Отговори
# 450
pumpal, благодаря за телефона много ценна информация.  Hug
Докторът в началото малко се чудеше, защото има много мами при него и каза, че до края на февруари няма как да ме приеме, но като му казах, че в момента съм в 9-та седмица и той каза, добре запиши си час за 1-ви март. Тогава ще съм в края на 12-та и началото на 13-та седмица, мисля че не е късно. Аз ходя и на платени прегледи, така че много се радвам, че успях да се запиша при него по ЗК. Определено ми направи добро първо впечатление.

Хубав и слънчев ден на всички мами!  Hug

# 451
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
unique_v, точно така е, както си го написала. Само да кажа, че в предната отчетна имаше една мама на 28 с риск за Даун 1:80, тъй че годините май не играят, а и тя каза, че няма фамилно обременяване.
За мен точно тия изследвания са мега важни и още като забременях и предния път и сега, веднага отделихме 120лв за ранния скрининг  Peace
Наистина изследванията са по желание, на много места никой няма да ви каже, ако не четете форуми и интернет, а някои АГ, включая и моята, се сърдят, че сте отишли на ФМ и БХС, защото видиш ли, те са достатъчно добри специалисти да видят, ако има нещо. Е, ще ме прощават тия АГ-та, ама не съм съгласна изобщо, защото специалиста по фетоанатомия е много различно от един прост акушер-гинеколог, така да кажа  Grinning

# 452
За мен глупавото на тези изследвания е, че са статистика. Тоест, дори и да ти дадат риск едно на сто или едно на двайсет, това си е просто риск, а не диагностициран проблем с бебето. Аз пък честно казано не съм сигурна, че бих "убила" бебе, което може би си е напълно здраво, но едно на двайсет с неговите размери страда от Даун.

# 453
  • Варна
Офф писах и всичко се изтри  Mr. Green .Почвам пак наново...

Йорка,много съжалявам за случилото се Sad .Желая ти много скоро да ни се похвалиш,че си бременна отново  Hug

Замислихте ме за количките,но смятам,че още е твърде рано.Аз основно ще разчитам на мненията на раждалите и вече минали по този път ,но това когато му дойде времето.

Доста болнички има Sad .Да се оправяте бързичко  Peace  .За сваляне на температурата и аз бих заложила на парацетамола и компресите с оцет и вода.

Нинка,честит ти рожденник на патерица!   bouquet

ФМ и БХС задължително искам да направя.Само да попитам мамите,минали по този път,нужно ли е преди това да съм се записала за ЖК или не е обвързано?

# 454
  • До морето :)
Добре, по принцип само ФМ не е ли е достатъчна за изследване на аномалии?

# 455
Ох , направо ми се иска да се гръмна , тази температура ще ме довърши  Sad
Благодаря ви за съветите , аз май вече всичко пробвах и копреси с оцет и даже разтривка с домашен сапун . Отидох на лекар колкото да зная , че и това съм направила и тя каза , че нищо неможе да ми изпише . Да си пия парацетамол , и да прилагам бабешките методи. И всъщност е права това го зная .
Lemon , теб колко време те държа температурата ?  Аз сега нямам кашлца , като симптомите ми са болка в гърлото , много  силна мускулна болка , втрисане и страшно главоболие . Надявам се утре вече да се оправя.
Много ми е притеснено дали всичко с бебчето е наред , поне да беше в по напреднала бременност нямаше толкова да ме е страх .

# 456
Sealover, опитай с обелка от лимон. Режеш малка част от кората на един лимон. Например един резен. Слагаш го в хладилника и когато се охлади достатъчно с вътрешната част, бялото на кората, масажираш гръбнака си. Дано да съм помогнала. Бързо оздравяване.

# 457
  • Варна
Лече,и аз съм си задавала този въпрос,но нали вървят ръка за ръка,та сигурно се взима сумарно резултата под внимание.

sealover,успокой се  Hug  .Пий парацетамол,ако можеш и инахалации прави,щом си и с болящо гърло,и ще се оправиш

# 458
Добре, по принцип само ФМ не е ли е достатъчна за изследване на аномалии?
И мен ме интересува този въпрос  Thinking
Не съм правила такива изследвния с предната бременност и сега тепърва ги проучвам и аз нещата.
За момичетата от Варна , разбрахте ли как става записването при доц.Балев , четох , че трябва да отидеш много рано сутринта ( около 5 ч.) и да чакаш за да може да се уредиш с час  Crazy

# 459
Лече, за съжаление са само статистика. Мен даже ме накараха да подпиша информационен лист (така да го нарека), че съм наясно, че ултразвуковите прегледи не доказват аномалии, а само предполагат за наличието на такива, и не само за аномалиите, например не винаги може да се каже със сигурност колко пръстчета има бебето и разни подобни, един вид ултразвукът е ориентир, нищо повече. Но не мога да го пропусна, нямам тази смелост да играя на сляпо .. ох, болна тема ми е това.

Сий Ловър, стискай зъби да го избуташ по-бързо тоя грип Hug Дано и мен не ме подхване, че в комбинация с гаденето, ще е страшна картинка.

Хубав ден момичета, влизам да си взема топъл душ и се мушкам в леглото, оставям мъжете да се оправят сами  bouquet

И пак да си редактирам поста, защото виждам, че питате. Дори и взети заедно двете изследвания, т.е. ФМ+БХС само определят риска от генетични заболявания и то само няколко. Ако рискът е малък, може да се пропусне амниоцинтезата. Ако рискът е голям, обаче, идват хилядите въпросителни, колко е голям, дали е по-голям от този при амниоцинтеза да ти увредят плода, изобщо се влиза в едни чуденки.... Въпрос на личен избор е дали да се правят или не, но аз лично при първата бременност не се вредих за ранна ФМ, просто пропуснах поради незнание и само с резултатите от БХС, рискът ми излезе голям. Консултирах се с проф. Кременски, Майчин дом и решихме, че най-добре да направя амноцинтеза. Сега, ЖЗ, искам да направя всички ранни диагностики както му е редът, пък после ще мисля за следващи стъпки.

Последна редакция: ср, 06 фев 2013, 15:17 от unique_v

# 460
Sealover, опитай с обелка от лимон. Режеш малка част от кората на един лимон. Например един резен. Слагаш го в хладилника и когато се охлади достатъчно с вътрешната част, бялото на кората, масажираш гръбнака си. Дано да съм помогнала. Бързо оздравяване.

Да, може и това да пробвам , само дето всички тези охлаждащи процедури ми се струват като мъчения достойни да бъдат използвани от ЦРУ за измъкване на информация от шпионин  Mr. Green

# 461
  • Варна
sealover ,четох,че записването ставало всеки петък рано сутринта за следващата седмица.Аз също съм се насочила към него и ще споделя като знам повече.Мился на място да отида.

# 462
sealover ,четох,че записването ставало всеки петък рано сутринта за следващата седмица.Аз също съм се насочила към него и ще споделя като знам повече.Мился на място да отида.
Да ще се радвам ако споделиш когато имаш информация.  Hug

# 463
Аз съм решила, че ако няма нужда, БХС няма да правя. Това са статистики. Както при 1:1000 има риск, така и при 1:50000 има. Вече ако има някакво отклонение, тогава - ДА. Който си е правил БХС може ли да сподели какво точно представлява изследването?

# 464
  • София
pumpal, благодаря за телефона много ценна информация.  Hug
Докторът в началото малко се чудеше, защото има много мами при него и каза, че до края на февруари няма как да ме приеме, но като му казах, че в момента съм в 9-та седмица и той каза, добре запиши си час за 1-ви март. Тогава ще съм в края на 12-та и началото на 13-та седмица, мисля че не е късно. Аз ходя и на платени прегледи, така че много се радвам, че успях да се запиша при него по ЗК. Определено ми направи добро първо впечатление.

Хубав и слънчев ден на всички мами!  Hug
Peace
Няма да съжаляваш, прекрасен лекар и човек предимно....

Общи условия

Активация на акаунт