Нивиана за дизайна/6/

• 159 836
  • 793
  •   1
Отговори
# 240
galll@mail.bg , искам да попитам за диваните.
Ще се използват ли за спане?
Защото, от опит мога да кажа, че ако не се използват с такава цел, тези ъглови гарнитури само заемат повече място. (А, и вече толкова масови станаха, че аз лично ги приемам вече като клише някакво. Embarassed)
Например, ако се сложат два дивана с по-малки размери ще е по-добре. Когато идват гости, обикновено повече от двама души на един диван не сядат, и ако са от големите (за по 3 души) просто само заемат място.
Ако са два по-малки дивана се отваря повече място в хола и стои по-просторно помещението.
Друг въпрос- държите ли да са тъмно кафяви на цвят?
Светлите мебели в малко помещение дават също по-голям простор.
Нещо в светло сиво например?
(Имаше в една от картинките светло сив диван, на фон на тъмна кухня.
Може също така да се играе с цвета на стените. Сиво в различни нюанси. Това  taupe, което виждам на схемата ми се вижда тъмно. Но това също е въпрос на виждане.
Още веднъж се извинявам, че се намесвам в темата на Нивиана. Embarassed

# 241
ами не,не държа на тъмен и  ъглов диван, даже многоми харесват два и в ъгъла малко скринче с лампаи снимки, номислех че ъгловия по-малко място ще заема. многоблагодаря за мненията,  а ако е светъл се притеснявам, да не се цапа защото имам две дивачета. цветовете които съм сложила не са такива каквито искам, защото програмата не дава много избор.

# 242
  • Бургас
Здравейте, момичета!
Имам нужда от идеи за антрето - http://www.homestyler.com/designprofile/2a4c2ca7-e496-4d2e-b7c4-f8767f18a281. Тук се опитах да направя схема, но някои размери малко се различават. Става въпрос основно за вратите - тази най-вдясно е 83 см и гардероба е широк 53 см, и висок 188.
Искам да вмъкна някакви въздушни шкафове на другата стена и евентуално огледало, портманто. Над пералнята / не е такава каквато имаше в програмката, а обикновена 60/60 см./ е бойлера, който е 80л вертикален и така отгоре не може да се направи хубав голям шкаф. Чудя се дали да не завъртя сегашния гардероб на другата стена, но пък зад вратата е доста по-широко и трябва да се оползотвори пространството по някакъв начин.
Самоцитирам се - може в почивните дни някой да му хрумне нещо  Rolling Eyes

# 243
Момичета и мен ме пропуснахте...Моля някой, който има хол (трапезария) и кухня заедно да ме посъветва мебелите на хола в същия цвят като на кухнята ли трябва да бъдат или не е задължително? Кое увеличава оптически пространството. В голяма чуденка съм...Ще се радвам да се включи и Нивиана с професионален съвет.   bouquet

# 244
  • В градината...
Кухня, хол, трапезария. Някой беше постнал този интериор - влюбих се в него  Peace http://www.koger.bg/obekt.php?P=5&PR=97

# 245
  • Русе
Кухня, хол, трапезария. Някой беше постнал този интериор - влюбих се в него  Peace http://www.koger.bg/obekt.php?P=5&PR=97

Ммм, като нашите тухли, страхотни са, както и всичко останало.

# 246
  • София по рождение
здравейте,
аз искам да преобзавеждам и ремонтир кухнята и всекидневната, които са почти заедно. Препоръчайте моля дизайнер

# 247
         И аз се влюбих! Такова спокойствие ме обзе докато разглеждах снимките! Прекрасно! За пореден път се убеждавам, че осветлението също е много важно, а аз - уви - винаги се разпростирам до стандартното заложено....

# 248
  • София
         И аз се влюбих! Такова спокойствие ме обзе докато разглеждах снимките! Прекрасно! За пореден път се убеждавам, че осветлението също е много важно, а аз - уви - винаги се разпростирам до стандартното заложено....

Аз също се влюбих  Embarassed........ още преди четири години.
Това са фирма КОГЕР енд партнерс - те работят изключително добре.
Някой ще каже, че ги рекламирам, но какво да се прави, като преди около пет години си купихме първото самостоятелно жилище и исках да изглежда добре, отделните помещения да имат кореспонденция помежду си и т.н. Не исках у дома да се играе филма "Баш майстора", така че се доверих на препоръки. А и когато фирмата носи гаранции за идеите, обзавеждането, ремонта, ми е по-спокойно. Дори в момента ми правят настилките и стените, както и баните в два малки ваканционни апартамента на морето. Вече го бях писала някъде.
няма никакъв проблем за въпросът Ви. Решението да ги направя бели горни е заради това, че искам в хола да имам бели мебели и ако направя цялата кухня бяла , ме е страх да не стане както казват твърде болнично цялата обстановка във всекидневната. но аз затова приемам съвети, не съм решила окончателно за цветове.

Кухнята в моето жилище е с бели горни шкафове - лак и долни шкафове венге. Вече пета година и се радвам. Надявам се и повече  Laughing Идеята бе, TV шкафа да е с бял лак и по стените да има бели етажерки, а отдолу отново венге. В началото ми бе странно идеята за мазилката в сиво по стените, но после така ми хареса, че в момента и се наслаждавам непрекъснато.... тъй като я използваха и в коридора и част от нея се пренесе в хола, но не на всички стени. Има снимки в сайта на КОГЕР, но когато снимаха, апартамента ни все още бе недовършен, тъй като с мъжа ми решихме да сложим текстила, разбирай килими, шалтета, както и римските щори аксесоарите по-късно във времето. Тогава се роди второто ни дете и исках да се поддържа чистота по-лесно.
Желая успех на всички в намирането на най-доброто решение. Гледайте да се чувствате уютно дълги години.   bouquet

Нивиана, темата е прекрасна! Поздравявам те за труда и времето, което влагаш, за да отговориш на всички bouquet

Последна редакция: нд, 31 мар 2013, 11:05 от Estirka

# 249
Имам нужда от съвет отново. Скоро бях с питане за кухнята, а сега е наред детската. Имах ясна идея какво трябва да стане преди да купим ламината. Трябваше да е бяло или нещо подобно, но така и не харесах такъв и накрая купихме друг. От там се промени и концепцията за мебелите тъй като и те трябваше да са бели с друго бяло на цветни цветя. И сега се чудя какви точно да са мебелите като цветово съчетание. Иска ми се да е нещо като бреза, но искам да вкарам още един цвят, за да е нещо свежо и по-детско. Дъщеричката ми е на 5 год и няма някакво мнение, а ми се иска да й хареса и да й се радва, за да предизвикам някакъв интерес и да я отделя от нас, че ми се вижда мисия невъзможна. За по - ясна представа детската в момента. От там нататък ще търся цветно килимче и пердета, но в момента ми предстои поръчка на мебелите.   bouquet

# 250
Ми не съм спец..Ма имам чувството,че тоя паркет не само може да понесе бели мебели,ами и може перфектно да се съчетае с тях..

Виждал съм подобно изпълнение на живо и беше мноо свежо.
Сега мислим,на малкия стаята да я е в тези цветове,само вместо розово ще сложим синьо..

# 251
  • София
Здравейте!

Имам въпрос за тази дневна с кухня, които искам сякаш да обединя. http://prikachi.com/images/289/6086289E.jpg
Кухнята ми се струва доста малка за хубава маса за хранене, не ми се иска и да разнасям чинии от стая в стая и затова ми се иска да избием стената и да стане една хубава голяма стая. Но не мога да се реша как да стане. Иска ми се кухнята да не е на показ цялата (защото в момента ми е така в този апартамент) и се чудя това как да стане - със събарянето на част от стената или с барплот с кухня на П. От друга страна пък се притеснявам, ако има барплот дали ще има достатъчно място за маса за хранене. Ако избием цялата стена ще трябва да мисля и за разположението в дневната и евентуално дивана под прозореца. Апартамента е южен и телевизора ще е срещу светлината, което също е проблем. Та след хаотичните ми мисли ще се радвам и на ваши предложения и най-вече на Нивиана, на която благодаря, че се нагърбва с тази тема  bouquet

# 252
  • София
Didi*, има резон в желанието ти. Аз лично бих премахнала около половината от разделящата стена в частта й откъм терасата (да кажем - да остане около 1.60 зад вратата на дневната), както и вратата между коридора и кухнята. Така останалата част от стената ще прегражда погледите от хола към кухненската част, а там, където сега е вратата на кухнята, могат да се разположат още шкафове/уреди. В останалата част от кухнята може да се разположи трапезарна маса за 6 души примерно. Телевизорът може да се премести на отсрещната стена и ниското сядане също да се завърти с гръб към трапезарията.
Извинявам се на Нивиана за намесата и с интерес очаквам и нейното мнение   bouquet

# 253
  • София
Атти, благодаря ти за мнението! Харесва ми предложението и аз мислих подобен вариант. Вратата на кухнята ще се махне със сигурност. Притеснява ме само дали ще е достатъчно разстоянието за масата. Ние имаме кръгла маса 115см., която ще ползваме, а и частта с кухнята има врата към терасата, която трябва да се отваря. Обръщането на дивана с гръб към масата също обмислях, но пък ако сложа масата на мястото на липсващата стена, дали няма да е доста близо дивана до телевизора. Общо взето пространствени въпроси ме притесняват Laughing , а трябва да съм взела решение за разпределението преди да проектират кухнята.
Ще изчакам и мнението на Нивиана Simple Smile

# 254
  • София
mari-eta, Чудесно е решението с  белия под. Аз  бих предложила много светлосини стени.
По принцип светлосиньото дава простор и разширява.
Не ми се иска да е оранжева стена. После действително със зелени аксесоари, и може би бели, и тъмносини/ за стягане/ще стане приятно. Абсолютно сте  на прав път.

Търсете такова небесно усещане.

,,

Има ли такива тапети... Много ми се иска да ги залепя на тавана на балкона...
Въобще не знам как да го направя. Балконът ми е особен, остъклен, голям, има 2 врати и 2 големи прозореца. засега е боядисан в бяло. Мъжът ми иска да сложим отдолу до средата на стената тапени -камъни - светли... На мен ми се иска да има небето, и нещичко в светло зелено... нещо мозъкът ми хванал пролетна умора... Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт