различия като напр. това, че картоф ще въведа по-рано от теб). Сребрина беше дала броколи на Калоян и той ги приел добре. Видях, че ги има като готово пюре, така че това ще се купува. Права си, че децата не познават кое какъв вкус има и затова се препоръчва да не се изкушаваме да сложим малко сол или захар.
Четох, че като се варяла тиквата, полезните вещества отивали във водата и затова се препоръчва печена тиква (за бебетата трябва да се добави и водата, в която е вряла тиквата - затова или варете на пара, или в съвсем малко вода, за да я добавите в пюрето).
Абсолютно си права за тиквата, че е по-хубаво да се изпече, допълвам го
Накрая ще стане перфектно просто
"Вигантол" го капех директно в устата, обаче вчера звънна една приятелка на майка ми да провери как е с гърлото и каза, че може да се е зачервило точно от студените капки (аз го държа в хладилника). Затова от днес пак започнах да го давам от лъжичка с мляко или вода 
З пащърнака съм съгласна, че е хубав на вкус, и от него имаме във фризера. Сега прочетох, че е полезен за нашия проблем със запека. Това дете само да не го подрискам накрая.
Не знам дали може, сега като те четох, че детето с охота приема пюрето и се сетих. 
Нямали от книжката за баня, която поръчах, ще ми пратят друга - морето.
ФОРТУНА още не смея с храната защото все пак има пюренце което тече от устичката щото дреба не може изведнъж да глътне всичко и по този начин както си пише и на листовката на самия вигантол не може да сме сигурни при непогълната цяла лъжичка примесена с капки ..ккава част поглъща и каква не..затова още не смея..по -нататък като се усъвършенства бебо и аз така ще правя..
Тъй като детето е на адаптирано мляко почти от самото начало, обмислям захранване и съм в едно постоянно лутане и търсене на материали, които да са систематизирани и да се придържам към тях. Уви, все общи приказки из виртуалното пространство... Искам да изкажа огроооомни благодарности на =Деси= за страхотната схема, към която мисля да се придържам. Много стегната и добре систематизирана. Страхотна си, Деси...още веднъж ти благодаря искрено!!!!
Препоръчани теми