С ЯНУАРЧЕТА в ръце засмени, гордо крачим във "Родени" - 1

• 35 330
  • 740
  •   1
Отговори
# 615
[quote authorjavascript:void(0);=Vergin link=topic=701280.msg24658973#msg24658973 date=1363614385]
 Отложихме ваксината за хепатит В на Вики, заради грипа на каката.
 В тази връзка искам да попитам има ли други бебчета, на които са отложили ваксината от първия месец и кога ще им я поставят, ще отлагате ли и ваксината от втория месец, или ще поставите и двете наведнъж?
[/quote]
Здрасти ! при нас първта ваксина я отложиха също (имахме жълтеница дъго време) и то с цял месец. Поставиха я миналата седмица-бебе беше станал точно на 2 месеца. Следващите ваксини (те са 2) ще се бият след месец. Мисля, че няма как да сложат и 3те ваксини заедно-това ще претовари организма на бебето. Просто от сега нататък ще си вървите (и ние също) с 1 месец назад.
Няма нищо притеснително  Wink
Между другото имаш си прекрасна малка принцеса!
По въпросите за кърменето съм 100% съгласна с теб!

# 616
Ние вървим с половин месец назад тъй като ни забавиха акта за раждане,  а не ми бяха казали, че и само с ЕГН мога да го запиша. Вече навършихме 2 месеца, а ваксината ни е чак на 28-ми.

# 617
такаааа, ето и отчет след консултацията
Бебе Ники тежи 5400 и е дълго 58 см. Поставиха ваксините, голямо пищане беше, но сега е ок.
Ами това е от нас, лека и спокойна вечер

# 618
Халоу от нас с Ивка.
Не сме ви навестявали скоро,че от тел.не мога да пиша с този ник,а със стария,а рядко имам достъп до лаптопа.
Ние сме вече на АМ-НАН1,защото Ива качва малко,обезводнена е,а не ми се увеличи кърмата.Даже ни взеха кръв  и урина да видим дали всичко е ок и в сряда док.ще реши дали да й влее системи за да я подсили малко.Кръвните резултати са наред,дано и другите също.
Вече ми  е по-спокойна,спи повече,а и 3 месеца кърмене не са малко  .

Не е фатално да се отложат ваксините ,важно е да има поне календарен месец между хепатитната и Пентаксима .Валето ми го ваксинираха на 21 ден с първата ваксина и си вървеше с месец назад.

Снимките са супер на малките ни януарчета  Heart Eyes

# 619
Много са ви сладки бебетата! Да си ви живи и здрави!

И ние първите ваксини ги сложихме на 2мес. и 10 дни. Но тук започват от втория месец Peace И няма значение, че сте пропуснали, няма да се слагат наведнъж, просто ще вървите месец назад. Някои ваксини са несъвместими и затова е нужен определен интервал от време между тях.

Цитат
На мамите, които се притесняват, че им намалява кърмата искам да кажа, да не се шашкат излишно, защото нищо не намалява кърмата толкова, колкото излишното притеснение. Нужно е просто спокойствие, почивка и сън, както и по-често поставяне на гърдата на бебчето. То ако наистина не му стига кърмата само ще си иска по-честичко, което пък ще доведе до стимулиране на лактацията. Аз имах такива проблеми на няколко пъти, но умишлено не извадих кърма от фризера, а просто давах да суче толкова пъти колкото поиска и да стои на гърдата колкото дълго иска. Така за един ден лактацията се регулираше до нормални количества, за да се нахрани бебето от двете гърди, а до два дена се възстановяваше до обичайното си количество. Така, че кураж момичета и повече спокойствие, почивка и течности - по възможност топли чайчета.
  202uu

Пречупена ако си спомням добре още от начало кърмата не ти стигаше и имахте проблеми, пак щом го докарахте до 3 месеца е нещо, нали? Важното е Ивка да наддава добре Hug

# 620
Страхотни снимчици.  Heart Eyes
Влизам да споделя една статия от консултант по кърменето, който пише в този форум.

"ОПАСНИ съвети за кърмене"Преди да се каже „слагай често на гърда и кърмата ще се увеличи” е важно да се знае дали не е наличен някой от горните детайли. Ако не сте уверени, че не става въпрос за истинска намалена продукция на мляко (по независещи от жената причини и нямащи общо с организацията на кърменето), посъветвайте майката да се обърне към консултант. В противен случай може да се окаже, че майката наистина има недостатъчно кърма и бебето да стои гладно, докато тя се опитва да го държи изцяло на кърма в опит да я увеличи.

Не ми се влиза в спор, но невинаги честото слагане на гърда оправя нещата.
За съжаление Пречупена го доказва...
Затова майките, които имат съмнения, нека да прочетат статията и при нужда да се обърнат към специалист/консултант.  Peace

Последна редакция: вт, 19 мар 2013, 14:50 от 6tastliva mama

# 621
  • София

6tastliva mama  202uu - защото ако материалът намалява прогресивно заради стрес (враг номер 1 на кърменето,а на мен ми се случи)  и да е закачен за цицката ми пак ще е гладен,затова за съжаление аз приключих рано с кърменето,но Жорето е здрав и щастлив Heart Eyes
пречупена колкото повече,толкова повече  Hug Ако след време се навиеш и за още едно ти пожелавам да е по-дълго време,пожелавам го и за себе си Mr. Green

# 622
Ееееей, ама напълни ми се окото с хубави бебенца!  Hug Да са ни живи и здрави прекрасните дечица!

За ваксините - не се притеснявайте, че изоставате с месец. В това няма нищо притеснително.

А за кърменето - всяко правило си има изключения.  Peace Няма нещо, което да е 100% валидно за всички бебета и за всички майки. Но... Но все пак опитът на майките, кърмили децата си сочи, че в болшинството от случаите лактацията може да се засили с по-активно кърмене. Никоя жена няма всеки ден едно и също производство на кърма - има дни, в които кърмата е повече, има такива, в които е по-малко. За мен това не са просто думи, които съм прочела в статия или чула като съвет, а изхождам от собствените си преживявания и кърменето на двете ми деца.  Peace

Пак казвам, че винаги има изключения на всичко, което обобщаваме като правило.

# 623

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Едно малко фешън коте.

По въпроса с кърменето и според мен се стимулира лактацията с често кърмене.От личен опит  Peace

# 624
Тъкър, тъкър и аз да се разпиша... моят калпазанин след цял ден рев спи най-после.

Имам големи чуденики дали на Борисчо му стига кърмата. Бабите и приятелки ме убеждават, че е ревлив, защото не му стига и ме натискат да го дохранвам. Аз опитах да му дам АМ, но той се дърпа, мръщи, и си завира ръката в устата заедно с бибероната на шишето... От друга страна, аз никога не можах да се цедя. Нищо не излиза от гърдите ми с ръчна помпа... нямам обяснение защо... В крайна сметка при последното мерене за 2 месеца и 7 дни беше наддал 1950 гр., което е приемливо. Та така, чудя се как да разбера дали имам достатъчно кърма, какъв е най-точния критерий на тази възраст.
Ето ни и нас - ревльо номер едно на януарските бебета!!!

http://bpring.snimka.bg/stars/bochko.739001.29946040

Последна редакция: пн, 18 мар 2013, 23:48 от Boubou

# 625
Boubou, много добре си наддава детето според това, което казваш като грамове. Приеми факта, че просто има ревливи деца. На мен щерката ми беше много ревлива и повярвай и до ден днешен си е такава. Всяко дете си има темперамент. Интересното е, че Митачето е много кротък, а аз нямам повече кърма, отколкото с нея... И моля ти се, кажи на бабите и приятелките да не ти се бъркат.  ooooh! Мен навремето ме убеждаваха как трябва да почна да я дохранвам, а тя си наддаваше много добре и хубаво, че никой не слушах, та успях да си я кърмя година и месец...

# 626
Да, и аз имам голямо желание да караме само на кърма до 6 месеца и ще упорствам до дупка! И вече ми е омръзнало от прабаба му да ми подмърда, че нямало режим детето, как трябвало така да спи по цял ден, за да мога да си гледам аз домакинската работа !!!!! А, и да ме кара да и показвам колко кърма излиза като стисна зърното. "Ай сиктир" си викам на ум аз.... е оплаках се! Simple Smile

# 627
Ах, че сладко бебоче ! На снимките не се вижда да реве ,виж какви усмихнати очички има  Heart Eyes  Hug
Не давам на никоя бабка или прабабка да ми се меси.Щяла съм да го свикна на ръце .... хранела съм го постоянно ...
Аз решавам как ще гледам детенцето си. Те техните са ги изгледали  Crossing Arms  Peace

# 628
Мерси Тони! То тука сме избрали само хубавите снимки, да не се излагаме пред чужденците... Твоето момченце е прекрасно! То аз се вдъхнових от всичките хубави бебета дето си имаме в темичката. Simple Smile  Не е комплимент, а наистина мисля, че всичките са ни много красиви!

# 629
  • Варна
Добро утро,
Тони - страхотен е Косьо - хайде да се затопля че да го доведеш малко насам да го намачкаме... А на Боубоу мъника - извинете ама тези баби не виждат ли какъв голям човек е станал вече. На снимките има толкова спокойно и щастливо излъчване, че е много далеч от недохранено бебе. Моят Бобо като беше гладен и не му стигаше нямаше момент в който да е буден и да не реве... така че такава снимка нямах. И нашите баби и прабаби се опитват да казват по нещо, че последният път като им казах че е качил 1,300 за месеца чак казаха че кантара бил развален, не можело да бъде... Не може, ама може - аз сама си го тегля и виждам че наддава по 300 гр. на седмица, а какви бузи и гънки направи от 10 дни насам - не е истина... И ние нямаме режим и спим когато си искаме и по малко, но - такъв е живота...
Аз искам да попитам как давате лекарства на бебоците. От вчера трябва да му давам вит.С и калций и един сироп за кашлица, че нещо се поразкашля, но той ги плюе. Аз съм забравила как се дават, а и май на каката не съм давала на такава възраст. Не стига че ги плюе, ами и ме гледа лошо какво е това различно от кърмата и от цицата, което му давам. Опитах с спринцовката на панадола, опитах с лъжичка - но нещо и в двата варианта не става... Приемам идеи как да ги дам... Дано само не се наложи по-сериозни лекарства да давам, че тогава не става с плюене.
Хайде искам си топлото време, че в къщи няма сън... вчера чак се наложи в 18:00 в студа да го опаковам и да излезем, че не беше спал повече от 1 час през деня и вече се изнерви, а и в къщи му се запушва нослето и се събужда от това, а навън диша спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт