Професионални серии за коса - тема 48

• 67 165
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
DELI22 , аз шампоана + маската от същата серия на Алтерна съм ползвала и пак са ми слаби за суха коса, а представям си балсама.

да балсама наистина не се усеща,но от шампоана съм доволна,може би защото не ме е чак толкова изтощена косата от третиране newsm78
незнам за бамбуковата серия, за боядисвака коса които са дали са по-силни

# 121
  • София

да балсама наистина не се усеща,но от шампоана съм доволна,може би защото не ме е чак толкова изтощена косата от третиране newsm78
незнам за бамбуковата серия, за боядисвака коса които са дали са по-силни

На мен бамбуковата и за боядисана коса ще са ми съвсем слаби, звучат ми като по- ежедневни и леки серии, неподходящи за дълги изрусени/сухи коси. Тази с хайвера би трябвало да е по- силна.

# 122
Искам да попитам има ли тук дами с нормални коси,т.е не до толкова изтощени, които все пак ползват продукти за много увредени коса? И ако да бихте ли споделили от кои сте доволни?

Моята е от по-малко изтощените коси,но упорито си използвам маската макадамия,олиото на макадамия.2минутният Афоджи и еластисайзера,който за мен е нещо като бог Wink..
И аз ползвам маската и олиото Макадамия,Шварцкопф Пр.Рипеър рескю серията за изтощена коса,ползвала съм на Голдуел Рич рипеър пак за суха изтощена коса(супер серия),сега на Лакме дийп кеър за изтощена коса и еластисазъра..Иначе имам фин,нормален косъм,дълга до врата коса която въобще не е изтощена.Тези продукти обаче са толкова добре балансирани че могат да се ползват за всеки тип коса Peace
Благодаря  Hug Това исках да разбера,защото и аз не съм с особено изтощена коса,но пък серията ДК ми се отразява супер.И все пак ме е страх да рискувам с повечето продукти  да не ми дойдат тежки и неподходящи,макар косъма ми да не е фин.

# 123
  • Велико Търново
GodaiVa,аз преса не ползвам,но предполагам,че крема има и защитна функция спрямо нея Wink Със сешоар ми е добре,косата става по-обемна,и същевременно мека,няма лепкаво усещане.Все пак,ако ползвам преса/която е с по-агресивно въздействие върху косъма/,бих се насочила към Нектар термик/ползвала съм го/ или Хрома термик на Керастаз Peace

# 124
  • София
Препоръчайте ми нещо за финиш, което да не омазнява, да не прави обем и да е подходящо за силно накъсана и цъфтяща коса   Praynig

Термозащита искаш ли да има? Ако не, аргановото масло е много добро, хидратира, но не омазнява и мирише страхотно.
Аргановото масло, което на мен ми хареса, е на Наши - http://beautyexpert.bg/%D0%B3%D1%80%D0%B8%D0%B6%D0%B0-%D0%B7%D0% … a-unikalen-blasak
Другият вариант, който днес пробвах и също много ми хареса е аргановото масло на Милк шейк - http://www.hairsupermarket.com/p/5496

Ще е хубаво да има термозащита. Аз имам някакво арганово масло, но от него косата ми става на клечки 

Ако искаш и термозащита, продукта, който на мен най-много ми харесва е нектар термика на Керастаз - http://www.zlatnaribka.com/kerastase/nutritive--dalboko-podhranv … -thermique-150-ml Трябва обаче да се внимава с количеството, защото може да омазни ако се прекали, но ако сложиш малко всъщност подхранва страхотно косата и я прави много мека и подредена. По-нагоре има и други препоръчани продукти, разгледай ги и тях

# 125
  • София
Момичеата а каква е разликата между ботокса на Лореал и протеиновите терапии.И двете придават плътност.Дали първо някаква протеинова терапия да направя и след това ботокс или само едното ми е достатъчно.Косата ми е рядка , фина ,боядисана,мека като пух

Доколкото съм наясно ботокса не е протеин, той съдържа интра-силан. Той запълва косъма и от водата се раздува, за да придаде обем на косата. Протеин пък се съдържа в структурата на косъма. Той се губи при третиране на косата. Затова е добре да се правят протеинови терапии, те възстановяват част от изгубения протеин на косъма. Щом се боядисваш, най-добре е протеинови терапии и продукти да се ползват преди боя. Така боята ще изгори част от протеина, който е доставен на късъма с тепарията и ще увреди по-малко косата. След боядисване е удачно са се използва ботокс или отново протеин, за да запълни косъма след третирането.

# 126
  • Пловдив
Момичета, виждам че обсъждате термо защити, интересува ме такава, която е подходяща за преса (тези, кото обсъждахте ги дават за сешоар), използвам сега тази от серията Форс Вектор, но ми се струва слаба  Rolling Eyes ... нещо да препоръчате?  Blush

Магнитният р-р на Джовани подходящ ли е за след боядисване? Имам пробичка от него, но се чудя кога да ползвам  Embarassed

# 127
  • София
Момичета, виждам че обсъждате термо защити, интересува ме такава, която е подходяща за преса (тези, кото обсъждахте ги дават за сешоар), използвам сега тази от серията Форс Вектор, но ми се струва слаба  Rolling Eyes ... нещо да препоръчате?  Blush

Магнитният р-р на Джовани подходящ ли е за след боядисване? Имам пробичка от него, но се чудя кога да ползвам  Embarassed

Епона пред време беше казвала, че тази термозащита на ФК е много добра и е точно за преса - http://www.zlatnaribka.com/philip-kingsley/stilizirane-i-zashtit … aight-hair-100-ml

# 128

Епона пред време беше казвала, че тази термозащита на ФК е много добра и е точно за преса - http://www.zlatnaribka.com/philip-kingsley/stilizirane-i-zashtit … aight-hair-100-ml
Аз съм много доволна от този продукт:
http://www.feelunique.com/p/Schwarzkopf-Professional-BC-Bonacure … otect-Cream-125ml

# 129
Бях си обещала да не отварям нови продукти за коса, преди да съм поизхабила старите, но не се сдържах и пробвах Alterna Bamboo - шампоана и балсама от серията за обем. Впечатленията ми са в няколко насоки:

1. Външен вид, опаковка: определено трябва да подобрят изгледа на тази серия, доста е нескопосан, изглежда евтин (което е недопустимо за скъпа иначе козметика). Има някакви индикации на капачката, че тя се върти по определен начин, за да може продуктът да тече от нея. Обаче аз въртях, нищо не се получи и в крайна сметка махам капачката изцяло, за да ползвам продукта.

2. Консистенция: шампоанът е средно пенлив, не става (за моята коса) с едно нанасяне. Не е по-икономичен от другите шампоани, които съм ползвала. Казвам това, защото някой в темата си спомням, че убеждаваше (май дамата, която има фризьорски салони и използва марката), че Алтерна били страшно икономични, което компенсирало цената. Категорично мога да кажа, че тази серия, която аз ползвах, не е по-икономична от други марки. Балсамът е гъст. Продуктите миришат добре.

3. Ефект: Серията е за обем. Обемът, който получих след употребата, е среден. По-малък, да кажем, от зелената серия на Керастаз. Но не мога да кажа, че косата е сплескана или утежнена. Има приятен обем, бляскава е. Изглежда не втвърдена, а по-мека и хидратирана. При мен ефектът доста се доближава до Bain Satin 1 на Керастаз. Това, честно казано, ме учудва, защото не очаквах хидратиране.

4. Заключение: Продуктите не са никак лоши, но не са и нещо невиждано. Изобщо, силно съм предубедена, че шампоан над 20 евро наистина си струва парите. Все пак е нещо, което се държи на главата няколко минути и се измива. Още повече в случая с Алтерна, която на моята коса лично не оказва някакво свръхблаготворно влияние, по-голямо, да кажем, от Керастаз, Джойко и пр. Съизмерима е с тях. Не е по-лоша, просто не е по-различна от тези марки.

Не се отказвам да купувам техни продукти и в бъдеще, защото, както казах, не са лоши, мога да си позволя да си ги купувам. Но ще е от желание за разнообразие и експеримент, а не от убеденост, че си заслужават парите.

# 130
Доколкото съм наясно ботокса не е протеин, той съдържа интра-силан. Той запълва косъма и от водата се раздува, за да придаде обем на косата. Протеин пък се съдържа в структурата на косъма. Той се губи при третиране на косата. Затова е добре да се правят протеинови терапии, те възстановяват част от изгубения протеин на косъма. Щом се боядисваш, най-добре е протеинови терапии и продукти да се ползват преди боя. Така боята ще изгори част от протеина, който е доставен на късъма с тепарията и ще увреди по-малко косата. След боядисване е удачно са се използва ботокс или отново протеин, за да запълни косъма след третирането.
[/quote]

В описанието на ботокс ампулата на Лореал пише, че се прави преди боядисване на косата.
Така ли е наистина, или е по-добре след боядисване да се направи.

# 131

http://www.feelunique.com/p/Schwarzkopf-Professional-BC-Bonacure … otect-Cream-125ml

За преса става,така ли?

# 132
  • София

В описанието на ботокс ампулата на Лореал пише, че се прави преди боядисване на косата.
Така ли е наистина, или е по-добре след боядисване да се направи.
[/quote]

Хм, не съм видяла някъде да пише, че се ползва преди боядисване. Честно казано след боядисване ампулата ще запълни пораженията, нанесени от боята. Не знам дали ако се сложи преди боята, боята няма да изгори съставките от ампулата и просто да няма какво да издържи до 10 измивания  newsm78

# 133
Повечето май правим ботокс след боядисване. Алена, сподели, аз пробвах и ми хареса.

Боядисваш косата, измиваш с шампоан, нанасяш ботокс, запечатваш и отмиваш. Накратко казано. Simple Smile

# 134
Момичета, виждам че обсъждате термо защити, интересува ме такава, която е подходяща за преса (тези, кото обсъждахте ги дават за сешоар), използвам сега тази от серията Форс Вектор, но ми се струва слаба  Rolling Eyes ... нещо да препоръчате?  Blush

Магнитният р-р на Джовани подходящ ли е за след боядисване? Имам пробичка от него, но се чудя кога да ползвам  Embarassed

За преса става,така ли?
Да,така пише и в описанието!Запазва цвета на косата.Предполагам въпреки че си руса ефекта няма да се загуби Peace
Ето:
When you want to style coloured hair with irons or tongs, Schwarzkopf Professional BC Bonacure Color Freeze Thermo-Protect Cream is ideal to protect, hydrate, soften and add shine.
Т.е за преса и/или маша...

Общи условия

Активация на акаунт