Нивиана за дизайна/6/

• 159 296
  • 793
  •   1
Отговори
# 480
  • В градината...
Ето,  нещо такова

Последна редакция: вт, 30 юли 2013, 13:25 от perunika

# 481
  • Варна
Според мен бели, неутрални.  Embarassed Embarassed Embarassed
Скрит текст:

# 482
  • Варна

+1

Последна редакция: вт, 30 юли 2013, 13:30 от Doris

# 483
Аз също съм за бели, млечно сиви, или слонова кост щори. Първо, не променят цвета на светлината, ако се ползват през деня, а само намаляват интензивността й. Второ, когато се ползват вечер, не стоят като огромно тъмно петно на стената, и трето, не натоварват сетивата, и остават незабележими. Като втори избор, бих посочила зелено като шкафовете, но в никакъв случай не бих се спряла на кафяви. Разбира се, това е моето лично, неангажиращо мнение. Успех с избора!

# 484
  • Варна
Аз продължавам да харесвам посочените щори в конкретния случай флорални мотиви, може да са всякакви. Внася малко раздвиженост сред едноцветните плоскости, като предимствата на щората са съчетани с уюта на пердето, което може да изглежда и като картина, десена разбира се може да е с различни - геометрични или флорални. Незная така поне ми изглежда добре за кухня - виж за някое друго помещение комбинацията на това прекрасно зелено и дървото в съчетаниение с бели или естествения цвят на ленени или памучни щори/завеси носи дзен усещане.
За кухня трябва енергия и движение това си е бойно поле - режеш, кълцаш, палиш огън... Wink

# 485
Аз продължавам да харесвам посочените щори в конкретния случай флорални мотиви, може да са всякакви. Внася малко раздвиженост сред едноцветните плоскости, като предимствата на щората са съчетани с уюта на пердето, което може да изглежда и като картина, десена разбира се може да е с различни - геометрични или флорални. Незная така поне ми изглежда добре за кухня - виж за някое друго помещение комбинацията на това прекрасно зелено и дървото в съчетаниение с бели или естествения цвят на ленени или памучни щори/завеси носи дзен усещане.
За кухня трябва енергия и движение това си е бойно поле - режеш, кълцаш, палиш огън... Wink

Peace

И аз съм за показаните щори - включват всички цветове;)

Или ако са едноцветни - слонова кост, или такъв като плота/ пода.

# 486
И аз мисля, че показаните щори са подходящи за кухнята на huliganka Peace

# 487
  • София
Нивиана, моля да ми помогнете с намирането на снимка в подобен вариянт, за да си представя как ще изглежда. Не знам как ги намирате, убих се да измислям синоними, но чичко гугъл мълчи  Laughing

Дълъг и тесен коридор , който искам да боядисам в бледо жълто.Вратите ще са тъмно кафяви. Таванът е бял, плочките на пода също бели. Чудя се дали да е бежова пътеката или черно-бяла, или сиво, или кафяво  newsm78
Май бежавото  е най -некапризно за поддържане, но дали няма да стане безлично се чудя  newsm78

Благодаря предварително  Hug

# 488
ketito, това намерих аз. Извинявам се за големите снимки. Дано са ти от полза.

# 489
Нещо нестандартно за стените

Щом ще слагащ килим и всичко друго е едноцветно - може да е на фигури напр.

# 490
  • София
Да питам и тук за идеи.Искам да сменя тапети,да пребоядисам мебели и да сложа ламинат.Чуденката ми е,какви да са цветовете.Колебаех се за винено червено и много светло сиво,като червеното да е само в ъглите,или на едната стена?Тази с прозореца,за да се откроява бялото на дограмата?Или да не рискувам с червено,а да заложа на тъмно синьо и бяло,или сиво и жълто,както ми предложиха в съседна тема?

# 491
  • София
Ketito, докато Нивиана се произнесе компетентно, ето тук, тук или тук можеш да поразгледаш снимки с идеи по твоята тема.

# 492
Здравейте! И аз тук. Нивиана, хубава и полезна темичка. Благодарности! В момента сме в ремонт и ми се иска съвет.
http://kati11.snimka.bg/architecture/remont.767694.31125756
Първите три снимки са на коридора. В какъв цвят да са стените в коридора (ориентирала съм се към светло мляко с какао), вратата на банята (първата в ляво) ще е с огледало към коридора - кафява. Иска ми се ламинат върху тези сини плочки - но какъв цвят да е? Както и едно шкафче за обувки - отново се колебая за цвят.
Другите снимки са на детската (имам момче и момиче на 8 години) . Там е с ламинат, който снимах в няколко режима - долу-горе излезе цвета. Килимът също е закупен (мръсно бяло, розово и сиво). Мисля си едната стена да е сива, а другата мляко с какао (светло). На едната стена ще има розови стикери, но не натрапчиви - задължително Simple Smile Ще има две ъглови, гардероб, бюро - в какъв цвят да са мебелите и как да ги разположа - това се чудя... то ъгловите е ясно - като влезеш и ги виждаш под 90 градуса в долния десен ъгъл на стаята съответно на двете стени. И в коридора, и в детската има плъзгащи стени в цвят светло мляко с какао.
Постът ми стана дълъг, за което извинете. Ще се радвам на вашите мнения и мнението на Нивиана.

Последна редакция: ср, 31 юли 2013, 21:48 от ketifoteva

# 493
Здравейте, много моля за мнение за тази кухня. Проектът е мой и съобразен с нуждите ни, но цветово и главно съчетания, разположение на цветовете, е не съм сигурна как ще се получи.

# 494
нов опит за качване на снимката

Общи условия

Активация на акаунт