Професионални серии за коса - тема 48

• 67 115
  • 746
  •   1
Отговори
# 540
Аз имам ето тази за плътна коса, самата консистенция е по-гъста. Другата до колкото знам е малко по-рядка и водниста.

http://www.zlatnaribka.com/kerastase/nutritive--dalboko-podhranv … squintense-500-ml

Не е протеинова Peace

# 541
Благодаря за отговорите  bouquet  bouquet

# 542
Ако се използва силно протеинов шампоан,например Архитекта на Керастаз с каква маска трябва да се съчетае-от същата серия,или балансираща,т.е. хидратираща?

# 543
  • София
Ако се използва силно протеинов шампоан,например Архитекта на Керастаз с каква маска трябва да се съчетае-от същата серия,или балансираща,т.е. хидратираща?

С протеинов шампоан може да сложиш и протеинова маска, ако косата ти е добре хидратирана преди това, а може и хидратираща ако чувстваш косата си не съвсем хидратирана.

# 544
По препоръка на Алена аз заложих на протеинов шампоан и силно хидратираща маска.
Стилизиращите продукти бяха по същата схема: първо протеин и отгоре хидратация.

Алена беше обяснила в един пост защо тази комбинация е най-добрата.

# 545
Дълбоко почистващите шампоани  разтварят ли  кутикулата за да се  подготви  косата за маска или процедура  или това става само с протеинови шампоани?

Дълбокопочистващия /моя е на Макадамия/- за мен има лек приятен аромат на горски виолетки/ ще освободи косъма и скалпа от минерални натрупвания, ще свали излишния себум /при прекаляване с такъв шампоан, обаче, ще получиш засилено омазняване точно заради този ефект/ и ще почувстваш косата си много лека и с неочакван обем и лекота в корените. Това - от личен опит и от опита, който имам върху косите на две "опитни" зайчета. /няма пострадали при експериментите ми Laughing/.
Един почистен от такъв шампоан косъм би трябвало да поеме всеки продукт, който нанасяш след него - по-пълноценно и по-добре. Ако нямаш протеинов - използвай този - но според мен - не -по-често от веднъж месечно.  Peace

Мишана, благодаря ти!

# 546
  • София
По препоръка на Алена аз заложих на протеинов шампоан и силно хидратираща маска.

Aрхитекта и Маскинтенза ли ползва?

# 547
След Кератинов 2-минутен реконструктор ApHogee слагате ли маска?Колко често се ползва и да разбирам ли,че той е по-слаб от протеина в 2 стъпки?

# 548
След Кератинов 2-минутен реконструктор ApHogee слагате ли маска?Колко често се ползва и да разбирам ли,че той е по-слаб от протеина в 2 стъпки?

Аз не ги разбирам много,по-добре да се включи и някой друг,по-вещ от моята скромна особа Blush....Но да,протеина 2  стъпки със сигурност е по-слаб от 2 мин реконструктор Peace,затова го предпочетох...В зависимост от нуждите на косата ти се определя колко често да се използва.Аз лично веднъж седмично и задължително после слагам хидратираща маска Wink Имам тънък косъм,който поне визуално,не понася много напротеинчване и за мен хидратацията е задължителна.Иначе усещам сухота и заплитане,ако след 2мин реконструктор не сложа хидратираща маска..Поне при мен е така Wink

# 549
Вчера се боядисвах с Мажирел при фризьорката ми,6% окислител.За 1ви път ми се случва след като вече ми е нанесена боя в корените,до такава степен да се заплете косата,че изобщо да не може да се среше,за да се разнесе следващото нанасяне на боя по дължините Rolling Eyes Фризьорката на няколко пъти забиваше гребена в корените и опъваше толкова силно ,че усещах как ми къса косата ShockedКазах и да спре с опитите, и просто да нанесе боя по дължините и да размачка косата Shocked Беше абсолютно невъзможно да се разплете и среше с гребен,боята "степца" корените като дъвка newsm78 Иначе финалният резултат беше равномерно боядисана и добре изглеждаща коса,като изключим появилите се къси косъмчета в предната част,които са резултат от зверското опъване с гребена #2gunfire
Да не би това,че я напротеинчих преди боядисване да е повлияло така???Или че използвах терапевтичната преса на предишни 2 измивания?Случвало ли се е на някой?Какво може да предизвика такава бъркотия само от нанасяне на боя в корена Shocked

# 550

Аз не ги разбирам много,по-добре да се включи и някой друг,по-вещ от моята скромна особа Blush....Но да,протеина 2  стъпки със сигурност е по-слаб от 2 мин реконструктор Peace

Ох, може да стане беля...но...Аметиста - точно обратното е - най-силния протеинов продукт от серията Афоджии е
2-стъпковия протеин /протеин в две стъпки/.

Защо е двустъпков?
Първата "стъпка" е самият силен! протеин, втората стъпка е дълбокохидратиращия балсам на марката.
Комбинацията на конкретните два продукта е желателна, не е задължителна - втората стъпка може да се замени с подходяща хидратираща грижа /Макадамия или дори Маскинтенз, при мен - много често маска на ШП за боядисана коса/я.

2-минутния реконструктор е протеинов продукт, който е значително по-лек като действие /което не означава, че е лош и непотребен/.
Използва се ВМЕСТО Peace маска или балсам.
Аз лично го ползвам понякога за запечатка на ботокс.
С него също можеш да се "напротеинчиш" добре - доста неусетно става и ивзеднъж установяваш, че косата ти е пресъхнала и не е ОК...и не можеш за забиеш гребен в нея като е мокра...определено има връзка.

Пиша ти, за да погледнеш в  темите назад и да се ориентираш, там има доста инфо от професионалистки Peace  bouquet

Успех!

# 551
Oххххх....Да...Сега прочетох какво съм написала  Embarassed
2 минутният реконструктор е по-слаб от 2 стъпковият протеин..това имах предвид,но как съм го написалааа Embarassed..в бързината да напиша отговор съм объркала BlushИзвинявам се baby_neutral
Аз имам 2 минутният реконструктор на Афоджи,точно затова го избрах,защото е по-слаб и по-удачен за моята коса
Извинявам се за объркването Blush Blush Blush

# 552
Успях да уловя проблема ми - цъфтеж, но не в края на косъма  http://prikachi.com/images.php?images/685/5885685j.jpg  http://prikachi.com/images/684/5885684Z.jpg
Някой имал ли е такъв случай?

# 553
  • София
Успях да уловя проблема ми - цъфтеж, но не в края на косъма  http://prikachi.com/images.php?images/685/5885685j.jpg  http://prikachi.com/images/684/5885684Z.jpg
Някой имал ли е такъв случай?
Аууу какъв ти е плътен косъма  Heart Eyes  Носиш ли косата си на опашка?
Не слагам маска,той е като маска  Peace

# 554

Аз ползвам шампоана на Керастаз Архитект в комбинация с маската Архитект Simple Smile Но с маската не трябва да се седи повече от 5 мин  Naughty Аз стоях 25 мин и резултата беше изсушена коса, която едвам се разресва, споделих по-напред в темата. Сега не смея да пробвам пак шампоана и маската  Mr. Green

Интересна комбинация според написаното да се ползва кератинов шампоан и хидратираща маска. Значи да си ползвам шампоана Архитект и после маската Олео релакс, така ли?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт