Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 182

• 26 731
  • 734
  •   1
Отговори
# 645

„Кафето е поднесено. Да си дойдем на думата.
Е, Рахми бей – те се обичат един друг , нали ... Ако го намираш за подходящ с благословията на Бог и по съвет на Пророка ... искаме сестра ти Фатмагюл да се ожени за сина ни Керим...”

„Фатмагюл не е само моя сестра ... тя ми е всичко... моята сестра изстрада много болка ... изпита толкова мъка. Всяка вечер се моля  да се появи усмивка на лицето и, и съдбата и да е със щастлив  край..Благодарен съм, че молитвите ми бяха чути.  Знам...Керим  обича Фатмагюл толкова много.И тя го обича много. Знам това- Надявам се да се обичат така винаги. Надявам се, че ще бъдат винаги щастливи. Бъди щастлива сестричке ....”

„Е-е, даде ли я батко?”

„ДА!  Сега е ТВОЯ!”

Нека да е за добро!!!

# 646
# 647
  • Пловдив
само при Енгин Акюрек (24) видях предположение, че жената е певица, че снимката е на около 1-2 месеца. Отново радост в гъста мъгла.  Grinning

Обещавам, ако снимам Енгин, да пусна снимката с пълни обяснения къде, кога, как съм я направила, да не се мъчите, момичета!  Simple Smile

Мариянка, ако Енгин е на среща с брюнетката в такъв вид, много ще ме зачуди. Наистина се вижда сресана глава на преден план, за разлика от нашия рошльо.  Simple Smile Не е само брадата и косата, и дрехите му не са като за среща. Но поне очите се усмихват, май е ок момчето.

Вале, ако са си близки - не е среща...На кафе след.....ала - бала. После имаше и второ чуруликане в туитър....за брюнетка....Нека, нека...по домашному. Божеееее, време е да взимаме въртолета на Гони и да се товарим....

# 648
Боже...  ooooh!

# 649
  • София

Последна редакция: чт, 07 фев 2013, 20:42 от Dilemi

# 650
Какво бе, Маричке  newsm78  Да не ти се обади Енгин? Thinking

Де тоз късмет! Simple Smile)) Ама аз само ще муча насреща му! Simple Smile)

# 651
Милка, Елинор, Ками, Марица -

Мариянка , Дилеми - чудесен и най-важното подробен / аз нямам търпението / преговор !!!

Един поздрав  - щастливи Фатмагюл и Керим.

http://www.youtube.com/watch?v=xNxFsWtm1i0

Радвам се, че нищичко  не спестиха на Фатмагюл и Керим що се отнася до подготовка, традиции и провеждане на сватбата.

Действаха - все едно не бяха вече официално женени.

Всичко се правеше в последователност.

Семейството,близките и най-важното те самите се чувстваха  нормални, млади и влюбени момче и момиче.

Трепетите, вълнението за онези уж малки и дребни символи на тяхната вече "официална" - пред семействата и обществото  връзка       - създаване на семейство / с произтичащите от това права и задължения /.

Къна вечерта за Фатмагюл  и съответстващото мъжко  тържество за Керим

Официалното искането на момичето - семейството / т.е. двете семейства / на Керим засвидетелстваха своята обич и уважение пред избраницата на сина си  - приеха я чиста и неопетнена - такава, каквато е в действителност за тях.
За тях тя е не просто снаха - тя е дъщеря.
Дават цялата си обич и подкрепа на новото семейство и най- важното ще работят докато са живи за тяхното щастие.

"Разделянето" вечерта на младоженците според обичая  - хем за късмет, хем и да им повишат трепета за утрешния ден.

Добре поднесен  сутрешният ритуал при обличането им - единият, другият.

Всичко се документира и архивира в " прекрасни спомени"

Направи ми впечатление нещо - сигурно е традиция - при излизането на Фатмагюл.

Изпращаха я само жени и естествено най-близкият - брат и.

Всички мъже бяха с Керим и я очакваха.

Прегръдка с любимия батко и  ....вече не в "неговото" семейство.

Отива в своето, създадено с любов и при избраният също с любов съпруг.

Хубави традиции, много добре представени - хем се радвах, хем плаках - пък се вълнувах май повече от колкото на моята собствена сватба.

# 652
Мартичка  Hug

Традицията и у нас е такава - булката се изпраща от нейната си родА, основно - жените, брат, ако има, я дава срещу "откуп" на жениха...

# 653
И още нещо " преговорно"- преди Бодрум бяха разделени само за два дни и две нощи.

След ПБН - в неловкост и срам  "издържаха" дългите  един ден и една нощ   / след това "гуш и цунк" , както обича да казва Марица /

Та аз както съм "тръгнала"  с преговора  - я да преговоря още малко - за настроение и разкош ...  Сладури - от където и да ги погледнеш ...

http://www.youtube.com/watch?v=qKyANyeqk58

# 654
  • София
Мартичка  Hug

Традицията и у нас е такава - булката се изпраща от нейната си родА, основно - жените, брат, ако има, я дава срещу "откуп" на жениха...

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 07 фев 2013, 16:50 от Dilemi

# 655
Марта,както винаги това,което пишеш е много емоционално-чета,плача и се смея едновременно.Незнам какво работиш,но мисля,че писането ти се отдава и то доста добре.Защо не се опиташ да ни разкажеш как продължава историята на семейство Ългаз(да земеш да направиш 3-ти сезон на филма).Макар,че всяка една от нас в главата си е написала продължението на тази история.Всичко видяно и невидяно ние вече сме го написали. Heart Eyes Hug

# 656
Мартичка  Hug

Да ... ама Фатмагюл я изпращаха - Мерием / първа свекърва / после Джени / втора свекърва / после Дениз / зълва / които хем я изпращаха, хем я приемаха  в семейството ...

А най-най- изпращачката / истинската - от нейното семейство / -  злобарището Мукадес, която я изпращаше и гледаше със "сълзи" на очи - ама от завист.

Последна редакция: чт, 07 фев 2013, 16:44 от Марта_49

# 657
Заради тези двамата(Керим и Фатмагюл/Енгин и Берен)обичаме толкова много този филм,който ще остане в историята на турското кино,а на нас като зрители завинаги в сърцата ни.

Heart Eyes Hug

# 658
Връщам се отново на преговорната серия и за да бъда напълно честна и откровена - имам си любим момент с участието на Мукадес`анъм.

Мога да гледам това  безброй пъти и всеки път ме изпълва едно чувство на  удовлетвореност.  Имам и още един любим момент - но той е по-нататък / ще му дойде времето и ще му се насладим и на него /

# 659
Момичета, аз ви оставям за сега, че имам неотложен "ангажимент" - ако не се появя до сред нощите, значи съм прекалила с наздравиците.

До  после -

Общи условия

Активация на акаунт