С ЯНУАРЧЕТА в ръце засмени, гордо крачим във "Родени" - 1

• 35 086
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
  • София

AtenaotnA  newsm74 и трите заглавия са страхотни (бих дала глас и за трите),Kosty направо може да ги пусне на анкетка  Mr. Green , но като че ли "Януарче весело се смее ,вече и да гука то умее"  Flutter най радва.

# 676
  • sofiq
Здр и от мен след един доста дълъг ден прекаран в разходки за темата Тони това заглавие и на мен ми харесва най- много "Януарче весело се смее ,вече и да гука то умее" айде лека нощт че умирам за сън и се надявам мойто слънце да спинка спокйно цяла нощт  smile3524

# 677
Януарче весело се смее ,вече и да гука то умее

Това е супер! Simple Smile

Моята  душичка вече си гледа и крачетата. Вчера сутринта се наложи да я оставя в леглото незаспала за да се изкъпя. Излизам от банята и тя естествено успяла да събуди тати, който между другото не беше спал през нощта. Сложил я на краката си и я гледа с едно око ни жив, ни умрял, а тя мацката най-спокойно си върти крачето и го разглежда. А той: "Не можа ли да си гледа крака, както си е в леглото, а трябваше да ме събуди!?"   hahaha На него едва ли му е било до смях като знам каква мъка беше да ставам за нощното хранене.

За родата от страната на баща ми какво да кажа...никога не са ми били близки и винаги и до ден днешен ме изумяват с умотворенията си. Разбирам много добре какво имаш предвид, Кости. Семейството на другия ми дядо е от района на Гоце Делчев - много беден край на времето. Мигрирали са към северна България, защото там децата им са умирали буквално от глад. Две от сестрите му са починали като деца.

Понякога вечер, когато малката спи и не ми е пред очите се отдавам на егоистични мисли. Започвам да се чудя струват ли си всички тези адски тревоги покрай детето. Дали не е по-лесно да си ги спестиш. Ужасявам се като си помисля, че ще става и по-зле докато расте и все повече опасности го заобикалят. Но нищо не може да се сравни със щастието и гордостта, когато се усмихва, смее, гука и прави нови и нови невероятни неща. Аз не съм толкова чувствителна и сантиментална, никога не съм се разбирала с деца и до миналата година децата ми бяха само неясни планове...дори и такова дърво като мен осъзна, че няма по-голямо щастие.

Питането ми към варненските и русенските мами остава в сила.  Peace

Олях се днес  Embarassed Хайде спокойна нощ на всички!  Hug

# 678
  • Варна
Добро утро!
И на мен това заглавие най ми допада.
До де ге - аз съм от Варна, но ми е трудно да ти посоча само един магазин в който да намериш много неща. Аз пазарувам от различни места, основно от Мол-овете, но преди няколко дни бях на гаражите на Колхозния пазар и видях че и там има доста читави неща. Иначе има магазини, с които може да купиш доста неща, но не са на прилични цени... В Джъмбо за интересни дрешките, но като качество някой беше писал, че не е доволен. Има едни вериги магазини Киндерланд, които имат магазин в Кауфландите - там има доста красиви дрехи на добри цени. В Мол Варна също го има този магазин и там май че е най-зареден с бебешко. Мисля че имат и сайт - http://www.borsa-elena.com/borsa.php?gr=7&kat=80&mk=0&st=0. Още за доста магазини се сещам, но не съм ходила скоро там за да гарантирам за избора и цените.
Варненки, които не пишете във Фейсбук - срещата остава но часа е за 12:30 - 13:00 часа. Със сигурност ще има поне 3-4 майки с колички, така че който желае да заповяда.

# 679
Здравейте, мамчета
Пиша за тези от вас с момченца по въпроса с т.нар. заголване на пишката .
Тъй като широко се препоръчва от педиатри,баби,познати и приятелки да се прави в домашни условия и при неуспех да се води детето на лекар за да се извърши насилствено тази процедура.
Аз също пробвах лекичко няколко пъти.Вчера вечерта при къпането направих поредния опит,след банята дребния рева като съдран 1 час и едвам го успокоихме,реших да не го правя повече и се порових в нета да видя какво има по въпроса.Попаднах на сайт посветен изцяло на урологията в който лекарите - уролози отричат напълно заголването на пишката при новородените  Naughtyцитирам: "....................Насилственото отлепване на препуциума, може да доведе до микротравми и наранявания, който в последствие да са причината за развитие на инфекции, възпаления, фимоза, парафимоза и др. при юношата и мъжа.
За това, за отлепването на препуциума при кърмачетата и момченцета, не е нито нужно, нито желателно (дори непрепоръчително) насилственото и агресивно заголване на главичката."

След като прочетох това реших да го споделя с тези от вас които имат опасения,чуденки и др.притеснения относно прословутата процедура.Лично аз спирам да натискам насила каквото и да е.
Ето линк към сайта за тези които се интересуват:http://www.urology.bg/phimosis/.

P.S. Ето още един линк по същата тема,доста полезен:http://pippilotamentolka.wordpress.com/tag/%D0%B7%D0%B0%D0%B1%D0 … 0%B8%D1%81%D0%B0/

Хубав ден на всички!  bouquet

# 680
Въпрос: Споделете за храненето на бебето си:
1. Изцяло на кърма сме - 39 гласа
2. Само на адаптирано мляко сме - 20 гласа
3. Дохранвам с кърма - 4 гласа
4. Дохранвам с АМ - 8 гласа

Това са резултатите от анкетата, спирам я за да изберем заглавие Peace

На мен третото заглавие най ми допада, с тези цветя и птички Simple Smile

# 681
Здравейте мами и беборани!

Новите заглавия са супер! Да се стопля това време и да се видим на живо навън:)

Знам, че темите за колики са друго място, но като се оплача може и да ми олекне Weary
От 3 вечери е някакъв ад, реват по 2-3 часа, водих едната близначка в Спешното в 23ч. - да съм сигурна, че не е нещо друго!!! Реве до посиняване, въздух не си взема! Дежурната педиатърката я прегледа и като я чу как реве ни извика детски хирург Cry, а после при УНГ - НИЩО!!!
Снощи пак бяхме така, вече ме е страх да ги нахраня, почват да реват почти веднага...
По-голямата близначка реве повече и по-силно.
Накарах майка ми да остане за през ноща, че ако ревнат едновременно.... засега се редуват.

Това е от мен, дано да минават по бързо.Права бях - като го видях написано ми олекна някак  Wink
Хубав ден от нас!

# 682
За забелването - аз също нищо не съм предприемала, но при нас положението е доста зле - в смисъл, че отвора на кожичката е съвсем малък, пък като пишлето му като се оголеми виждам, че главичката отдолу е огромна в сравнение с отвора, изобщо не виждам как изобщо някога ще се покаже!  #Crazy

Bella Mama, като майка на ревливо бебе, която е ходила по болници по тази причина, напълно то влизам в положението и чувствам болката и изтощението ти! Добре си направила, че си изклучила сериозни причини за рев като си ги завела на доктор. Сега се грижи за себе си, приемаи помощ и стискай зъби докато мине този период. Ох, как знам колко е ужасно!

# 683
Цветя цъфтят и птички пеят , Януарски бебенца се смеят  Simple Smile

Bella Mama  Hug много е гадно това с плача...аз се побърквам като реве по час , два , а нз какво ще правя ако е постоянно...стискам палци скоро да се похвалиш с едно спокойно бебче ,което само да се смее Hug

Ние от два дни учим малката да заспива сама в леглото и по цял ден я държим там... малко се дразни , обаче вече не можем да спим с нея на дивана , защото започна да се върти много ,а и е време да свиква повечко сама Simple Smile Иначе с кърмата нямам подобрение , въпреки бирената мая и многото ядки ,които изядох.... ooooh!

# 684
Здравейте, момичета! Радвам се ,че заглавията ви харесват.
Относно заголването на пишлето - аз започнах отдавна и без да насилвам нещата дърпам кожичката при всяко къпане след като се е понакиснала малко във ваничката.Може би сме на финалната права тъй като главичката е почти оголена.В началото наистина беше много малка дупчицата ,но постепенно се отваря.На 28-ми сме на консултация и ще ви кажа какво е казала лекарката по въпроса.

# 685
Добро утро! Вчера и аз точно си мислех за възглавничките на бебчетата. Аз само в количката съм ѝ сложила, че да не ѝ друса по разбитите тротоари. Вие кога мислите да слагате?  newsm78 А иначе нямам търпение да започне да ѝ расте коса на малката, че с това плешиво петно отзад сме много "фешън"  Crazy
За плюнченето и лапането на юмручетата и при нас го има, а до колкото четох и темата на декемврийчетата, май е често срещано явление. И като споменах декемврийската тема... направи ми впечатление, че за 50стр. няма нито една снимка на бебче  newsm78

Тони, като за зациклила - прекрасно си се справила със заглавията!  Hug

Boubou зачервените и сухи бузки и при нас ги има! Мажа с Линола Фет (помогна ни за крустите) , ама май няма ефект.  Tired Ако се справиш с това, ще помоля да споделиш!  Peace

Bella Mama, и аз бих казала - стискай зъби! Дари от 6-тия ден я почнаха коликите и спряха преди около 2 седмици  ooooh! от 9:00 до 23:00 нон-стоп друсане на ръце. Само да се опиташ да я сложиш в легнало положение и рев, ама рев...  И тя така посиняваше, и в този момент да не казвам какъв кошмар съм изживявала, до като си поеме въздух да се успокои.  Добре, че не помнят как ги е боляло милите.    

При нас времето се очертава да е мрачно днес, та ще пропуснем разходката и най-вероятно ще досаждам тук   Crazy Хубав и слънчев ден ви желая!

# 686
иначе нямам търпение да започне да ѝ расте коса на малката, че с това плешиво петно отзад сме много "фешън"  Crazy

И при нас го има това петно...на какво се дължи?Да не би да е от това че непрекъснато спи на него и не може там да порастне косичка?

И още един въпрос от мен.Знам че е рано...но все пак какви пюрета мисите да давате на вашите бебчовци?Домашни или купени?Ако домашни ще съхранявате ли някой от зеленчуците които ги има само пролетта?

При нас положението е много спокойно.Вчера цял ден бяхме на вън и спахме в количката.Когато се прибрахме мислех че ще бодуваме,но съм сгрешила.Спахме си пак,даже много по дълбоко.Явно въздуха навън се отразява много добре.Дано по бързо се оправи времето за да можем пак да излизаме на разходки Simple Smile
За възглавничката,аз вече съм сложила.Не е много висока.Ортопедична,мисля че на Бертони беше.За около 12лв.Много съм доволна Simple Smile
И на Ники пацата вече е почти оголена.Дано сме се справили добре.

Това е от нас.Хайде приятен ден на всички.

# 687
Минавам и аз на отчет. Вчера бяхме на консултация. Малкият е станал 5.300 кг. и 56 см. Биха му ваксините и поплака малко, но като цяло добре мина в болницата.
За сметка на това обаче след това беше... ад. От 16:30 до 23:00 не заспа. Плака,, криви се. Не искаше нито на ръце, нито в креватчето, нито в люлката, нито никъде. Едва успях да го успокоя към 23 часа, че да заспи... Ужасна вечер!!!
AtenaotnA и Влади си смуче ръцете и се лигави много от няколко дни. Дори започна да скърца с биберона-залъгалка, сякаш го дъвче. И аз се питам дали не са зъби, но вчера беше такъв цирк при докторката, че съвсем изключих да попитам....

Исках и друго да ви питам - на някое бебче сълзи ли му оченцето?
На Влади едното оченце малко сълзи и отделя секрет като гурлички от 08.03. Почиствам го с лайка и 5 дни слагах "Фуциталмик" така каза педиатърката/, но не минава. Има подобрение, но не е съвсем изчистено. Мисля да изчакам и тази седмица и да търся очен лекар. Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем?

# 688
  • София
Ей, ама докато се обърна, както се казва и вече се финализира поредната наша темичка Grinning Страхотно много ми харесват предложенията за заглавие - много настроение носят, както и самата пролет HugМеждудругото толкова отнесена съм станала, че

BellaMama, изпращаме ви много прегръдки и пожелания тези колики, както и напрежението за теб скоро да са зад гърба ви. Голямо мъчение е, по някога и аз си рева с детето като го видя как все едно нещо го реже отвътре. Засега даваме Лефакс при необходимост, а получих и педиатърски съвет, ако видя че детето наистина много се превива, с термометърче в дупенцето да се изкарат газовете, но за момента не съм прибягвала до такива способи.

Petitobg, на нас ни сълзеше оченцето и бяхме оформили гурелчета по време на последния ни болничен престой, но там си беше чиста стафилококова инфекция. По съвет на лекарката правех редовни промивки с тампонче с физиологично разтворче и капехме капки Цилоксан в продължение на 5 дни.

Ох прекрасни, прекрасни, прекрасни снимки на бебочовци - наистина може и да се повтарям, но много ми пълните душата - от хубави по-хубави!!!Пу пу пу!!!

Ние бавно и решително увеличаваме папкането, позаглаждаме бузките newsm18 Появиха се сополчета, придружени с кашлица, но се оказа, че гърдичките и са чисти и тази кашлица е породена точно от сополките, та много набързо се снабдихме с различни аспиратори за носле, като разбира се, най-удачното беше това, с което се изсмуква материала с родителската помощ Grinning, както и с инхалаторче, с което правим инхалации на детето с физиологичен разтвор. Питахме дали може да даваме някакви средства за повишаване на имунитета, но и двамата педиатри, които питахме, се обединиха около мнението, че е твърде малка.

За възглавничките какво ли не бях изчела по темата и за сега подлагам сгъната пеленка под главичката и - забелязах, че същото правеха и в болниците - даже във втората, в която бяхме, си имаше баш възглавница newsm78

Последна редакция: чт, 21 мар 2013, 14:34 от Velina25

# 689
Е днес не излизахме, но поне успях да си напиша едната курсова работа, остават само още 5  Joy

Ивееее, плешивото петното е в следствие на постоянното триене на главичката точно там. Бебка я слагах да лежи на една страна само първите 10-тина дни, после започнах по гръб, а тя на ден прави по един милион завъртания на главичката, ту наляво - ти надясно, как не се замайва не знам. Все правя асоциация с онези кученца на задните стъкла на колите, дето си клатят главите по време на път  hahaha Като започнат да прекарват повечко време (полу)седнали малчовците, ще им се оправи. А за пюретата - за сега съм решила сама да приготвям всичко, но дали ще имам време не знам...   Tired

Общи условия

Активация на акаунт