Нивиана за дизайна/6/

• 158 672
  • 793
  •   1
Отговори
# 675
С какви цветове да продължа, за да излежда топла и слънчева.
Оранжево. http://www.google.bg/imgres?start=113&sa=X&rlz=1C1CHFX_e … ;tx=128&ty=34

# 676
  • Пловдив
Здравейте!
Много се надявам да ми помогнете в решаването на семеен спорен въпрос относно разположението на мебелите в дневната ни. Помещението е резултат от обединяването на две стаи, затова чупките са в повече.

http://prikachi.com/images/194/6824194o.jpg

Става въпрос за разпроложението на ТВ шкаф и диван. Как бихте ме посъветвали да подредя бъдещите мебели? Искам да сложа ТВ шкаф/ секция и диван Г-образен с нисък гръб,т.е. може и да не е на стена. Как според вас ще бъде най-удачно, така, че да има видимост към ТВ от масата за хранене и диванът да е адекватно разположен?

Това е снимка на проекта в зоната за хранене, който вече е на 100% реализиран с изключение на цвета на стените.

http://prikachi.com/images/204/6824204y.jpg

Благодаря предварително на всички!

# 677
bisserina,  логично е тв да е на стена A,  за да не закривате прозореца.
И ъглов диван на стена Б.
Това, че ще излезе извън  тези 115  см, не  би трябвало да ви притеснява.
Може да  добавите и кресло.

# 678
http://prikachi.com/images/204/6824204y.jpg

А такива тапети някой да знае от къде?

# 679
  • Пловдив
bisserina,  логично е тв да е на стена A,  за да не закривате прозореца.
И ъглов диван на стена Б.
Това, че ще излезе извън  тези 115  см, не  би трябвало да ви притеснява.
Може да  добавите и кресло.

Благодаря!
Това е и нашето спонтанно подреждане, аз обаче все още обмислям вариант за ТВ секцията на по-дългата стена, за да оползотворя по рационално мяястото, колкото и да съм фен на минималистичния стил, все трябва да прибера някъде нещата ни...При това положение някаква идея за дивана newsm78 Как ти се струва вариант пред прозореца, да кажем на метър разстояние, горе долу по средата на помещението ще се падне. Мисля си за нисък диван, с нисък гръб.

# 680
svtop85, диванът е як! Както казват  тинейджърите, стига да имате толкова място.
Не шарете  вратичките на секцията.

Весел цвят на сиво бяло и черно би бил хубав портокал.
Но много внимателно.

Здравейте! Вече сме готови с хола  smile3501 Нивана, едната стена зад дивана я направихме орнжева, а останалите са в светло жълто. Като добавихме и светлинките стана весело Simple Smile На мястото на елхата в бъдеще мислим да сложим трапезна маса. Слагам и снимки, ще се радвам, ако ви допаднат и помогнат на други мами, които са в дилема Simple Smile

# 681
  • Отвъд алеята зад шкафа
Здравейте. Включвам се с въпрос, засягащ по-скоро функционалността и удобството, не толкова естетиката.

Става дума за общо помещение, включващо трапезария, кухня и дневна. Идеята на цялото това общо пространство е семейството да е заедно, т.к в спалните само спим, а в общата зона си прекарваме основно вермето. Каним често приятели. Искаме повече шкафове в кухнята за прибиране на разни неща, както и повече работен плот. Също така достатъчно голяма трапезарна маса. Имаме 2 проекта - в първия има кухненски остров, а във втория няма. Въпросът сега е дали да остане остров плюс маса или само голяма маса? Кое ще е по-удобно в ежедневието - ако няма остров, ще съм обърната с гръб към цялото помещение, а с острова ще мога да се обърна фронтално.

Скрит текст:

Скрит текст:

# 682
На мен ми допадна втория проект. Мнението ми е на наблюдател, а не на професионалист. За острова си представих, че на него ще се храните и ще го използвате при приготвяне на храната. Така няма да си през цялото време с гръб към помещението. Много снимки на кухни с острови разгледах, но за съжаление нямаме пространство. Иначе изглежда практично.

# 683
И да си задам въпроса към Нивиана:
в хола мислим да сложим такива тапети:

и 2-3 ленти от тези, може би зад дивана:

Иска ми се мебелите да са светли. Към какви нюанси да се придържам? В стаята ще има и едно тъмнокафяво пиано. Как да го свържа с останалата мебелировка?

# 684
  • Sofia, Bulgaria
Здравейте на всички. За острова не бих могла да дам мнение, но ако имате възможност, направете си барплот с високи столове (празен отдолу, за да има място за краката). Дъщеря ми има такъв, на който могат да седнат четирима души (по двама от двете страни - 60 см широк). Това е най-любимото място на всички в къщата. Гледа към дневната зона и ТВ-то. На него можеш да си пиеш питието, да приготвяш продуктите за готвене, да си пишеш разни неща. Когато няма гости, винаги на него се хранят въпреки голямата трапезарна маса. А за готвене е невъобразимо удобно, дори когато стоиш прав, защото не се привеждаш и не боли кръстът. Имам богат опит. Grinning
Друг вариант е островът да не е масивен, да речем шкафовете да са с дълбочина 40 см, и да се оставят още 40 см като барплот, високите столчета да са от вътрешната му страна, а работният плот да е цял (не знам дали се изразявам ясно).

# 685
Здравейте,
какъв цвят за стени на кухня бихте ми препоръчали,
ако кухнята е с горни вратички цвят бордо и долни - титан,
пода е гранитогрес мръсно бяло,с жълтеникави петна.
Аз освен бял цвят за стените, друг по-подходящ не мога да избера. Embarassed

# 686
Поздравления, svtop85, ако е това , което сте си представяли, и се чувствате  комфортно, значи целта е  постигната.

gadamer,Подкрепям merybo, по- логично е да имате остров, ако каните приятели, защото там се случват част от разговорите, и може да готвите  всички заедно.

# 687
Здравейте,
какъв цвят за стени на кухня бихте ми препоръчали,
ако кухнята е с горни вратички цвят бордо и долни - титан,
пода е гранитогрес мръсно бяло,с жълтеникави петна.
Аз освен бял цвят за стените, друг по-подходящ не мога да избера. Embarassed

Бледосиви. Титана ще се върже, и ще даде общ фон. Подът  няма да изглежда по тъмен от стените.

# 688
И да си задам въпроса към Нивиана:
в хола мислим да сложим такива тапети:
http://www.e-domko.bg/files/images_tn/640x480_40c99d1dce1d420896 … 4d52daee14583.jpg[/img]
и 2-3 ленти от тези, може би зад дивана:
http://www.e-domko.bg/files/images_tn/182x171_0d62bc5224d6f583a3 … 54ddb63b83ffa.jpg[/img]
Иска ми се мебелите да са светли. Към какви нюанси да се придържам? В стаята ще има и едно тъмнокафяво пиано. Как да го свържа с останалата мебелировка?

Според мен лентите са ви излишни. Тогава ще ви е по спокойно за мебелите.
Не разбрах пода какъв е. Може да бъде дъб опушен и бели мебели. Пианото ще си стои добре  в тази  обстановка.

# 689
За коледно настроение - една елха, която снимах сега  в Лондон, фоайе на нещо , не видях какво, от   въртене да схвана всички витрини. Страхотни са!
И  всъщност снимах столовете...
!

Общи условия

Активация на акаунт