Нивиана за дизайна/6/

• 159 265
  • 793
  •   1
Отговори
# 570
  • в реалността
Нивиана, благодаря   bouquet

# 571
  • Казанлък
Нивиана, възхищавам се на професионализма и всеотдайността с която помагаш на хората. Сега и аз моля за помощ. От 2 месеца не мога да взема решение, как да боядисаме стаята на дъщеря ми. Мебелите вече пристигнаха, а стаята още не е готова, защото аз не мога да си избистря какви цветове да избера. Стаята е южна с размери 4.0/3.10а  вратата е срещу прозорците. Мебелите са тези : http://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=21&pid=62163 - не са типично момичешки, но ги харесахме заедно.Чудя се и за паркета... Близо 50 годишен е и е нареден на борче, дали ще стане хубаво ако го изцикля и боядисам (пак не знам какъв цвят) ooooh! Честно казано, не съм привърженичка на ламината, но ако така ще изглежда по-добре.... newsm78

# 572
  • Варна
Нивиана, възхищавам се на професионализма и всеотдайността с която помагаш на хората. Сега и аз моля за помощ. От 2 месеца не мога да взема решение, как да боядисаме стаята на дъщеря ми. Мебелите вече пристигнаха, а стаята още не е готова, защото аз не мога да си избистря какви цветове да избера. Стаята е южна с размери 4.0/3.10а  вратата е срещу прозорците. Мебелите са тези : http://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=21&pid=62163 - не са типично момичешки, но ги харесахме заедно.Чудя се и за паркета... Близо 50 годишен е и е нареден на борче, дали ще стане хубаво ако го изцикля и боядисам (пак не знам какъв цвят) ooooh! Честно казано, не съм привърженичка на ламината, но ако така ще изглежда по-добре.... newsm78
Моля те не го боядисвай и сменяй с ламинат Praynig
Изцикли и го омасли или лакирай, тогава можеш да смениш и нюанса...

# 573
  • София
antonina69, паркетът, който имаш, е ценен освен с това, че е масив, също и че е добре изсъхнал, при това в помещението, в което се ползва. С други думи, климатизирал се е на място. Не се лишавай от него, ламинатът никога не е по-добър вариант. Не си показала състоянието на паркета, но предполагам, че с времето има отворени фуги. Вариантите са няколко:
- пренабиване на съществуващия паркет, за да се затворят фугите
- само циклене и лакиране, като фугите се запълват със смес от стърготините от цикленето и лак/лепило
- изваждане на паркета и нареждане на шарка "дюшеме" по дължина на стаята - аз лично бих предпочела този вариант, защото мебелите имат изявен линеен фладер, който ще се върже с паркета.
Освен това ти предлагам да омаслиш паркета с бяло масло, така ще се доближи до цвета на мебелите и ще се убие жълтото в дървото.

Очаквам предложенията на Нивиана за цвят   bouquet

# 574
  • В градината...
Ние в спалнята не махнахме паркета. А и е кован и не може да се пренареди. Много исках да го омасля, но е буков и нищо не става - пробвах на едно парче -  розовооо, не се трае ooooh!
Затова го лакирахме с цвят орех, за да убие червенината. Лакът е мат и не лъщи, стои естествен, като с масло  Peace
Е, искаше  ми се да е беличък, но нямаше как.

# 575
  • Варна
С масло цвят орех или дъб не става ли?
Аз омаслих една дъска чам с абанос за проба - получи се, но е тъмно.

# 576
  • В градината...
С ММ водихме люта битка за маслото  Tired

# 577
  • Варна
С ММ водихме люта битка за маслото  Tired
И с лак става, важното е дървото Simple Smile

# 578
  • Казанлък
Ох, и аз си мечтая за бял под, ама не знам как да го постигна. Предполагам, че никой от майсторите, които циклят, няма да се хване да ми го омасли.... ако с маслото не се получи, има ли връщане на зад... примерно да го лакирам отгоре с цвят орех..!?

# 579
  • В градината...
Дорис, ще снимам и ще покажа  Peace Проблемът беше, че не е само спалнята, а и коридорчето на втория етаж и чисто новото чамово  стълбище. За него беше борбата - ММ твърдеше, че ако ги омаслим и то с бяло осмо, ще личи мръсотията, а там ще се ходи нагоре-надолу постоянно. Но пък ще омасля бели вратите за контраст, а за стълбището ще направим бял парапет от ковано желязо. Така ще имам известна компенсация  Thinking

# 580
Аз мисля, че  в темата за старите мебели вече има доказана технология и специалисти.
 Прочетете там.

perunika, аз сега имам наблюдение на  кафяво стълбище на стара къща, е там как си личи мръсотията...де да беше  бяло...

Като каза парапет - ми напомни една моя преправка, отпреди десетина години - беше старо стълбище, някак си го избелихме, а клоните  са по моя  рисунка на ръка, аз само я дадох на клиентката  да й покажа какво си представям , а те  взели че го направили с Майстора.
Факт, че  излизат  долу от  дървото, точно както ми излиза молива на скицата )))

Последна редакция: чт, 12 сеп 2013, 17:05 от Нивиана

# 581
Нивиана, възхищавам се на професионализма и всеотдайността с която помагаш на хората. Сега и аз моля за помощ. От 2 месеца не мога да взема решение, как да боядисаме стаята на дъщеря ми. Мебелите вече пристигнаха, а стаята още не е готова, защото аз не мога да си избистря какви цветове да избера. Стаята е южна с размери 4.0/3.10а  вратата е срещу прозорците. Мебелите са тези : http://aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=21&pid=62163 - не са типично момичешки, но ги харесахме заедно.Чудя се и за паркета... Близо 50 годишен е и е нареден на борче, дали ще стане хубаво ако го изцикля и боядисам (пак не знам какъв цвят) ooooh! Честно казано, не съм привърженичка на ламината, но ако така ще изглежда по-добре.... newsm78

Повтаряйки Атти, ако можеш да го пренаредиш и изсивиш паркета. Стените - една стена  тъмно лилаво, другите  бяло-сиви. После маслинени завивки и завеси.
И никакво червено като показаното.

# 582
  • Казанлък

И никакво червено като показаното.[/color]

Благодаря Нивиана !   bouquet
И аз бях потресена от червеното в стаята. Колебаех се между същото зелено, като на мебелите на едната стена и другите в мноого светло сиво, само жълто или отново комбинация на жълтото със сиво, но за лилаво наистина не се бях сетила, а при това е любим цвят на дъщеря ми. Страхотна идея!!! Аз харесах цвета от възглавниците на последната снимка. Колкото до паркета  - лепен е с асфалт и като го махахме в бокса - нищо не остана от него, така че ще си остана с борчето, но ще се пробвам да го избеля.

# 583
# 584
  • В градината...
Дам, гледната точка от двете различни планети  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт