Отговори
# 465
Здравейте  Grinning

Вчера бях на лекар, който потвърди, че всичко е наред с малкото. Думите му бяха "Такааа, две ръце, два крака, едно сърце......всичко е наред"  Joy Исках да пост-на и снимка, но не знам как се прави това със скрития текст/снимка  newsm78

Пресметна ми термина за 11.09 (аз си го бях смятала за 10.09), така че почти е същото, а и седмиците, които показа УЗ са същите, каквито аз си ги сметнах. Пуснах и днес кръвни изследвания, утре ще ги занеса на док да си каже мнението, но май всичко е наред, защото всички стойности са в референтните.

Относно количките... аз също гледам от време на време сайтове, но не съм започнала да търся сериозно, мисля че е рано. Но още отсега знам, че искам някоя мултифункционална 3 в 1  Crazy

Добре дошли на новите и приятен ден на всички останали  Hug

# 466
  • София
unique_v, точно така е, както си го написала. Само да кажа, че в предната отчетна имаше една мама на 28 с риск за Даун 1:80, тъй че годините май не играят, а и тя каза, че няма фамилно обременяване.
За мен точно тия изследвания са мега важни и още като забременях и предния път и сега, веднага отделихме 120лв за ранния скрининг  Peace
Наистина изследванията са по желание, на много места никой няма да ви каже, ако не четете форуми и интернет, а някои АГ, включая и моята, се сърдят, че сте отишли на ФМ и БХС, защото видиш ли, те са достатъчно добри специалисти да видят, ако има нещо. Е, ще ме прощават тия АГ-та, ама не съм съгласна изобщо, защото специалиста по фетоанатомия е много различно от един прост акушер-гинеколог, така да кажа  Grinning
Само да споделя.
1-ва бременност.Малко околоплодни води, следях се при доктор Димитрова от МЦ "Фемина"....каза ми, че има риск от Даун при тези показатели и ми препоръча БХС......
НЕ ПРАВИХ!!! Детето ми е нормално....
2-ра бременност. Пак в същата клиника при друг лекар доц.Карагъозова.В 12 г.с ми откри киста в хореодалния плексус(т.е в мозъка). Препоръча ми да ме следи в Майчин дом при нея, и БХС, за да отхвърлела вероятността за Даун....

Не съм ходила на никакви скрининги.
Два дни след тази ужасна диагноза отидох при друг лекар и беше изумен, при споменаването на тази диагноза.
И двете ми деца не са с Даун и са нормални .....е друг е въпросът, че по време на 2-те ми бременности бях под 30 години и това до колкото знам, също е от значение.....
Един съвет.....не вярвайте на лекарите от МЦ"Фемина"(поне на тези посочените).
БХС е Теория на вероятностите!!! Само стресира и за това реших да не си причинявам това.
Моят съвет е да се търсят още лекарски мнения.
 Peace

Последна редакция: ср, 06 фев 2013, 15:58 от pumpal

# 467
  • София
Лече, представлява попълване на кратък въпросник + взимане на кръв + отчитане на размерите на нухалната гънка (това с НГ още не мога да си спомня как беше, мисля, че носих листче там от ФМ Embarassed помагайте Laughing).
То самият БХС ти дава статистиката 1: еди си колко...  Ти смяташ само на база на НГ ли да прецениш дали има нужда?
На изследването си пише под какви стойности е необходимо да се вземат следващи мерки (амниоценетеза и т.н.).  Тъй като възрастта е сред определящите фактори, обикновено на жени над 35 рискът се оказва висок Confused 

пумпал, разбира се, че се раждат нормални деца, без да е правен БХС.  И все пак, целта му е някакъв тип превенция и има случаи, в които се оказва не толкова излишен.  Няма как човек да знае какво му е подготвил животът...   

# 468
Нинка, да ти е жив и здрав мъжат и да сте много щастливи!  bouquet
Благодаря ти за пожеланието Нинка, дано скоро се коригира проблема и да си подготвя документите за лекар. Но всичко ще се нареди, така или иначе на ефограф по / късно тук!Така процедират! Hug

# 469
Пумпал, всичко с диагностиките е теория на вероятностите. Най-трудното в случая е да вземеш решение, което да те прави спокойна до края на бременността. Аз при висок риск след БХС правих амниоцинтеза и имам нормално и здраво дете, но си мисля, че и сега ако е висок, пак ще се наложи да правя. Има жени, за които това не е важно, особено тук в Германия, не се подлагат много на изследвания извън задължителните, но за мен това не е достатъчно. Просто така го чувствам. Всеки трябва да реши за себе си  как да постъпи.

# 470
Да споделя нещо за тези, които сутрин нямат време за закуска. Аз в офиса си правя ето това: http://mpp.bg/images/products/HarmonyLight_Zdravoslovnachasha.jpg става много лесно и ми спестява проблемите и в тоалетната  Peace

# 471
Момичета, трябва да ви питам нещо. Таткото е употребявал в миналото често наркотици, но не е бил пристрастен, аз пък започнах да употребявам през 2011 - да кажем, по веднъж на месец. В началото на 2012 спряхме и през май започнахме с опитите за бебе. По коледните празници обаче си позволихме да взимаме отново. И един ден аз нещо се бях заблудила кога ми е овулацията, а тя била на 28.12, когато правихме секс надрусани и забременях, последно взимах на 31. Дали на детето ще му има нещо и как да разбера?

# 472
А здравейте и от мен,да се отчета,бях на преглед,човека си ок,всичко си му е в норми.

# 473
dennni, мисля че за това отговор може да ти даде само лекаря. Много зависи и от наркотиците и т.н. Според мен посъветвай се с лекар и той най-добре ще стане. Мисля, че миналото не е проблем, защото организма се е изчистил, но последния път вече е друг въпрос. Стискам палци всичко да е наред.

# 474
Момичета, трябва да ви питам нещо. Таткото е употребявал в миналото често наркотици, но не е бил пристрастен, аз пък започнах да употребявам през 2011 - да кажем, по веднъж на месец. В началото на 2012 спряхме и през май започнахме с опитите за бебе. По коледните празници обаче си позволихме да взимаме отново. И един ден аз нещо се бях заблудила кога ми е овулацията, а тя била на 28.12, когато правихме секс надрусани и забременях, последно взимах на 31. Дали на детето ще му има нещо и как да разбера?
Зависи за какъв наркотик си говорим. Зная само , че марихуаната не е вредна ( примерно цигарите са много по вредни )
Надявам се да няма проблем  Peace

# 475
Момичета, аз май съм последна - имаме си  Two Hearts
Много съм щастлива, направо камък ми падна от душата, като чух докторката да казва, че всичко е наред!

# 476
  • В Рая - срещу облаците, вдясно на слънцето
Бях пускала и преди линка - ето го отново за БХС http://genetika.maichindom.com/за-пациенти/биохимичен-скрининг/
Само в Майчин дом се прави това изследване от цялата страна. Да вметна само, че в предната отчетна имаше момиче от Ямбол май беше, на което вероятността за Даун беше мн висока. Тя се стресна и дойде директно в Майчин дом да й вземат кръв на място - резултата беше коренно различен. И от нея знам, че трябва много добре да се чете и мисли с коя лаборатория се изпращат кръвните проби, за да не стават такива грешки.

# 477

Цитат
tuitito Тази количка е 23 кг    Сигурна ли си, че искаш такава?!? Ще можеш ли сама да я вдигаш и прибираш примерно в багажник на кола, асансьор?
Не мисля че ще е проблем количката,таткото е як Laughing Тук условия за ходене пеша няма(т.е сега започват да изграждат тротоари) но няма и желаещи Crazy Та количката е за разходки но до там се ходи с кола,на пазар пак с кола ,а парка е мноого близо,в краен случай ще правя мускули Joy
Поздравления Ню Лайф,до края все така да те радват и на финал newsm30

# 478

Само да споделя.

БХС е Теория на вероятностите!!! Само стресира и за това реших да не си причинявам това.
Моят съвет е да се търсят още лекарски мнения.

Моят доктор ми беше казвал,че няма много смисъл от това изследване,понеже базата данни, с която се работи, е основно от афро-американската раса и техните показатели не са приложими за европейци. Освен това мисля (но не помня със сигурност),че ми каза,че много често показва висок риск (именно защото се сравнява с показатели на друга раса) и това излишно стресира бъдещите майки.

Същото нещо наскоро моя позната ми сподели,че й е казал нейния лекар, който няма връзка с моя.

Аз все още се чудя дали да правя това изследване.

# 479
момичета да ви споделя и моето притеснение:става дума за това че от много настинки,операции на носа,в последствие и запушена евстах.тръба преди две години загубих и слуха си,сега чувам само със сл.апарат.много  се притеснявам да не би детето да се роди с увреден слух,до колкото сум чела зависи от резус фактора на бебето и майката.случайно някой запознат? Sad new leaf,много хубава новина,мила Peace

Общи условия

Активация на акаунт